Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Ahol a szőlő terem, ott van az ég mosolya

Így készült!
by

Réka Lilla Fodor

on 9 June 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Ahol a szőlő terem, ott van az ég mosolya

Ahol a szőlő terem, ott van az ég mosolya! Bevezető Miért éppen ezt a témát választottam?
Szekszárdi Kadarka Bormaraton
Borturizmus A film legfontosabb gondolata melyet Ferenc Vilmos mondott ki: "Mindenki jól él ha a borturizmus egyre jobban fejlődik. A film első részében Márkus István a Szekszárdon megrendezésre kerülő Bormaraton futóverseny főszervezője Eszterbauer János és Horváth István Polgármester a Kadarka Bormaraton futóversenyről és Szekszárd nevezetességeiről nyilatkoznak.
A Bormaraton beharangozó filmje. A filmben kettő, Szekszárdon elismert borászcsalád mesél a múltról, a kezdetekről a nehézségekről, és magáról a borkészítésről, nem megfeledkezve a Szekszárdon máig előszeretettel termesztett Kadarkáról sem. Kovács Tibor a Szent Gaál Pince tulajdonosa a szekszárdi kadarka múltjáról, jelenéről és jövőjéről mesél, közben kitérve új borára a badarkára. Ferenc Vilmos a Nemzetközi Kékfrankos fesztiválról az onnan gyűjtött tapasztalatokról, és a borturizmus fejlesztésének fontosságáról, a borút egyesületről beszél. Mészáros Pál a szőlő termesztés gyakorlati részleteiről beszél saját pincéjében. A film felvétele közben nehézséget okozott a pince rossz megvilágítása, így a film egyik hibája, hogy Mészáros Pál képkivágás szempontjából nem szerencsés helyen áll a riport közben. Nagypapám Bali János riportjával is ezt szerettem volna bizonyítani, hogy bár ő nem eladásra szánt bort készít még is ugyan olyan értékes borász mint a neves borász családok bármelyike. A riportban érezhetően szeretettel beszél az olykor igen küzdelmes, nehéz fizikai munkával járó szőlőművelésről. A film főszereplője a Szekszárdon közkedvelt kadarka szőlő fajta. Riportok:
Márkus István
Eszterbauer János
Horváth István
Takler Ferenc
Takler András
ifj. Takler Ferenc
Takler Ferencné
Mészáros Pál
Mészáros Adrienn
Mészáros Péter
Kovács Tibor
Ferenc Vilmos
Bali János Takler család Szent Gaál Kastély Köszönöm a figyelmet! Technikai felszerelés:
Kamera: Sony Betacam SP
Vágó program: Edius
Mikrofonok: puskamikrofon, mikroport (bizsu) Mészáros család Filmemben szerettem volna bebizonyítani, hogy a szekszárdi borászoknak fontosabb a szőlő szeretete a profitnál. Törekednek arra, hogy a vidék adta értékeket megőrizzék, és a filmben sokszor emlegetett kadarkát, a borturizmus által ismertebbé, szerethetővé tegyék az idelátogatók számára. A család összetartását és a szőlő iránti szeretetét bizonyítja a velük készült riport. Minden riportban fontosnak tartottam, a család minden tagját megszólaltatni ezzel is bizonyítva, hogy a borászat Szekszárdon tradicionálisan, apáról fiúra száll. Mészáros pince Takler borház
Full transcript