Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Stemmachine opdracht informatica

No description
by

Koen Dijkstra

on 30 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Stemmachine opdracht informatica

Door: Koen Dijkstra en Dardan Balaj Stem Machine Probleemstelling Brainstormen en Storyboard "Wij gaan een elektronisch stemapparaat maken, dat zo in elkaar zit (systeem, interface etc.) dat het aantrekkelijk is voor alle en met nadruk op alle stemgerechtigden om te stemmen." Aantrekkelijker om te stemmen
Makkelijker en nauwkeuriger stemmen tellen
Anonimiteit eren Taakanalyse Gebruikersanalyse Psychologische kenmerken:
Bereidheid tot gebruik: verschillend
Kennis en ervaring:
Kan lezen: verschillend
Training: nee
Bekend met automaat: nee
Computervaardigheid: ja
Taal: Nederlands
Fysische kenmerken:
Leeftijd: 18 – geen limiet.
Invalide: mogelijk
Blind of slechtziend: mogelijk
Kleurenblind: mogelijk
Geslacht: man of vrouw
Links- en rechtshandig Ontwerp en Evaluatie Programma van Wensen en Eisen Aandachtspunten voor het onderwerp: De stappen die de gebruiker moet doorlopen is het thuis gestuurd krijgen van de stemkaart en deze mee te nemen naar het bureau waar hij zich moet legitimeren en daarna een willekeurige barcode krijgt. Die hij/zij moet scannen waarna de stemgerechtigde in het systeem komt en op de desgewenste persoon en partij kan stemmen.
Het systeem vraagt van de gebruiker op welke partij deze persoon wil stemmen en de desgewenste persoon in het volgende menu.
Het systeem geeft een help pop-up voor mensen die niet bekend zijn met de techniek van Touchscreen etc.
De stemhokjes worden aangepast zodat het ook mogelijk is voor mensen met een rolstoel om toch met comfort te kunnen stemmen.
We willen ervoor zorgen dat de gebruikers van de machine goed op hun gemak zijn maar toch ook dat het stemmen niet te lang duurt dus het systeem moet zo simpel mogelijk in elkaar gezet worden. Door middel van Touchscreen, wij willen ervoor zorgen dat als iemand moeite heeft met het gebruik van een Touchscreen dat er altijd een zekere “Help Pop-Up” verschijnt die mensen door het programma heen helpt, deze past zich natuurlijk aan de taal aan die men gekozen heeft in het begin van het scherm.
En een scanner om de barcode te scannen die men nodig heeft om in het systeem te komen. Interactiestijlen Toestandsdiagram Bedoeling
Het idee
Barcode
Legitimatie
Pop-up
Systeem lock-down na stemmen Brainstormen Stap 1: De gebruiker is in het systeem gekomen en kan nu stemmen. Op het scherm staan de vlaggen met de voorkeurstalen die men kan kiezen. In de rechterhoek komt een pop-up wolkje waarin tips en de optie tot hulp staan. Dit pop-up wolkje veranderd van taal zodra iemand op een vlag drukt met zijn vinger. We gaan er van uit dat man van bejaarde leeftijd, iemand die atechnisch is, op de VVD wil stemmen.
Stap 2: De iconen van de partijen waar men op kan stemmen komen in het scherm en met behulp van de pop-up wordt de stap uitgelegd aan mensen die niet bekend zijn met techniek. Men drukt op het scherm op de plek van het icoon van de partij waar de stemgerechtigde op wil stemmen. In ons geval gebruikt de man de pop-up die hem alles verteld wat hij moet doen in het programma en selecteert hij de VVD als partij.
Stap 3: Op het scherm komt nu de lijst met leden van de partij waar men op de het lid kan stemmen dat hij/zij wil. De man kiest een lid van de VVD en bevestigd zijn stem. Stel de man heeft de verkeerde persoon/partij gekozen dan kan hij bij bevestigen op “Nee” drukken en gaat hij terug naar de 2de stap.
Stap 4: Het systeem slaat de stem op en vergrendeld weer zodat niemand met dezelfde code meer in het systeem kan komen. Storyboard Prototype Aandachtspunten voor het onderwerp: • De stappen die de gebruiker moet doorlopen is het thuis gestuurd krijgen van de stemkaart en deze mee te nemen naar het bureau waar hij zich moet legitimeren en daarna een willekeurige barcode krijgt. Die hij/zij moet scannen waarna de stemgerechtigde in het systeem komt en op de desgewenste persoon en partij kan stemmen.
• Het systeem vraagt van de gebruiker op welke partij deze persoon wil stemmen en de desgewenste persoon in het volgende menu.
• Het systeem geeft een help pop-up voor mensen die niet bekend zijn met de techniek van Touchscreen etc.
• De stemhokjes worden aangepast zodat het ook mogelijk is voor mensen met een rolstoel om toch met comfort te kunnen stemmen.
• We willen ervoor zorgen dat de gebruikers van de machine goed op hun gemak zijn maar toch ook dat het stemmen niet te lang duurt dus het systeem moet zo simpel mogelijk in elkaar gezet worden.
Planning
Full transcript