Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Samsung

No description
by

Palaghia Ionut

on 18 April 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Samsung

Coordonatori:
Conf.Univ.Dr.Georgeta Barbulescu
Universitatea Hyperion Din Bucuresti
Facultatea de Stiinte Economice
Realizat de:Palaghia Ionel
Specialitatea:ECTS
Anul III ZI
Bucuresti 2015


Cuprins
1.Prezentarea firmei
1.1. Istoric
Samsung în România
1.2.Produse și servicii
◊Telefoane
◊Televizoare
◊Camere foto
◊Cipuri
2. Piaa firmei
2.1. Concureni
2.2. Clieni
3. Micromediul şi macromediul
3.1. Micromediul
Furnizori
Distribuitori
3.2. Macromediul
4. Analiza SWOT
5. Strategiile mixului de marketing
5.1. Strategii de produs
5.2. Strategii de pre
5.3. Strategii de distribuie
5.4. Strategii de promovare
6. Concluzii şi propuneri
Concluzii privind imaginea actuală a mărcii Samsung în România
POSIBILITĂI DE ÎMBUNĂTĂIRE A IMAGINII MĂRCII SAMSUNG PEPIAA ROMÂNEASCĂ
Bibliografie

Cuprins
1.Prezentarea firmei
1.1. Istoric
Samsung în România
1.2.Produse și servicii
◊Telefoane
◊Televizoare
◊Camere foto
◊Cipuri
2. Piata firmei
2.1. Concurenti
2.2. Clienti
3. Micromediul şi macromediul
3.1. Micromediul
Furnizori
Distribuitori
3.2. Macromediul
4. Analiza SWOT
5. Strategiile mixului de marketing
5.1. Strategii de produs
5.2. Strategii de pret
5.3. Strategii de promovare
6.Proprietati generale ale marfurilor
7.Estetica marfurilor si ambalarea lor
8.Marcarea marfurilor
9.Etichetarea marfurilor
10.Standardele de calitate ale produselor societatii
respective sau falsificarea lor
Concluzii privind imaginea actuală a mărcii Samsung în România
POSIBILITĂTI DE ÎMBUNĂTĂTIRE A IMAGINII MĂRCII SAMSUNG PE PIATA ROMÂNEASCĂ
Bibliografie


1.Prezentarea firmei

1.Prezentarea firmei

1.1 Istoric

Samsung Electronics Company este principalul subsidiar al gigantului KoreanSamsung Grup și este unul dintre cei mai mari producători de electronice din Asia și mondiali.Produsele construite de Samsung Electronics includ echipamente audio-video,echipament de telecomunicații și computere.Cel mai important produs al său este reprezentat de circuitele integrate.Managementul strict și investiții masive în cercetare în anii 1980 și inceputurile anilor 1990 au transformat compania într-unul dintre liderii pe piata electronicelor.
Samsung Electronics a fost creat în 1969 ca o divizie a mamutului Korean așa zisul “chaebol”
Samsung Group. Divizia a fost înființată pentru a introduce Samsung în industria cu creștere puternică a televizoarelor și electronicelor de consum.Primul produs al companiei a fost un televizor cu diagonala mica,simplu,alb-negru,cu care a inceput vanzarea la inceputul anilor 1970.De la acest produs, SamsungElectronics a dezvoltat gradual linii de produse diverse care au fost întâi vandute pe piața internă și ulterior și la export. Specialitatea companiei pentru început au fost televizoarele color. În anii 1980, Samsung manufactura și exporta în întreaga lume o gama diversificată de electronice de consum.Deși creșterea Samsung Electronics a fost explozivă în anii 1970 și anii 1980,acest lucru nu a luat prin surprindere pe cei familiarizați
cu grupul Samsung,acesta cunoscând în toate domeniile de activitate aceeași dezvoltare.Grupul Samsung a fost înființatîn 1938 de Byung-Chull Lee, un om de afaceri devenit legendă în Coreea. Lee a înființat o companie de comerț cu o investiție de 2000 USD si cu 40 angajați.Bineînțeles 2000 USD însemnau altceva în anii 30.A numit această companie
Samsung care înseamnă trei stele în limba coreeana. Compania a înregistrat o creștere moderată până la invazia comunistă din 1950 care l-a forțat pe Lee să abandoneze operațiunile din Seul. Soldații și politicienii de ambele părți ale conflictului au jefuit compania de activele sale lăsându-le aproape zero.
Samsung in Romania
Compania Samsung Electronics este prezentă în România de 13 ani, timp în care brandul Samsung a devenit unul dintre cele mai populare şi mai apreciate în rândul cumpărătorilor. Pe piata autohtonă, Samsung are o ofertă variată: de la telefoane mobile şi aparate electronice şi electrocasnice, la monitoare, componente pentru calculatoare şi imprimante laser. Aparatele electronice şi electrocasnice sunt distribuite prin Genco Electric, telefoanele mobile, prin Hat Group Co., iar componentele şi ecranele pentru calculator, prin Deck Computers International.Înființată în 1992 din pasiune pentru IT și pentru performanță, DECKCOMPUTERS a devenit una dintre companiile de top în industria de profil din România,cu una dintre cele mai dinamice evoluții ale afacerii și statutului pe piața în care activează.Numele DECK COMPUTERS este asociat de peste 10 ani cu numele Samsung în ceea ce privește promovarea și distribuția de produse IT în România. Evoluția continuă a parteneriatului cu unul dintre leaderii mondiali în tehnologie SAMSUNG - a confirmat reputația DECK pe piața IT din România și determinarea în a realiza în continuare o afacere la cele mai înalte standarde.Prin asocierea DECK-SAMSUNG ca branduri de top în România, a fost creat unul dintre cele mai dinamice și eficiente parteneriate. DECK este imaginea SAMSUNG la târguri și expoziții de profil, în presa IT și de business , înproiecte complexe și în parteneriate de durată cu jucătorii majori de pe piață, de mai mult de 10 ani. Numeroasele distincții de prestigiu acordate în fiecare an firmei DECK COMPUTERS și produse lor distribuite marchează, o dată în plus ,notorietatea pe care compania o are pe piața IT din România și evoluția permanentă cu performanțe de top în portofoliu.
1.2 Produse si servicii

Produsele electronice Samsung sunt impartite in mai multe categorii si anume:
A. TELECOMUNICATII si TELEFONIE MOBILA: aparate de telefonie GSM cat si aparate de telefonie fixa atat fara fir cat si digitale.
Samsung I780
Divizia de electronice mai desfăşoară deasemenea activităti în domeniul comunicatiilor personale ce includ telefoane celulare şi DECT (aparate digitale fară fir pentru telecomunicatii).
B. TV: televizoare cu ecran plat, cu plasmă, cu diagonala mare si pentru institutii,
televizoare LCD, Led
Samsung este unul dintre cei mai mari producători de televizoare color din lume şi este recunoscut pentru experienta sa şi tehnologiile inovatoare. Samsung este lider în productia de televizoare cu ecran mare şi al televizoarelor FlatTv(cu ecran Plat), este lider în produsele ce folosec disc optic inclusiv recordere DVD şi sisteme ce suportă formatul Super Audio CD, este lider în sistemele tv digitale şi al sistemelor de incinte audio Home Cinema,precum si in industria telecomunicatiilor si a telefoanelor mobile.
C. Audio/Video: sisteme VCR si DVD

home theatre ,MP3,Player, Blu-Ray,sisteme pentru casă, de la mini sisteme audio, microsisteme până la ceasuri cu radio; sisteme audio portabile,de la cd player portabil, radio portabil până la walkman,
sisteme multimedia de la camere web, sisteme audio cu mai multe incinte, drivere de sunet pana la camere foto digitale.
Bazată pe succesul pe care-l are în domeniul tehnologiei digitale, Samsung mai oferă şi o întregăpaletă de sisteme audio, video şi informationale destinata tinerilor.
D. Camere foto si video
E. Produse IT:monitoare (la monitoare fără fir, monitoare cu cristale licide până la monitoare cu tub video proiectoare ce pot fi pentru uz personal sau industrial) și proiectoare (proiectie ca in sala de cinema)
F. Cipuri
In 1983,Samsung produce primul sau cip pentru

computer-64k DRAM.Sub conducerea executivă a lui Kim Kwang-Ho, Samsung Electronics a produs furtună pe piața mondială a microcipurilor, prin introducerea memoriei 4-megabit DRAM în 1994.În 2006,compania sud-coreană Samsung Electronics a prezentat primul cip cu memorie flash NAND cu o capacitate de 32 GB.In 2009, Samsung a dezvoltat primul cip de memorie DDR3 de 4GB în proces de fabricatie 50mm.

În 2011, Divizia Foundry a gigantului coreean Samsung a anunțat realizarea cu success a primului procesor ARM bazat pe procesul de fabricație de 20nm și pe tehnologia High-K Metal Gate(HKMG).
Servicii
Timp de aproape 10 ani, Samsung și-a desfășurat activitatea pe piața din România, cunoscând o dezvoltare rapidă la nivel local, atât în ceea ce privește produsele și serviciile oferite clientilor, dar și în relațiile cu distribuitorii, care s-au transformat in parteneriate de succes.
Acum Samsung Electronics România vine cu o nouă promisiune adresată consumatorilor, actualilor și viitorilor parteneri: urmând strategia globală de business,Samsung adoptă pe piața din România o nouă structură operațională și devine subsidiară.
Samsung Electronics România şi ESD(Electronics Support Division), companie specializată în servicii after-sales, au deschis la începutul lunii octombrie 2011 Samsung Plaza, cel mai mare centru de service din România, cu o suprafată totală de 1.200 mp
2. Piata firmei
Volumul vânzărilor Samsung : La împlinirea a trei ani de colaborare cu Samsung pe
piața din România, HAT Group Co., distribuitor oficial al telefoanelor mobile Samsung în
România, anunța o cifra de afaceri de peste 43 milioane USD pentru anul 2005.Comparativ cu anul 2004, aceasta reprezintă o creștere de 80%. De asemenea,de la intrarea sa pe piață, la inceputul anului 2003, HAT estimează că a vândut în România peste 400 000 de telefoane mobile marca Samsung. Aceste rezultate au consolidat poziția companiei pe piața
din România și în același timp, au fost un factorimportant în poziționarea Samsung ca lider al segmentului telefoanelor premium.
VANZARI DE TELEFOAME MOBILE PE REGIUNI
2005
RATA DE CRESTERE
Europa de Vest
Europa de Est Orientul Mijlociu,Africa
America de Nord
America Latina
Asia si Zona Pacificului
Japonia
37,4 mil.
33,6 mil.
33,5 mil.
25,6 mil.
48,3 mil.
10 mil.
9,9%
37%
9,4%
50%
27%
-6%
2.1 Concurenti
Pe plan international concurentii firmei Samsung sunt foarte numeroşi: Panasonic,Philips, Sony, Rowenta, Siemens, Braun, Babyliss etc.
-în telefonia mobila si telecomunicatii concurentii sunt: Nokia, Motorola,Seimens, Sony-Ericsson, LG, etc.Samsung este lider în domeniul creăriisistemelor de comunicatii de afaceri.
-pe piata televizoarelor concurentii sunt: Panasonic, Sony, Philips.
-pe piata produselor audio/ video: Panasonic, LG, Sony, Philips, etc
-camere foto si video: Sony, Kannon, Hp, Benq, etc
-produse IT: AOC, LG, Eizo, Benq, etc.
-imprimante si multifunctionale: Hp, Kannon, Lex Mark
2.2 Clienti
Samsung Electronics Co., Ltd. este lider mondial în industria semiconductorilor,
a telecomunicațiilor, a dispozitivelor media digitale și a convergenței digitale, cu vânzări
consolidate de 116,7 miliarde USD în anul 2009.
Clientii Samsung variaza de la dealerii de produse
electronice si electrocasnice pana la magazinele gen
supermarket si in ultima vreme la retele ca:Domo,Flanco Altex etc.
3.Micromediul si

Macromediul
3.1 Micromediul
Micromediul de marketing al intreprinderii cuprinde factori interni si forte externe care influenteaza in mod direct activitatea firmei si
si asupra carora se poate exercita un anumit
control.
Furnizori
Aprovizionarea cu marfa a firmei Samsung
Romania se face din fabricile si depozitele
companiei existente in alte tari.
Distribuitori
Aparatele electronice şi electrocasnice sunt distribuite prin Genco Electric, telefoanele mobile, prin Hat Group Co., iar componentele şi ecranele pentru
calculator,prin Deck Computers International.
Unicul distribuitor autorizat al telefoanelor Samsung în România este compania H.A.T. România, Samsung renuntând la serviciile Ana Electronics. H.A.T. România va lucra cu o largă retea natională de dealeri, dar va desfăşura şi activităti de comercializare directă către operatorii de telefonie mobilă, oferind tuturor partenerilor săi suport de marketing şi vânzări, precum şi servicii post vânzare.
3.2.Macromediul
Macromediul firmei cuprinde un complex de variabile (factori) necontrolabile cu care aceasta intră în relatii indirecte, pe termen lung, şi anume: mediul demografic,economic, natural,tehnologic, politic şi juridic, socio-cultural.
MEDIUL DEMOGRAFIC se referă la populația aflată în zona de activitate a întreprinderii. Acesta reprezintă totodată unul din factorii formativi ai cererii de mărfuri. Persoanele care folosesc agenda IMAG au vârste curprinse între 25-65 de ani,fiind atât de
sex feminim, cât și de sex masculin.
MEDIUL ECONOMIC este alcătuit din ansamblul elementelor ce compun viața economică a spațiului în care acționează întreprinderea. Nivelul de dezvoltare al companiei Samsung este unul ridicat, atât în ansamblu, cât și pe fiecare ramură.Deasemenea, gradul de ocupare a forței de munca este mare și personalul Samsung este calificat.
MEDIUL TEHNOLOGIC în care operează întreprinderea este constituit din componente care explică în esență cum se obțin produsele de care se folosește societatea la un moment dat. Samsung se implică în dinamica mediului tehnologic, atât ca beneficiar, cât și ca furnizor, în principal prin intermediul pieței. Compania se implică în perfecționarea produselor IT, orientându-se în principal pe invenții și inovații, fapt dovedit de lansarea pe piață a agendei IMAG
MEDIUL CULTURAL este format din ansamblul elementelor care privesc sistemul de valori, obiceiurile, tradițiile, credințele și normele care guvernează statutul oamenilor în societate. De aici se deduce comportamentul de cumpărare și de consum de care ține seama întreprinderea. Acest mediu contribuie la exprimarea exigenței unei anumite piețe.
MEDIUL POLITIC reflectă structurile societății, clasele sociale și rolul lor în societate, gradul de implicare a statului în economie, gradul de stabilitate a climatului politic intern, zonal și internațional
MEDIUL INSTITUTIONAL este constituit din ansamblul reglementărilor de natură juridică prin care este vizată direct sau indirect activitatea de piață a întreprinderii.Tot aici intră și reglementările elaborate de organisme interne și internaționale,
legislația care protejează afacerile, reglementări privind protecția consumatorilor sau cele privind protecția intereselor societății. În țara noastră,au fost adoptate o serie deacte normative, care protejează concurența.
MEDIUL NATURAL intră tot mai mult în considerație în perioada actuală, în proiectarea și desfășurarea activităților economice.
Eforturile companiei Samsung de a asigura un viitor care protejează mediul sunt evidente odată cu implementarea butonului One Touch pentru imprimarea ecologică. Cu această functie, optiunea de a proteja mediul înconjurător este imediat accesibilă.Reglează automat setările imprimantei pentru a oferi o imprimare cât mai ecologică.
4.ANALIZA SWOT
Puncte tari:
-notorietate ridicata;
-personal calificat in cadrul companiei;
-tehnologie avansata;
-calitate ridicata;
-gama variata de produse;


Puncte slabe:
-lipsa unor abilitati sau competente deosebite;
- inexistenta unei directii strategice clare;
-vulnerabilitatea la presiunile concurentei;
Oportunitati:
-cresterea nevoii de comunicare in timp real;
-cresterea puterii de cumparare a populatiei;
-cresterea interesului pentru internetul mobil;
Amenintari:
-introducerea unei tehnologii mai avansate;
-aparitia unor modele similare cu un raport calitate-pret mai bun;
-instabilitate economica si politica;
-intarzierea aparitiei unor noi furnizori de materii prime,tehnologiei,servicii,bani,munca
5.Strategiile mixului de marketing
Viziunea Samsung este redată prin următoarele 3 motto-uri:
-prioritate pentru resursele umane
-căutarea raționalismului
-contribuție economică pentru națiune

5.1 Strategii de produs
Calitatea recunoscută a produselor Samsung, grija pentru consumator și politica foarte consistentă de oferire a unui portofoliu de produse de ultimă generație au făcut ca Samsung să se claseze printre primele branduri în materie de telefoane .
5.2.Strategii de pret
Vanzari de terminale la utilizatori in 2010
Compania
2010 vanzari
2010 cota de piata
Nokia
Motorola
Samsung
LG
Sony Ericsson
Siemens
Others
TOTAL
60.793,9
34.018,1
24.478,6
12.374,4
11.843,2
8.894,8
36.095,6
190.496,6
31,9
17,9
12,8
6,5
6,2
4,7
20,0
100,0
5.3. Strategii de promovare
Concluzii si propuneri
Concluzii privind imaginea actuală a mărcii Samsung în România

-Samsung este considerată o marcă internatională pentru oameni moderni,având un ambalaj atractiv;
-Consumatorii consideră că Samsung are un raport bun calitate/pret.Evident, am observat că cel mai important criteriu de cumpărare peaceastă piată îl constituie calitatea produselor;
-Calitatea constantă a produselor îi face pe consumatori să revină laaceastă marcă şi în viitor;

POSIBILITĂTI DE ÎMBUNĂTĂTIRE A IMAGINII MĂRCII SAMSUNG PE PIATA ROMÂNEASCĂ

Lansarea de noi produse la intervale foarte mici, ajută marca în mod evident. Pe piata produselor electrice şi electrocasnice consumatoarii trebuie să fie în permanentă surprinşi de ceva nou, astfel încât ei să fie opriti să plece către o altă marcă.
În principiu, strategia de marketing a Samsung România trebuie să fie foarte mult orientată spre consumatori, spre noutăti, spre organizarea de evenimente inedite
care să plaseze marca în centrul atentiei.
Bibliografie
Barbulescu Georgeta-Bazele Merceologiei Editura
Sun Grafic Bucuresti 2004
http://ro.wikipedia.org/wiki/Samsung_Group
http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/89623/P-Samsung-in-Romania-o-promisiune-remarcabila.html
http://www.zf.ro/business-hi-tech/samsung-estimeaza-ca-20-din-vanzari-vor-fi-reprezentate-de-smartphone-uri-5143437/
http://www.samsung.com/ro/aboutsamsung/corporateprofile/vision.html
http://www.business24.ro/articole/lansare+samsung
http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=77723
http://www.agora.ro/stire/samsung-electronics-creeaza-primul-televizor-din-lume-cu-ecran-oled-de-40-de-inch
VA
MULTUMESC!!!
6. Proprietati generale ale marfurilor
7. Estetica marfurilor si ambalarea lor
Ambalarea este operatia prin care se realizeaza protejarea produselor in scopul pastrarii calitatilor initiale in conditii igienice,in timpul manipularii,transportului, depozitarii si desfacerii lor (si chiar in timpul consumului).Aceasta usureaza si scurteaza durata de aprovizionare aconsumatorilor,creand posibilitatea de autoservire,de informare a consumatorilor asupra continutului,a modului de pastrare si apreciere a produsului, usurand transportul catre consumatori si prezentarea produselor int-o forma atragatoare.
8. Marcarea marfurilorMarcarea este o componentă foarte importantă a strategiei de produs a firmei,care conferă avantaje atât producătorului, cât şi consumatorului. Marca oferă garantia calitătii şi functionalitătii produsului, îl personalizează, facilitează recunoaşterea rapidă, dezvoltăun sentiment de încredere şi securitate favorabil din partea clientilor prin reducerea riscurilor la achizitia şi consumul/utilizarea sa.
Pentru consumator, marca:
-economiseşte timp şi efort, întrucât consumatorul ştie la ce să aştepte când cumpără
produsul;
-conferă sigurantă şi reduce riscurile achizitiei: marca este o garantie a calitătii;
-poate oferi beneficii psihologice prin asocierea cu o imagine dorită, care poateschimba statutul cumpărătorului
Pentru producător, marca:
-permite practicarea unor preturi de vânzare mai ridicate datorită
valorii pe care consumatorii o acordă sigurantei conferite de marcă (mărcile având o notorietate ridicată sunt mai scumpe);
-facilitează lansarea de noi produse; chiar dacă un produs este nou şi prezintă un grad ridicat de incertitudine, consumatorii se vor simti mai siguri dacă acesta apartine unei mărci cunoscute;
-poate genera economii în domeniul promovării dacă marca se aplică mai multor game de produse;
-reprezintă un bun al firmei; drepturile asupra mărcii pot fi valorificate (închiriate sau vândute)
9.Etichetarea marfurilor
Etichetare a telefoanelor mobile cu Eco Scor.
Eco Scorul este format din două componente:

Evaluarea corporativă - Companiile ce calculează scorul eco se uită la măsurile întreprinse de producătorul de telefoane mobile care se angajează să se încadreze în termeni de durabilitate, atât în domeniul social cât şi de mediu.
Scorul produsului - reflectă impactul asupra mediului al telefonului în sine. Acest scor este derivat din durata de viaţă a unui telefon; de exemplu: cât de multă apă este utilizată în timpul de producţie al unui telefon, cantitatea de emisii de CO2 şi de materiile prime utilizate. În plus, punctele suplimentare sunt obţinute prin producerea unor telefoanele mobile ce reprezintă inovaţii (exemplu: încărcătoare inteligente ce se opresc în momentul în care bateria este încărcată) sau care conţin materiale reciclate.


10.Standardele de calitate ale produselor societatii respective sau falsificarea lor


Ø ISO 9001 Quality Systems – Model for Quality Assurance în Design, Development, Production, installation and servicing. Acesta este un standard care descrie calitatea sistemelor folosite ca suport în dezvoltarea unor produse care presupun design.
Ø ISO 9000-3 Guidelines for the Application of ISO 9001 to the Development, Supply and Maintenance of Software. Acesta este un document care interpretează ISO 9001 din punctul de vedere al dezvoltatorului de soft.
Ø ISO 9004-2 Quality Management and Quality System Elements –Part 2 . Este un ghid pentru servicing of software şi facilităţi ca suport utilizator.
Full transcript