Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Multiplying 2-Digit by 2-Digit Numbers

Students multiply two-digit numbers by two-digit numbers.
by

Ashley Fredenburg

on 26 September 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Multiplying 2-Digit by 2-Digit Numbers

Objective: Students will know how to multiply two digit numbers by two digit numbers.
Multiplying 2-Digit by 2-Digit Numbers *We learned yesterday that we can either use:
Long multiplication or multiplication with regrouping
*Today you are going to use both methods to multiply two digits by two digits. How do you multiply by two digit numbers? Sammy's Car wash had 38 full service car washes in one day. If each full service costs 12 dollars, how much money did Sammy's Car Wash make in one day from full-service car washes? Example Word Problem What operation are we going to use to find the answer to this question? What numbers do we need to multiply to solve this problem?

What do they represent? Vocabulary

Factors
Products
Partial Products 38, represents the number of full-service washes

$12, represents the cost for one full-service wash Will the solution be the number of car washes or an amount of money? Multiply by the ones.
Regroup

1
38
x 12
____
76

2 x 8 ones = 16 ones
Regroup the ones as 1 ten and 6 ones.

2 x 3 tens = 6 tens
6 tens + 1 ten = 7 tens Step 1 Multiply by the tens.
Regroup.

1
38
x 12
____
76
380

10 x 8 ones = ones or 8 tens

10 x 3 tens = 30 tens and 3 hundreds Step 2 Add the partial products.

1
38
x 12
_____
76----partial product
+ 380----partial product
____________
456

Sammy's car was made $456.00
Step 3 Why do you add the partial products in Step 3?
Full transcript