Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

NE DHE MJEDISI GJEOGRAFIK!!

No description
by

Erisa sala

on 22 January 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of NE DHE MJEDISI GJEOGRAFIK!!

Nafta
Përbërja e naftës
Përbërsit kryesorë të naftës janë hidrokarburet.
Vendet ku gjendet nafta jane:
Ultesira perendimore me zona:
Kuqove
Patos-Marinze
Ballsh
Visoke etj.
Nafta kalonë nëpër tri faza :
1. Pasttrimi
2. Distilimi fraksional i naftës
3. Përpunimi I thellë
Gazi Natyror
nxjerre ne Shqipëri ne Qyteti Stalin si edhe ne Divjakë
qe nga viti 1968 me 70 mcm për vit.
prodhimi me i larte ka qene ne vitin 1982 me 0937 Bcm
Numri i pergjitshem i puseve te shpuara është ne total 500.
Punuar nga :
Ujerat
Rendesia e ujit:
pasuri natyrore me vlera te medha kombetare.
perdorim te madh
ne bujqesi,
ne industri
furnizimin e qendrave te banuara.​​

Toka
Malet kanë tipare morfologjike të ndryshme.
Kreshtat e tyre janë herë të ashpra e herë të buta.
Malet me te rendesishme te trojeve shqipetare jane:
Korabi
Alpet Shqiptare
Tomori
Pasurite mjedisore te trevave shqipetare
Burime te riperteritshme
Ujerat
Toka
Burime te pariperteritshme
Nafta
Qymyri
NE DHE MJEDISI GJEOGRAFIK!!
Detet

Ishujt & Shpellat
Ka një numër të vogël ishujsh
Janë të vegjël , përveç ishullit të Sazanit dhe atij të Kunës.
Më shumë se 50 shpella,
Subjekte të legjendave të ndryshme,
Shpellat me te njohura jane:
Shpella e Pirogoshit
Shpella e Piratëve
Shpella e Haxhi Aliut etj.
Klevis Salja & Ilka Salja
Deti Adriatik
Shtrihet mes gadishullit Apenin dhe atij te Ballkanit
Kanali i Otrantos e ndan nga deti Jon
Brigjet shqiptare jane :
te uleta fushore
plazhe ranore
Shtrihet midis pjeses jugore te gadishullit te Ballkanit dhe atij Apenin
Me i thelli ne Mesdhe (5121m)
Brigjet shqipetare jane:
te larte
shkembore
plazhe zallore
Deti Jon
Full transcript