Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Hockey

No description
by

jade baksteen

on 11 June 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Hockey

Belle van den Ende
Wat gebruik je bij hockey?
Je hebt een tenue met de kleuren van de hockeyclub. Een hockeytenue bestaat voor meisjes uit een shirt en een rokje. Voor jongens is er een broekje in plaats van een rokje. Je hebt hockeysokken, die zien er ongeveer hetzelfde uit als voetbalsokken.
Je hebt om je gebit te beschermen een bitje. En om je schenen te beschermen heb je scheenbeschermers. Het is verplicht om een bitje en scheenbeschermers te dragen: zonder bitje en scheenbeschermers mag je niet spelen.
Dit bitje heb ik
Deze scheenbeschermers heb ik
Om te hockeyen heb je een hockeystick en een bal nodig. Rond 1950 werd er gespeeld met een bal van kurk of met ballen van paardenhaar met een laagje kurk. Tegenwoordig gebruiken we allerlei kunststofballen. De hockeybal is vaak wit maar sommige ballen worden versiert met een kleurtje. De hockey bal is bijna altijd van kunststof. Hij moet de omtrek hebben van 22,4 cm tot en met 23,5 cm. De bal moet tussen de 156 en honderd 163 gram zijn.
Dit is een straatbal. Deze bal is lichter dan een normale hockeybal.
Een hockeystick. Vroeger was een stick altijd van hout, maar nu heb je ook sticks van kunststof. Een kunststof stick bestaat vaak uit drie soorten kunststof: Carbon, Glasfiber en Aramide. Een stick heeft een bolle (een ronde) en een platte kant. Tijdens een wedstrijd en training mag je alleen de platte kant gebruiken. Met de bolle kant mag je de bal niet raken. De stick heeft onderaan een krul. Dat is een soort haak. De rest van de stick noem je de steel.
Hockeysticks hebben verschillende lengtes. Voor volwassenen zijn er maar twee maten. Een gewone maat waar bijna iedereen mee speelt. En er is een verlengde (lange) maat speciaal voor lange mensen. (ik heb de niet verlengde stick) Mensen in een winkel waar je een stick kan kopen gebruiken meestal een trucje: je moet je stick onder je oksel houden en dan moet hij net onder je knie zijn of als je hem op de grond zet moet de stick tot aan je navel komen. Jeugdsticks zijn van 69 tot 89 cm. Voor volwassenen zijn er van 91 tot 97 cm. Als je een hockeystick met de platte kant naar beneden legt, mag het maximaal 25mm hoog zijn. Een stick moet tussen 340 en 794 gram wegen.
Houten hockeystick
kunststof stick
De wedstrijd duurt twee keer 35 minuten er zit een pauze tussen van 5 minuten.
In het begin moet de beginslag genomen worden, het team dat de toss wint, mag beginnen. Iedereen moet op zijn eigen helft staan.
Elke wedstrijd heeft twee scheidsrechters. Aan allebei de kanten van het veld staat een scheidsrechter.
Feitjes over de spelregels
Je moet scoren binnen de cirkel. Als dat niet gebeurd telt het doelpunt niet.
Als de bal tegen je voet komt is het shoot. Dan mag de tegenstander de bal uitnemen op de plaats waar de bal tegen je voet is gekomen.
Je mag spelers die niet in het veld staan altijd wisselen met spelers in het veld.
Behalve als er een strafcorner wordt genomen, dan mag je niet wisselen.

Met de achterkant van je stick (bolle kant) spelen mag niet.
Als een verdediger de bal expres over de achterlijn speelt, krijgen ze een strafcorner tegen. Er is ook een strafcorner als iemand in de eigen cirkel shoot maakt.
Hoe werkt een strafcorner: er staan 3 mensen op kopcirkel (de rand van de cirkel) er wordt afgesproken wie de bal aan gaat nemen (meestal sta ik op kopcirkel met mijn vriendin naast me of andersom). Een van de andere spelers gaat met de bal op het 2de streepje staan en zodra er wordt gefloten mag hij of zij de bal pushen, flatsen of slaan. Je mag geen hoge push of hoge flats gebruiken. Er staan 4 tegenspelers en een keeper in het doel. Zodra de is genomen mogen die uitrennen. De partij die de strafcorner heeft gekregen mag de bal buiten de cirkel pas aannemen. De verdedigende partij probeert er voor te zorgen dat de aanvallende partij de bal niet krijgt.
Zaalhockey
De meeste mensen denken bij hockey direct aan veldhockey. Maar er is ook nog zaalhockey. Er zitten veel verschillen tussen deze twee. Zaalhockey speel je meestal vanaf D. Som train je ook al vanaf de F of E. Maar je speelt dan nog geen competitie. Bij zaalhockey heb je balken. Ze liggen aan de twee zijkanten van de zaal, bij de achterlijnen liggen dus geen balken. Dat is een hulpmiddel, als je de bal er tegen aan speelt kaatst de bal zo terug. Eigenlijk is de balk dus een tweede persoon. Bij zaalhockey kun je ook een speciale zaalhockeystick gebruiken. Die is wat platter en is makkelijker in de zaal. Ook kun je in de zaal blokken. Dat is als je je stick met een hand op de grond legt. Als er dan iemand tegen aan speelt, krijg je een vrije bal mee. De bal mag bij zaalhockey niet hoog gespeeld worden, behalve als hij richting het doel gaat. Zaalhockey speel je altijd 6 tegen 6 (1 keeper en 5 veldspelers). En de tijd is bij de zaalhockeycompetitie ook maar twee keer 20 minuten. Ik ben met mijn team kampioen geworden.
Drie speelsters uit het Nederlands elftal dames
Geboortedatum: 26/03/1986(nu is ze 29)
Club: Amsterdam
Vorige club: SCHC
Interlands: 181
Aantal doelpunten interlands: 47
Positie: Aanvaller
Ellen is in 2015 verkozen tot beste hockeyster van de wereld.
Hoofdstukken:
Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik sinds begin dit seizoen in de D begonnen ben met hockey en het heel leuk vind.
Hockey
Wat gebruik je bij hockey?
Feitjes over spelregels
Zaalhockey
Drie hockeyspeelsters uit het Nederlands elftal
Hockeyveld

Naomi van As
Maartje Paumen
Ellen Hoog
Geboortedatum: 26/07/1983(nu is ze 32)
Club: Laren
Interlands: 177
Aantal doelpunten interlands: 38
Vorige clubs: Klein Zwitserland en Hdm
Positie: middenvelder
Naomi presenteert ook zappsport en is in 2009 verkozen tot beste hockeyster van de wereld.
Geboortedatum: 19/09/1985(nu is ze 30)
Club: Den Bosch
Vorige club: Oranje Zwart
Interlands: 186
Aantal doelpunten interlands: 161
Positie: middenvelder
Maartje is in 2011 en in 2012 verkozen tot de beste hockeyster van de wereld.
Zij kwam ook een keer bij Hcwv en toen heb ik met haar gehockeyt.
Ik laat nog even drie filmpjes zien om te laten zien wat een slag, flats en push is.
De Basistechnieken - Aflevering 4: De Push
De Basistechnieken - Aflevering 2: De Flats
Er zijn een paar soorten hockeyveld:
kunstgras (zandgestrooit)
semi-waterveld (tussenvorm water -en kustgrasveld)
waterveld
De bal rolt sneller op een waterveld dan op een kunstgrasveld. Een semi- waterveld is een goedkopere vorm van een waterveld, een waterveld is wel duur in onderhoud en gebruik.
Hockeyveld
waterveld
semi- waterveld
Bij dit veld wordt het gedeeltelijk ingestrooit met zand en gedeeltelijk met water.
kunstgrasveld
Dit is ingestrooit met zand.
Deze velden hebben we ook bij Hcwv.
De doelen zijn 3,66 m breed en 2,14 m hoog. Ze zijn voorzien van een net. De achterkant en zijkanten zijn voorzien van een gesloten schot van 0,46 m hoog.
Het speelveld is rechthoekig, 91,4 meter lang en 55 meter breed. De grenzen van het veld worden aangegeven door lijnen van 7,5 centimeter dik. De lange lijnen heten zijlijnen en de korte lijnen achterlijnen. Het stuk tussen de doelpalen wordt doellijn genoemd. Op het speelveld zijn een middenlijn en twee 23-meter-lijnen aangebracht. Voor het midden van elk doel, op 6,4 meter afstand, is zich een stip met een doorsnede van 15 centimeter. Hier wordt de strafbal genomen. Om het doel is een halve cirkel, die uit twee kwartcirkels bestaan met een straal van 14,63 meter en een recht stuk (voor het doel) van 3,66 meter. De speler mag alleen scoren als hij binnen die halve cirkel staat- het is pas een doelpunt als de aanvaller de bal in de cirkel heeft aangeraakt en de bal helemaal over de doellijn is gegaan.
Wat ik in dit hoofdstuk ga vertellen gaat alleen over het hockeyveld waarop je vanaf de D op speelt.
Ik vond het erg leuk om aan deze prezi te werken.
Heeft u nog vragen???
Full transcript