Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Escher

Escher
by

René Emmaneel

on 10 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Escher

M.C. Escher. geschiedenis van M.C. Escher. Escher werd geboren in Leeuwarden, op 17 juni 1898. M.C. Escher was de jongste zoon van George Arnold Escher en Sara Gleichman. In 1903 verhuisden hij en z'n familie naar Arnhem waar hij ging studeren.
Maar daar was hij geen goede leerling;
hij bleef 2x zitten en zijn cijfers waren slecht Daarna moest hij van zijn vader studeren bij het TH delft.
Daar ging hij snel richting de Sierende kunst Hij kreeg les van Samuel Jessurun de Mesquita In 1922 verliet hij de school. Zijn Werk. Hier laat ik wat van zijn werk zien. Dit is een beroemd kunstwerk van M.C. Escher Ook dit kunstwerk is beroemd. Het vreemde hieraan is dat alle mannetjes of de hele tijd naarboven lopen of de hele tijd naar beneden z'n soort kunstwerk noemen we een optische illusie Zie je hoe de zwaluwen in vissen veranderen? er zijn uiteraad veel meer kunstwerken van M.C. escher maar dat is onmogelijk om dat allemaal te laten zien Z'n persoonelijk leven. Toen hij van school af ging (1922) reisde hij veel. Vooral naar Spanje en Italië Daar ontmoete hij Jetta Umiker Hij trouwde in 1924 met haar. Hij kreeg 3 zoons:
-George
-Arthur
-en Jan In 1970 verhuisde hij naar een rusthuis. Escher gebruikte vaak houtsnede houtgravure en lithografie Hij had een sterke voorkeur voor een zwart vlak waar je zwart weghaalt Hij gebruikte veel Optische illusies en Gezichtsbedrog Optische illusies en gezichtsbedrog zijn dingen die niet waar kunnen zijn zoals dit: Hier nog wat. Tekenen Dag en nacht Hagedissen Hagedissen 2 Spinnen Trappen Trappen 2 Waterval Optimisten en pesimisten Maar nog een paar kan geen kwaad. Dit is nog een zelfpotret van escher Dit is escher met zijn vrouw.
Dit is eigelijk gewoon een rare kunstwerk. Dit is de laatste kunstwerk in deze prezi.
ik vind hem zelf echt heel vreemd. Hij overleed in 1972 in Hilversum.
Toen was hij 73.
Hij werd begraven in Baarn Einde, bedankt voor het kijken. Hier alle dingen die escher gebruikt: 1. Vlakvulling, de hele tijd herhaalde patronen die het hele vlak vult 2. Oneindigheid, 1 ding dat oneindig door gaat; een vlakvulling maar de patronen worden steeds kleiner tot er nix meer is 3. Onmogelijke dingen of optische illusies,
dingen die onmogelijk zijn dit kunstwerk heet reptielen Optimisten zijn mensen met een goede kijk op het leven Pesimisten precies andersom
Full transcript