Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

80-talet - synthar, axelvaddar och hårspray

No description
by

Maria Skybäck

on 1 December 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of 80-talet - synthar, axelvaddar och hårspray

80-talet - synthar, axelvaddar och hårspray
1980-talet= 1980-1989
På 80-talet började man använda mer och mer synthar och datorer i musiken. Man älskade allt som var nytt och elektroniskt! Det häftigaste man kunde ha som ungdom på 80-talet var en egen freestyle.
80-tals stilen
MTV
På 80-talet startade MTV, en tv-kanal som
bara
spealde musik. Det var jätteviktigt att göra snygga musikvideos för att nå en stor publik och på den tiden fanns inte youtube, så där kunde man inte lägga ut sin musik. Den dyraste videon som gjordes var Michael Jacksons Thriller. Den kostade 2 miljoner dollar att göra. Två andra stora superstars på 80talet var Madonna och Prince.
Svensk musik
Den svenska scenen blomstrade på 80-talet med artister som Europe, Roxette, Carola, Herreys, Freestyle, Noice, Pernilla Whalgren, Lili & Susie och många fler!
Synthare
Syntharna vägrade lyssna på musik som inte var gjord med synthar! Kraftwerk och Depeche Mode var husgudarna men det fanns även band som Alphaville och Joy Division. Syntharna klädde sig i svarta kläder och hade oftast osymetriska frisyrer.
Hårdrockare
Hårdrockarna tyckte tvärtemot vad syntharna tyckte, de ville ha riktiga instrument! Långt hår och trasiga kläder var deras stil. De gillade t.ex. Guns'n'roses och Metallica.
Ballader
80-talet var de smäktande balladernas årtionde. Det skulle vara dramatiskt och romantiskt!
Live Aid
1985 gjorde många av Englands största artister en insats för fattigdomen i Etiopien. De gjorde en konsert som hette Live Aid där alla pengarna gick till välgörenhet. USA svarade med att göra USA for Africa där de bl.a. sjöng Michael Jacksons låt "We are the world". Band aid har även spelat in låten "Do they know it Christmas at all med samma initiativ-tagare som Live Aid: Bob Geldof. Den första låten kom 1984 men man har gjort om den 2 gånger, senaste gången i år!
Om man tillhörde populärkulturen på 80-talet så hade man permanentat hår, neonfärger, axelvaddar, stora smycken, stora rosetter och benvärmare.
Full transcript