Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Digital kompetanse i design og håndverk

Gøril Vorland
by

Gøril Vorland

on 18 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Digital kompetanse i design og håndverk

Hvilken digital kompetanse bør en elev og lærer på design og håndverk ha? Hvilken kompetanse bør læreren og eleven på design og håndverk ha? Å kunne bruke digitale verktøy i design og håndverk innebærer å innhente informasjon, eksperimentere med form, farge og komposisjon, utvikle og produsere håndverksprodukter og tjenester. Å bruke digitale verktøy innebærer å delta i faglige nettverk og dokumentere eget arbeid og egen læring og kompetanse.

(Læreplan design og håndverk - grunnleggende ferdighet.) Bruke digitale verktøy i kvalitetsarbeid og presentasjons- og dokumentasjonsarbeid i tråd med yrkesmessige behov.

Bruke digitale verktøy i praktisk arbeid med håndverksprodukter og tjenester

(Kompetansemål fra Læreplanen design og håndverk) Kompetanse er samfunnets viktigste ressurs og en fremtredende faktor for verdiskaping, økonomisk vekst og samfunnsutvikling. Vi trenger en digital agenda som kan bidra til å plassere Norge fremst i konkurransen med sammenlignbare land om å ha en utdanning som gir digital kompetanse, kvalitet i læringsutbytte og gode læringsstrategier.

(Digital skole hver dag - Forsknings- og kompetansenettverk for IT i Utdanning (ITU) Digital kompetanse vil i stadig større grad i årene fremover være en kompetanse man trenger for å kunne delta aktivt i arbeids- og samfunnsliv.

(Kultur for læring - stortingsmelding 30.) Digital kompetanse er den kompetansen som bygger bro mellom ferdigheter som å lese, skrive og regne, og den kompetansen som kreves for å ta i bruk nye digitale verktøy og medier på en kreativ og kritisk måte.

(Program for digital kompetanse) Noen mennesker liker stabilitet, ro og orden, og de tar vare på tradisjonene og arven fra våre forfedre mens de påpeker at alt var bedre før. Andre mennesker trives i den verden vi lever i, men hele tiden drømmen om en bedre verden, og gjør noe med sine DRØMMER, dette er ENTREPRENØRENE. (Kjell Skogen) Sosiale medier Blogger Mindomo Creaza Ideutvikling Planlegging Dokumenatsjon av eget arbeid. Produksjon Vurdering Jeg kan love dere oversvømmelsegaranti Google+ Instagram Facebook Twitter Læring Et av mine beste verktøy er dropbox Min absolutte favoritt for tiden er Pinterest
Unik til å samle inpirasjon Vise litt fra min pc........................ Tankekart som metode Moodboard som metode Fra læreplanen grunnleggende ferdigheter :

Å kunne bruke digitale verktøy i design og håndverk innebærer å innhente informasjon, eksperimentere med form, farge og komposisjon, utvikle og produsere håndverksprodukter og tjenester. Digital kompetanse er den kompetansen som bygger bro mellom ferdigheter som å lese, skrive og regne, og den kompetansen som kreves for å ta i bruk nye digitale verktøy og medier på en kreativ og kritisk måte.

(Program for digital kompetanse) Innsamling av informasjon Bruke digitale verktøy i kvalitetsarbeid og presentasjons- og dokumentasjonsarbeid i tråd med yrkesmessige behov.
(Læreplan design og håndverk) Under vurdering har jeg valgt digitale verktøy som gjør at elevene "tvinges" til bearbeide egen arbeidsprosess.

Man vil da være innom dette målet i læreplanen i design og håndverk:

Presentere, begrunne og argumentere for egne produkter, tjenester og produksjonsprosesser med tanke på markedsføring og salg En film jeg laget på IKT i læring studiet - tema digitale verktøy i ideutviklingen Lage film av arbeidsprosessen? Læring i samspill ved å skrive sammen? Man vil nå disse målene i læreplanen:

Bruke digitale verktøy i kvalitetsarbeid og presentasjons- og dokumentasjonsarbeid i tråd med yrkesmessige behov.

Presentere, begrunne og argumentere for egne produkter, tjenester og produksjonsprosesser med tanke på markedsføring og salg Å bruke digitale verktøy innebærer å delta i faglige nettverk og dokumentere eget arbeid og egen læring og kompetanse.

(Grunnleggende ferdigheter i design og håndverk) Det er en betydelig oppgave for morgendagens utdanning at digital kompetanse inngår som en naturlig og hverdagslig del av læringsarbeidet på alle nivåer i utdanningen. IKT må ikke lenger være en sak for spesielt interesserte.

(Program for digital kompetanse) Vi skal selvfølgelig ikke glemme at vi utdanner håndverkere................. På veien opp treet vil jeg vise hvordan jeg opparbeidet min digitale kompetanse. - På veien ned treet viser jeg hvordan elevene kan ta i bruk digitale verktøy i læringsarbeidet.

Vi begynner med å se en liten film.................. Noen eksempler på innovative entreprenører som har vært med å bidra til endring og utvikling i design og håndverksfagene. Idepuffen - blogg Kristin Voreland
Blomsterdekoratør Arne og Hulda - Frisør Kari Merete Paulsen Arne og Carlos Først en liten film........... Du kan følge siden min
Gøril Vorland på facebook
Full transcript