Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

REAKSIONET KIMIKE

No description
by

sara perzhilla

on 23 March 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of REAKSIONET KIMIKE

Reaksion kimik
:


Reaksioni kimik është bashkëveprim midis dy apo më shumë lëndëve gjatë shndërrimeve kimike.Reaksionet kimike paraqiten me anë të barazimeve kimike. Barazimet kimike përbëhen prej anës së majtë dhe anës së djathtë të barazimit. A + B = AB. Në anën e majtë të barazimit shënohen reaktantët (A dhe B), ndërsa në anën e djathtë produktet (AB).


SI MUND TE PERCAKTOJME SHPEJTESINE E NJE REAKSIONI????
KINETIKA KIMIKE
KINETIKA KIMIKE ESHTE AJO PJESE E KIMISE QE STUDJON SHPEJTESINE E REAKSIONIT KIMIK FAKTORET QE NDIKOJNE NE TE SI DHE LIGJET QE LIDHIN FAKTORET ME SHPEJTESINE E REAKSIONIT.
OBJEKTIVAT E ORES MESIMORE
EKZOTERMIK
REAKSIONET NE TE CILAT ENERGJIA E SUBSTANCAVE NISTORE ESHTE ME E MADHE SE ENERGJIA E PRODUKTEVE TE FORMUARA, QUHEN

EKZOTERMIKE
(SHOQEROHET ME CLIRIM ENERGJIE)
REAKSIONET KIMIKE
FJALE KYC

REAKSION KIMIK
REAKANTE
PRODUKT
EKZOTERMIK
ENDOTERMIK
KINETIKA KIMIKE

CFARE NDODH GJATE NJE REAKSIONI KIMIK???
GJATE NJE REAKSIONI KIMIK NDODH SHENDRRIMI KIMIK I MATERIES D.M.TH. SUBSTANCAT NISTORE MODIFIKOJNE STRUKTURAT E TYRE PER TU SHENRRUAR NE PRODUKTE
ENDOTERMIK
REAKSIONET NE TE CILAT ENERGJIA E SUBSTANCAVE NISTORE ESHTE ME E MADHE SE ENERGJIA E PRODUKTEVE TE FORMUARA, QUHEN

ENDOTERMIKE
(SHOQEROHEN ME THITHJE ENERGJIE)
SHPEJTESIA E REAKSIONIT KIMIK
ME SHPEJTESI TE NJE REAKSIONI KIMIK DO TE KUPTOJME RPORTIN MIDIS NDRYSHIMIT TE NUMRIT TE MOLEVE TE REAKANTEVE OSE PRODUKTEVE ME NDRYSHIMIN E KOHES
TE PERKUFIZOJM REAKSIONIN KIMIK
TE TREGOJME SI PERCAKETOHET SHPEJTESIA E REAKSIONIT KIMIK
PERKUFIZIMI I FJALEVE KYCE
PER TE PERCAKTUAR SHPEJTESINE E NJE REAKSIONI DUHET TE NJEHSOJME ZVOGELIMIN E PERQENDRIMIT SE REAGJENTEVE NE NJESINE E KOHES
PUNOI: SARA PERZHILLA
FALEMINDERIT PER VEMENDJEN
Full transcript