Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

IMPORTANTA APEI PENTRU VIATA

No description
by

Istfan Adrian

on 25 February 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of IMPORTANTA APEI PENTRU VIATA

IMPORTANTA APEI PENTRU VIATA
Apa are o importanta deosebita pentru viata omului, a plantelor si a animalelor. Fara apa, plantele se ofilesc si mor; animalele erbivore,fara hrana mor si ele, iar animalele carnivore fara hrana si fara adapost vor avea aceeasi soarta. Omul nu poate trai fara apa pe care o ia din natura.
Importanta apei pentru viata:
Apa are un rol esential in intretinerea vietii. Fara apa nu ar putea exista viata. In organism apa intra in compozitia organelor, tesuturilor si lichidelor biologice.
SA ECONOMISIM APA
Economisirea apei este vitală pentru planeta noastră. Tot mai multe regiuni şi terenuri sunt afectate de secetă. Poţi economisi apa doar schimbând obiceiurile. Făcând un duş de 5 minute în fiecare zi – în schimbul unei băi în cadă, înseamnă să economiseşti 400 de litrii de apă pe săptămână. La fel când aplici şamponul sau gelul de duş, poţi opri apa.
APA IN VIATA NOASTRA
Locul apei în piramida alimentaţiei este aproape de bază. Aceasta înseamnă că trebuie să consumăm regulat o cantitate mare de apă, că apa consumată trebuie să aibă o calitate ridicată.
IMORTANTA APEI IN CORPUL UMAN
Apa este cel mai important constituent al organismului uman (70% din tesuturile corpului uman). Omul pierde zilnic prin transpiratie si prin secretii naturale pana la 2,5% liri de apa.
ISTFAN STEFAN-ADRIAN
APA
SI

VIATA
CLS. IX-B
COLEGIUL TEHNIC
"MEDIENSIS"
APA SI VIATA
Apa si viata sunt doua elemente legate unul de celalalt mai mult decat ne-am putea noi inchipui. A devenit deja un stereotip formula "Apa este leaganul vietii". Si intr-adevar, daca ne gandim putin ne dam seama ca asa este, deoarece primele forme de viata in marile ce acopereau candva demult intreg uscatul Planetei Albastre

Apa
Peste jumatate din supafata terestra este ocupata de mari si oceane, care formeaza Oceanul Planetar. Terra este supranumita si “planeta albastra” datorita acestui fapt.
APELE OCEANICE
Compozitia Chimica a apei
In mod obisnuit apa este un lichid, un compus hidrogenat al oxigenului (H2O). Ea insa poate exista in trei stari diferite de agregare, trecand cu relativa usurinta dintr-una in alta : Lichida (sub forma de apa) ;Solida(sub forma de gheata ); Gazoasa(sub forma de vapor);
Ocupa volume intense la exteriorul Pamantului;
· Realizeaza un circuit continuu intre oceane, atmosfera si uscat;
· Reprezinta cel mai raspandit solvent;
· Are o mare capacitate de absorbtie a caldurii, se incalzeste si se raceste mai incet decat orice alt lichid, avand o influenta reglatoare asupra temperaturii Pamantului;
Full transcript