Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

català 2

No description
by

Loida Navarro

on 9 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of català 2

UNITAT 5Sxx la poesia de postguerra
Despres de la guerra civil, la cultura catalana va quedar fortament afectada,i les institucions espanyoles declaraven de fer desapareixer la culura catalana. Els anys 40 i 50 van ser bastants durs per la dictadura franquista.Durant els anys 60 la cultura catalana es va renovar, va ser els anys de desenvoulpament economic.Es va pensar que la dictadura era el que realment impedia el proges i van haver moltes protestes de treballadors,universitaris, van haveri protestes i es va crear publicacions com ara serra d'or o cavall fort.Duarant la dictadura de franco va afavorir el conreu de la poesia.
Carles riba peta durant la dictadura i va ser els primers autors que van tornar de l'exili despres de la postguerra.Llibres. Estances..Clementina Arderiu esposa de carles riba i escriptora
Salvador espriu va ser narrador i poeta com a poesi ael seu gran titol era la mort: les cançons d'ariadna, les hores..Llibre mes popular: la pell de brau.
UNITAT 6sxx narrativa postguerra
UNITAT 7: teatre de postguerra
UNITAT 8.XX narrativa dels anys 60 i 70
A partir dels anys 60 del s.xx la narrativa es va anar diversificant amb propostes literaries que van des del realisme psicologic fantastic fins a l'experimentacio de la novel·la de genere.Manuel Pedrolo va ser un dels autors mes complets d'aquell moment va conrear els generes novel·listics en catala: la novel·la policiaca, la ciencia-ficcio..
Un exemple de textos de realisme fantastic es Pere Calders, en que la realitat no es mai el que sembla.Tambe Joan Perucho va escriure poesia i teatre pero es conegut per ser novel·lista de la narrativa catalana contemroania.Narrativa: Totes les besties de carrega, mossegar-se la cua, manuscrit del segon origen.Pedrolo sempre va aceptar una actitud de defensa clara del pais i de la llengua.
PERE CALDERS: va estudiar belles arts es va exilir a mexic. El seu terrent era el conte i la narracio curta,Croniques de la veritat oculta(1955)
Alguns dels seus contes van tindre una adaptació teatral el 1979 el grup de Dagoll Dagom el titol d'Antaviana.
Pere Calders ha estat considerat el millor contista de la literatura catalana.Els seus contes es caracteritzen per que presenten esdeveniments inversemblants en situacions i espais quotidianes tractats amb humor i ironia.
Joan Prucho la seva obra es va editar durant la postguerra.Publica poesia i participa en revistes:poesia i ariel.Produccio mes important es la narrativa.Es caracteritza per la seva gran imaginació de les seves novel·les.Epoques i situacions estranyes i personatges poc habituals.El mon fabulos i magic que parla te referencies. Llibre de cavalleries
L'albert Camus, jean paul,sartre, personatges claus de l'existencialisme
GOAL!
català 2
El tatre va patir una crisi. Gracies a Carles Soldevilla i Joan Oliver. manuel de pedrolo, salvador epsriu van ajudar al teare.
Josep de sagrrera va fer molt bones obres de teatre i tamb va ser traductor catala. Va esciure poesia narrativa i teatre.
Joan Oliver es va donar a coneixer com pere quart que va ultitzar sempre quan escibia poesia
mirar lo de diversitat linguisitca
Full transcript