Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Robinson Crusoe

No description
by

Patrik Haiden

on 19 February 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Robinson Crusoe

Számkivetett
Számkivetett
Chuck Noland karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában.Barátnője, Kelly hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt tud magának építeni és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából.

A kék lagúna
A Csendes-óceánon elszenvedett hajótörésnek három túlélõje marad. Emmeline és Richard azonban nem sokáig számíthat az idõs hajószakács oltalmazására.Paddy ugyanis néhány nap elteltével halálra issza magát. A két fiatal magára marad a sok-sok veszélyt rejtõ dzsungelben, ám lassanként berendezkednek a gyönyörû szigeten. Távol a társadalomtól önállóan élik át a felnõtté válást, felfedezik egymásban a testi szerelem szépségét. A kék lagúna egész estés amerikai romantikus film, amely Henry De Vere Stacpoole 1908-ban publikált, azonos című regényének harmadik filmváltozata, 1980-ban mutatták be a mozikban. A női főszerepet a korszak legdivatosabb tizenéves színésznője, Brooke Shields játszotta, partnere Christopher Atkins volt. A film nagy siker lett, főleg a tizenévesek körében, a kritikusok azonban meglehetősen hűvösen fogadták. A kék lagúnának csak 11 évvel később készült folytatása, ám az alapötletet a következő években más filmek is felhasználták.
Pi élete
Pi Patel egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. A Pi családját, valamint állatkertjük teljes állományát Indiából Kanadába szállító hajó elsüllyed, és Pi remek kis kompániában találja magát egy mentőcsónakon. Így kezdődik Pi 227 napos hányódása a Csendes-óceánon, kezdetben egy törött lábú zebra, egy nőstény orángután és egy foltos hiéna, az ötödik nap után pedig már csak egy bengáli tigris társaságában. A legnagyobb gondot Richard Parker okozza. Pi elhatározza, hogy megszelidíti .Az idomítás, mely elhozza számára a békét és a teljességet, sikerrel is jár, de addigra már mindketten romlásnak indultak. Vakon sodródnak az óceán egyik áramlatán, bele a hallucinációk és látomások világába, ahol találkoznak egy szintén vak, kannibál francia tengerésszel, aki egy testvéri ölelés keretében Pi szívére és májára pályázik, de Richard Parker lemészárolja. Mielőtt partot érnének Mexikóban, ahol a tigris, akinek Pi élni akarását köszönheti, egyetlen búcsúpillantás nélkül eltűnik a dzsungelben

Thank you!
Robinson Crusoe
A Robinson Crusoe Daniel Defoe angol író 1719-ben megjelent regénye. A regény episztoláris, didaktikus, egyes szám első személyben mutatja be a címszereplő életét. A főhős Robinson Kreutznaer néven született és hajótörést szenved, majd huszonnyolc évet tölt egy Trinidadhoz közeli szigeten.
Köszönöm a figyelmet ! :)
Portfólió
készítette: Haiden Patrik
Források
https://hu.wikipedia.org
A regényhez kapcsolodó filmek
Pi élete
A kék lagúna
http://port.hu/
http://www.mafab.hu/
http://www.origo.hu
http://index.hu
Full transcript