Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Заедници за учење

Настан за вмрежување на заедници за учење
by

Dobri Jovevski

on 19 April 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Заедници за учење

Проценка на јазична и математичка писменост
173 активни часови на заедницата за учење
6 менторски
средби
4 обуки
8 Акциони
планови
85 часови со примена на техниките од обуките
GEEKS & CREATIVES
Product Design, Development & Testing
ACADEMICS
Thought leadership / Knowledge Partnership
INVENTORS
Innovation Facilitation
PUBLIC AGENCIES
Due diligence for Start-Ups /
Open Innovation Sessions
ENTREPRENEURS
Meeting room & Space Rentals
CHANGE AGENTS
Pre-Incubation Space
Training & Coaching
TECH COMPANIES
Business Intelligence Knowledge Exhibition
INVESTORS
Seed Capital Management Networking Events
Лична карта на училиштето
Основното училиште "Христијан Тодоровски Карпош" с. Драгоманце се наоѓа на 22 км оддалеченост од градот Куманово, во Општина Старо Нагоричане.
Мрежен настан
Мисија
Заедници за учење
Заедници за учење
Основно училиште „Христијан Тодоровски Карпош“ с.Драгоманце Старо Нагоричане
Училиштето работи како централно со седиште во с. Драгоманце, а во својот состав има и 4 подрачни училишта во селата Челопек, Пелинце, М'гленце и Арбанашко
Училиштето влезе во првата фаза од проектот
„Со читање до лидерство“
Што направивме?
обуки
Математика +
Читаме учиме и
се забавуваме
Општинско основно училиште
„Илинден„
Крива Паланка
Нудиме стимулативна и креативна средина за учење, преку примена на интегрирана настава и современа образовна технологија, развивајќи ја соработката помеѓу припадниците на сите етникуми.
Нашата училница
- наш свет
Заедници за
учење
Заедница за учење
14 индивидуални
состаноци
на наставниците
Дигитални ресурси за учење
Ви благодарам
за вниманието
Визија
Ќе ги подобруваме и промовираме постигањата на учениците во сите подрачја со користење на стекнатите знаења и вештини на наставниот кадар, соработувајќи со релевантни институции од локалната и пошироката мултиетничка заедница
Предизвик
Прва фаза од проектот
„Со читање до лидерство“
Влијание
Професионален развој
Тимска работа
Горди сме на
Соработка
6 менторски
средби
32 индивидуални
средби
5 обуки
11 развојни
активности
150 часови со
примена на техниките
280 активни
часови на заедницата
за учење
Активности кон
промени
Заедниците за учење не поврзуваат
Читаме, учиме и се забавуваме
Математика +
Дигитални ресурси за учење

Нашата училница -
наш свет
Благодарност до менторите
Кирил Барбареев и Добри Јовевски
Full transcript