Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

P.S Krøyer

here is some perspective
by

Mette-Kirstine Hattesen

on 21 March 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of P.S Krøyer

Lad mig give jer nogle iskolde facts om Krøyer ham selv... Hvad er han kendt for? Han er kendt og elsket for sine skagensbilleder! I skagen er der et helt specielt lys, og derfor tager flere malere op til skagen for at komme til at male i det flotte lys. Nu skal vi bag kulisserne! Her starter vi! Aka. Peder Severin Krøyer
Også kaldt Søren P.s Krøyer blev født i Norge på et fattighus og sindsygeanstalt, på grund af moderens depression, d. 23 juli i 1851.
very easy to remember... Så i 1882 rejste han til Skagen for første gang..

Dér dannede han en slags gruppe med andre kunstnere, hvor de om dagen tog udenfor, for at male. Og om aftenen hyggede de sig på det lokale værtshus. Krøyer mødte Anna og Michael Ancher på en rejse, og de gav ham inspiration og lyst til at tage til Skagen. Facts.. Opvækst Skagen Hide details easily s M L XL P.S Krøyer Allerede som 9-årig startede han på Frederik F. Helsteds private kunstskole, på grund af hans tegner talent. Nu skal i høre.. So.... Photo credits: 'horizon' by pierreyves @ flickr P.S Krøyer Made by Mette -. Krøyer flyttede ned til sin moster og onkel som boede i København. Og allerede som 14-årig, begyndte han på kunstakademi. Søren kunne god lide at rejse, så han brugte nogle af hans penge, fra malerierne, på rejser til bl.a. Frankrig, Spanien og Italien. Det var også på en rejse til Paris i 1889 , han mødte sin store kærlighed Marie. I 1885, fik Krøyer sit første fotografi apparat, og elskede at tage billeder. Han brugte også nogle af hans billeder til at male efter bl.a. billedet ’Sommeraften på Skagen Sønderstrand'. I 1895 får de en datter, som de kalder Vibeke.

Da lille Vibeke var 10 år gammel, blev Søren og Marie skilt.. Og Marie Flyttede sammen med en svensk komponist.. Søren blev dårligere og dårligere, og blev indlagt flere gange på Middelfart sindesygehospital.. Anna Ancher Holger Drachmann Vibeke Krøyer Soffi Drachmann Marie Krøyer (Krøyers eks. kone) Marie's nye mand Hugo Alfvén -Det her er et af de sidste billeder P.S Krøyer lavede. Det specielle ved billedet er, at så utrolig mange mennesker på billedet er nogle Krøyer kender på én eller anden måde. Nu har jeg fremhævet de "vigtigste". Tv. i forgrunden: Vibeke Krøyer, hendes svoger Valdemar Triepcke og kunsthistorikeren og maleren Walter Schwartz (Malene Schwartz' far). I bagerste række: Borgmester O.G. Schwartz, Alba Schwartz, Michael Ancher, Degn Brøndum. I forreste række tv.: Anna Ancher, Henny Brodersen, postmester B.A. Schrøder, Holger Drachmann, og Soffi Drachmann. Foran båden i baggrunden: komponsiten Hugo Alfvén og Marie Krøyer. Th. for bålet fru Dethlef Jürgensen, kæmner J.F. Brodersen. Bålstyreren: redningsformand P.K. Nielsen. Bag ham Laurits Tuxen og Frederikke Tuxen. Blev solgt privat af Krøyer til 20.000 kr. Her startede vi.. I november 1909 døde han 58 år gammel, da han ikke længere kunne klare de psykiske og fysiske strabadser.
Han blev begravet på Skagen kirkegård.
Full transcript