Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Hernán Cortés

No description
by

Nicolai Lafontaine Frandsen

on 8 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Hernán Cortés

Hernan Cortes:
Hernan Cortes blev født i 1485 og døde i 1547. Han var en spansk erobre og opdagelsesrejsende. Han var kaptain for erobringen af Mexico, men han deltog også i erobringen af Cuba, men det var under ledelse af Diego Velaquez. Så hans job var at være sekretær for Diego Velaquez. Det var i 1511. Efter det begyndte det at gå bedre for Hernan Cortes som godsejer, embedsmand og encomendero. Encomendero var en forening hvor der var nogle der fik en række indfødte som de skulle sørge for. På grund af dette var Hernan Cortes i stand til at betale noget af en flåde og derefter få kommandoen over den. Det var denne flåde som Diego Velaquez sendte til det dengang uopdagede Mexico for at undersøge de rygter der var opståede. Det nye land:

Efter Hernan Cortes erobrede Mexico fandt man ud af meget om landet. Ikke at man allerede vidste noget om landet men det gjorde spanierne jo ikke.

I landet var der en masse Indfødte kulturer, det var dem der først blev invaderet og koloniseret af Spanien. Så var jo også Aztekerne, som var den indfødte befolkningsgruppe, der dominerede det meste. Aztekerne troede først at de spanske conquistadorer, Som var spanske adelsmænd til hest og med puf-ærmer, sværd og brystkyras og den typiske morion-hjelme på hovedet, som var loyal over for kongen, og alle hans ordre om at skulle ud for at hente skatte hjem til landet. De indfødte troede som sagt at conquisatdorerne først var folk som var sendt fra guderne. Så i starten ville de ikke gøre så meget modstand, men da spanierne begyndte at blive ret voldsomme med at komme ind i landet, Indså Aztekerne at de ikke var sendt fra guderne, og efter det begyndte de at gøre rigtig modstand.

Det nye lands miljø var vedligeholdt, men også ret varmt, alle folk i landet havde det faktisk ret godt, men så kom Hernan og hans hær jo. Og efter erobringen, var de også tilfreds med det de havde fundet og erobret Formål med rejsen:

Formålet med at Hernan Cortes og hans mænd rejste afsted for at finde Mexico var at få udvidet deres imperium. Det var Hernan Cortes der var blevet udnævnt til at skulle lede eftersøgningen, men han var nok ikke den bedst kvalificerede, men han var dog erfaren og var kendt for sit mod, men en anden grund til det var at han havde sagt at han ville betale til rejsen. For at betale det han skulle måtte han pantsætte sine lande. Rejsens forløb:

Han tog til Mexico med 11 skibe, 500 soldater, 13 heste.

De sejlede 1519 om foråret. Det gik fint nok med rejsen i starten, men da de kom længere ud på havet og var langt væk fra land, begyndte det for alvor at kunne mærkes at der ikke var hygiejne og at der var rotter over det hele. De fleste mænd fik det dårligt på turen, så der var ikke mange der overlevede turen. Der var ikke særligt mange der fik noget af spise. Det var mest Hernan Cortes der fik noget af spise. Mange af dem der var med skibet kom fra Spanien, men der var også nogle fra Indien med, for at lave slave arbejde. For eksempel at lave mad og gøre lidt rent, men det gjorde de ikke meget i den tid. Evalueringen af rejsen:

Hernan var sådan set ret veltilfreds med hans ”Rejse” og hvad han fik opdaget og gjort. Han fik jo erobret Mexico på en ret nem måde pga. Aztekernes Moctezuma den Anden. Som tog imod ham på en mærkelig måde. Imødekommende måde, i den tro om at han repræsenterede Quetzalcoatl (guderne), så han bad bare hans folk om at bevare roen. Så i starten havde det været ret nemt for ham. Også senere hen da han fik modstand fra Cuba’s konge som var bekymret og havde sendt folk ud til landet, havde Cortes bare vundet et nemt slag. Men først da den Azteske konge indså at han ikke var fra Quetzalcoatl. Begyndte han at gøre modstand, men det var for sent, Cortes havde allerede for meget kontrol over landet. Og med alle hans 11 både var det ikke et svært slag overhovedet. Udbytte af rejsen:

Da Hernan Cortes og hans hjælpere erobrede Mexico fik de noget mere land ud af det. Da spanierne erobrede Mexico fik de ikke kun mere land, de fik nemlig også en hel del slaver. Det var nemlig de indfødte i Mexico der blev til slaver og derfor faldt befolkningstallet drastisk i Mexico. Omkring år 1800 var Mexico et af de rigeste lande i verden. Mexico var et land med megen rigdom og ufattelig fattigdom. http://www.rejseprogrammet.dk/mexico/rejseguiden/mexicos-erobring.html http://www.denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Syd-_og_Mellemamerika/Latinamerika_indtil_ca._1830/Hern%C3%A1n_Cort%C3%A9s Kilder og links http://www.denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Syd-_og_Mellemamerika/Mexico/Mexico_(Historie)
Full transcript