Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Кој како се радува

Angliski / makedonski / muzicko
by

Б Чм

on 17 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Кој како се радува

Кој
како
се
радува

Евокација - создавање предрасположение за поадекватно доживување на песната
рецитирање
на
песната
Кој како се радува
Кој како се радува
Кој како се радува
кога денот е весел?
Детенцето безгрижно
скока и се смее.
Петлето кукурика.
Јагнето блее.
Ждребето со копитце чука.
Гугутчето гука.
Теленцето мука.
Маченцето мјаука.
Кученцето лае.
Се радува секој
како што си знае!
р
е
ц
и
т
и
р
а
њ
е
Ритмичко читање на песната
со цел да ја доживеат содржината
активност на наставникот
помага и покажува како треба да се читаат одделни делови од песната и бара од учениците и тие исто така да ја читаат
Мрежа на дискусија
Кои животни се спомнати во приказната?
Имитирај ги нивните гласови
Кој како се радува?
Како се радуваш ти?
Еволуативни активности
рецитирање на песната
Домашна работа
Раскажи случка што многу те израдува
Билјана Чурлевска Маневска
2013
Full transcript