Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Multimedia ne Biznes

null
by

B N

on 4 February 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Multimedia ne Biznes

Më poshtë janë tre përdorimet me te hasura te multimedias nga bizneset. Efekti synergistik i të gjithe këtyre praktikave së bashku mund të luaj për marketingun ose fushatat role shumë të fuqishëm.

Databazat
ATM
Videogame-t
Internet Kiosk
Simulatori Super-Hornet
Simulatori i ngarjes se Toyota-s
Per te permbyllur...
Ura-Simulator Polaris e Marines Kongsberg
Faleminderit Per Vemendjen!
Punoi:
Beris Ndreu
Helena Ibro
Audi MMI
Mjedisi i biznesit global po bëhet gjithnje e më konkurrues se kurrë. Si rezultat, bizneset jane detyruar të kërkojnë mënyra të reja për të përmirësuar eficencen e tyre, rritur nderveprimin me klientet, apo prezantuar produktet e reja ne treg. Kjo taktike për të përmirësuar rezultatet eshte perkthyer në një interes te vecante ndaj zhvillimit te multimedias.
a) Nderveprim me klientet
(Promocion, Reklame, Shitje, Sondazhe, etj…)

b) Realizimin e takimeve te biznesit

c) Trajnimin te stafit
1. Prezantimet Multimediale

- Terheqin vemendje duke influencuar mbi klientet dhe investitoret
- Trasmetojne mesazhe komplekse audiencave te gjera
- Te thjeshta ne perdorim dhe jo shume te kushtueshme

2. Websitet dhe Rrjetet Sociale
- Pike kyçe per shumicen e bizneseve.
- Websitet jane forma me e perdorur e multimedias.
- Kompanite informojne konsumatoret, promovojne/reklamojne dhe shesin produktet online nepermjet websiteve te tyre.
- Nepermjet internetit dhe rrjeteve sociale, firmat mund te nderveprojne me konsumatoret per te krijuar nje imazh te mire tek publiku dhe nji bashkesi konsumatoresh besnike.
- Rrjetet sociale gjithashtu ndihmojne neper kerkime. Ato e ndihmojne nje kompani per te fituar njohuri mbi trendet me te fundit te kohes ne treg.
3. Video-konferencat

- Bashkon njerez ne vendodhje te ndryshme ne kohe reale
- Përmirësimi i komunikimit përmes të kuptuarit më të mirë të gjuhës se trupit
- Efektivitet i përmirësuar dhe produktivitet në kohë dhe burimeve që ruhen në udhëtime dhe përshpejtimin në proceset vendim-marrëse
- Shpenzimet e reduktuara të udhëtimit
- Një mënyrë për të forcuar lidhjet mes kolegët të largët, investitorëve dhe klientëve.
Simulatori Super Hornet ishte i lidhur me një kabinë dhe laboratori i zhvillimit të sistemeve të drejtohej nga filiali brazilian i Elbit, AEL Sistemas. Objekti u ndertua si pjesë e një programi te permiresimit te aviacionit për Northrop F-5 të Forcave Ajrore braziliane e kryer nga kompania Israeli.
Gjatë demonstrimeve, pilotët ishin në gjendje të fluturonin një Super Hornet dhe F5 së bashku në një hapësirë ajrore virtuale braziliane, me të dy pjesëmarrësit duke pasur armë zjarri per sulme të simuluara.
Në 2002, kur Audi MMI (multimedia interface) u lancua, gazetarët dhe publiku i përgjithshëm ndanin te njejtin mendim - koncepti i ri I Audi-t ishte më i miri në treg. Me dorezen e saj të kontrollit në qendër dhe çelësat e shumte funksional për të zgjedhur zonat kryesore te operimit, ishte e lehtë për t’u kontrolluar, me logjikën vetë-evidente te pasqyruar në ekranin MMI. Audio, TV, informacioni, telefoni dhe navigacioni - asnjëherë më parë shoferi nuk kish qenë në gjendje për të kontrolluar të gjitha këto fusha aq intuitivisht.
Simulatori i ngarjes nuk është nje lodër. Kjo kryesisht përdoret për të analizuar karakteristikat lëvizëse në kushte të tilla si kur bie në gjumë në timon dhe të qenurit i përgjumur, duke hedhur syte nga njëra anë në tjetrën dhe jo duke kontrolluar ne qofte se rruga është e sigurt, lodhje apo sëmundje, si dhe zhvillimin e teknologjisë aktive të sigurisë për reduktimin në mënyrë efektive numrin e aksidenteve.
Simulatori mundëson trajnime fleksibile në manovrimin dhe navigimin e anijeve, bazuar në teknologjine vizuale me te fundit dhe modelimin realist hidrodinamik. Polaris mund të shperndahet si mision i plotë, platformë lëvizjeje me simulator bazë të integruar, një simulator me detyre te pjessheme (ECDIS, radar etj), një simulator tip PC-desktop ose ndonjë kombinim i këtyre.
1. Cila është lidhja mes Biznesit dhe Multimedias
2. Fillimet e Multimedias ne Biznes
Aplikacionet multimediale moren vemendjen maksimale nga biznesi pas shfaqjes se Internetit dhe Rrejtit Mbare Boteror (WWW) rreth viteve 1990. Që prej Epokes se internetit, mundësitë multimediale dhe teknologjitë për përdorimin e tyre nga bizneset janë dyfishuar duke bere qe ne 5 apo 8 vitet e fundit ajo te jete thuajse e pashmangshme ne te gjitha llojet e faqeve te internetit e me gjere.
Gjithashtu teper te perdorshme ne biznes jane edhe aplikimet e meposhtme te multimedias.
- Nje nga bizneset me fitimprurese sot ne bote (56 miliard dollare fitime nga shitjet ne 2010)
- Zbatim teper i interesant dhe unik i multimedias
- Ato mishërojnë kryqëzimin praktik të grafikes kompjuterike, bazat e të dhënave skenike, dhe inteligjencës artificiale
ATM (Automatic teller machine) është një pajisje elektronike që lejon klientët e bankave të bëjnë tërheqjen e të hollave dhe kontrollimin e llogarive bankare në çdo kohë pa ndihmën e ndonjë njeriu në bankë.
- Shumica e ATM-ve janë të lidhura me rrjetet ndërbankare, duke mundësuar njerëzve që të marrin depozitet e tyre nga makinat që nuk u takojnë bankave ku ata kanë llogaritë bankare.
- Kjo është një përparësi e madhe, sidomos për njerëzit që udhëtojnë.
Bankat për të bërë transaksione bazohen në të dhënat e shfrytëzuesit të kartelës apo në ndonjë institucion me anë të komunikimit ne rrjet.
Nje internet kiosk eshte nje terminal qe ofron lidhje me internetin.
Zakonisht ato vendosen ne vende publik dhe lejojne lidhje me nje numer te kufizuar website-sh (zakonisht ato te kompanise).
Kur kioska nuk eshte ne perdorim ajo mund te shfaqe reklama apo informacion rreth aktivitetit te kompanise.
3. Cili eshte roli i multimedias ne biznes?
Raste te zbatimit te multimedias nga bizneset:
Raste te tjera te zbatimit te multimedias:
Mund te themi se impaktin me te madh multimedia e ka ne boten e madhe te biznesit ku ajo ka permiresuar dukshem komunikimin, produktivitetin, efiçencen dhe kenaqesine konsumatore.
- Nje sasi e madhe informacioni qe i jepet ne dispozicion konsumatorit
- Fokusi ne ruajtjen dhe aksesimin e te dhenave aktuale (te tilla si tekst, grafike, audio, animim dhe video)
- Karakteristikat: metoda kerkimi pershkruese, akses online, lidhje logjike dhe menaxhim te dhenash te medha multimediale.
Full transcript