Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Раскази - Л.Н.Толстој

No description
by

Aleksandra Andonoska

on 14 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Раскази - Л.Н.Толстој

Комарец и лав Сонце и ветер Мурго и коска Лав и глушец Секој има своја сила и сла-бост. Не треба никого да го потценуваме,ниту пак себе-си да се натценуваме. Лисица и штрк Не прави му го на другиот тоа што не сакаш да ти го
прават тебе. И најмалиот и најслабиот можат да му помогнат на најголемиот и најјакиот. Добрата постапка е помоќна од покажувањето на сила.
Умот е појак од мускулите. Лав и лисица Размисли пред да
поверуваш
во нечии зборови. Лисицата и грозјето Татко и синови Кога има слога успехот
е најголем.
Во слогата е спасот. Цени го тоа што го имаш, не биди лаком да го земеш туѓото, бидејќи ќе останеш и без твоето. Не можеме секогаш
да го добиеме тоа што
го посакуваме,
но и тогаш треба да си
заминеме без тага и горди
во потрага по нешто
друго што може да биде наше.
За да добиеме нешто треба да бидеме стрпливи. Лисица итра остроумна снаодлива Лав паметен силен нестрплива горд Куче лакомо Љубезно,
го користи паметот
за да дојде до целта Ја користи физичката сила за да дојде до целта Горди, сакаат да победат,да бидат најсилни СЛОГА


УСПЕХ НЕСЛОГА


НЕУСПЕХ
Full transcript