Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

l'illa de l'os bru

No description
by

xavi ares cabello

on 19 November 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of l'illa de l'os bru

Caracteristiques i Descripció
L'os bru mesura de 90 cm a 1.5 d'alt del sol a l'espatlla, pero quan es col·loquen a dues potes poden aconseguir l'altura de 2.8 metres. El seu pes es variable, ja que el rang és de 80-600 kg.
La coloració del seu pelatge pot ser marró, amb tonalitats més daurades o grisos.La seva visió no la té molt desenvolupada,però en canvi l'oïda i l'olfacte el tenen excel·ents.

HABITAT

Entre les principals amenaces que posen en perill l'especie hi ha el canvi climàtic, la destrucció del seu medi ambient, la caça furtiva i la caça accidental.

ALIMENTACIÓ
Fins aviat!
us esperem!
Benvinguts a l'illa!
Ara els nostres experts Xavi,Carlos i Alex us explicaran com funciona la vida de l'os bru. Desde la caça fins a la reproduccio, desde les seves costums a les seves caracteristiques.
Paseu i apreneu !
Esperem que us hagi agradat i que hageu apres molt.

Gracies per la vostra atencio.
l'illa de l'os bru
Benvinguts
CICLE VITAL
Els osos, quan neixen arriben a pesar uns 350 grams.Quan ja son osets pesen entre 20 i 25 g en complir el seu primer any de vida.
Els osos tenen una caracteristica que els diferencia dels demes animals que es la hivernacio.Aquest proces dura del desembre a principis de febrer que tambe coincideix quan les femelles acostumen a tenir les cries. Arriben a durar entre 25 i 30 anys,encara que poden arribar als 45 en captivitat,per exemple en el zoo de barcelona


REPRODUCCIO
FINS AVIAT!
Son omnívors i carronyers. Entre els seus aliments preferits es troben les bresques de mel i salmons.
Tambè consumeixen pastures, arrels, molses, fruites, baies, insectes, cérvols, esquirols, marmotes, caribús i cabres de muntanya.

CAUSES DE PERILL D'EXTINCIO

COMPORTAMENTS I
COSTUMS
Són solitaris però es reuneixen en temporades d'abundant font d'aliment. A l'hivern entren en un període d'hibernacio guardant fins al 75% de l'energia obtinguda dels seus aliments.

Els óssos bruns viuen en àrees poc habitades , tranquil·les i amb escassa presència humana . El seu hàbitat ideal el constitueix , en el cas de l'ós cantàbric , un mosaic de bosc format per fagedes , rouredes i bedollars , praderies i pastures , matoll de brucs i ginestes , arandaneras i penyals . Aquest mitjà se situa habitualment entre els 1.100 i els 1.800 m . d'altitud , per sobre de les àrees d'intensa activitat agrícola i ramadera i per sota de la zona subalpina . Els óssos pirinencs habiten preferentment entre els 1.300 i els 1.800 m d'altitud . Els ambients més freqüentats són els boscos madurs de faigs , bedolls , avets , pins silvestres o pins negres , ja siguin purs o mixtes .

Els óssos són animals promiscus . Cada exemplar intenta copular amb el major nombre possible d'individus del sexe contrari en cada estació reproductora . El vincle de parella dura uns dies , i els mascles no col·laboren en la cria . El zel té lloc a la primavera i principis d'estiu , els parts es produeixen al gener a la ossera , i els ossets romanen amb la seva mare uns 16 o 18 mesos , de manera que les femelles -en el millor dels casos- parin cada dos anys .
Full transcript