Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Sollicitatie KMBO Daniëlle van Heiningen

No description
by

Danielle van Heiningen

on 8 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Sollicitatie KMBO Daniëlle van Heiningen

MANSAL Sales-Managementtrainingen
Sales Management training
ISA
Telefonisch verkopen
Communicatie in bedrijven (Salestraining)
Je zou me kunnen omschrijven als een actief persoon. Ik hou van alles wat met sport te maken heeft. Jarenlang heb ik actief gevolleybald, en ben ik trainer/coach geweest. In 2008 ben ik gaan tennissen, wat ik nog steeds met heel veel plezier doe. Ik laat bovendien geen kans onbenut om lekker te gaan skiën. Met mijn gezin, vrienden of met vriendinnen.

Als ik niet sport, hou ik me vooral bezig met mijn gezin, familie en vrienden. Ik vind het heel erg leuk om te koken, en dan het liefst voor een gezelschap (klein en groot). En als ik dan nog tijd over heb, neem ik graag een goed boek ter hand. Dat mag fictie zijn, maar minstens net zo graag lees ik een goede biografie, of gewoon een interessant boek over actuele onderwerpen die te maken hebben met mijn vakgebied.
Gedreven. Dat is de eigenschap die ik het meest krijg teruggekoppeld. Als ik ergens in stap, dan doe ik dat voor de volle 100%. Ik ben een creatieve geest en een oplossingsgerichte denker. Je zou me kunnen omschrijven als een mensen-mens, waarbij ik vooral geïnteresseerd ben in wat er 'achter' iemands gedrag schuil gaat. Waarom doet iemand wat hij doet? Wat is zijn motivatie? Waarom kruipt deze leerling in de slachtofferrol? Hoe kan ik hem er van doordringen dat hij zelf verantwoordelijkheid kan en moet nemen?
Onderwerp: vacaturenummer 20120520 / 20120518

Geachte heer Admiraal,

Hoe gladder het wegdek, hoe sneller je pad, maar dat wil niet zeggen dat je anders niet vooruit kunt. Vanuit deze gedachte probeer ik mijn leerlingen gemotiveerd te krijgen en te houden. Dat is ook mijn levensmotto. Ik ben ervan overtuigd dat niet niveau of thuissituatie bepalend zijn voor het succes dat een leerling heeft, maar zijn motivatie om te slagen.

Daar waar bijna iedereen zegt dat leerlingen op de laagste niveaus nauwelijks te motiveren zijn, geloof ik dat iedereen vooruit kan, als je maar zorgt voor de juiste prikkels. Uitdaging is daarbij een sleutelwoord. Die uitdaging zoek ik vooral in het leren kennen van mijn leerlingen en hun leerstijlen, en daar dan op inspelen met behulp van verschillende werkvormen. Succesvol zijn in je opleiding is volgens mij juist voor deze leerlingen een heel belangrijke basis voor de rest van hun leven.
Voor mijn ontwikkeling wil ik in 2013 de master Special Educational Needs gaan volgen. Het zou bijzonder mooi zijn wanneer ik dan ook al op het KMBO werkzaam kan zijn, om zo kennis en kunde met elkaar te combineren. Afgelopen jaar heb ik de leergang Meervoudige Intelligentie met goed gevolg afgerond en voor komend jaar heb ik me aangemeld voor de leergang lateraal denken.

Creativiteit is voor mij de sleutel tot goed, uitdagend onderwijs. Ik zie kansen waar anderen mogelijk bedreigingen zien.
Ik hoop dan ook van harte dat u me mijn motivatie laat toelichten in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,
Daniëlle van Heiningen
(klik vooral verder...)
U zoekt naar docenten die breed inzetbaar zijn. In mijn CV ziet u terug dat ik in meerdere markten mijn weg heb gevonden. Niet alleen heb ik legio bedrijven gezien in mijn functie als account- en marketingmanager, ik heb in mijn vrije tijd verschillende sporten beoefend, en daarin ook training gegeven.

Voor mij wordt onderwijs pas leuk als ik niet in een keer doordring, als ik moet zoeken naar ingangen die ik nog niet eerder heb geprobeerd. Passie brengen en plezier in leren, al is het maar een heel klein beetje. Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen te motiveren is.

Vaak weet een leerling gewoon niet beter dan zich te gedragen zoals hij doet. Dat patroon doorbreken zie ik als een grote en mooie uitdaging. Daarbij durf ik duidelijk en consequent te zijn, maar ook flexibel als dat op dat moment een beter resultaat oplevert.
Ik werk graag in een team. Ik hou ervan te sparren met anderen. Ik heb een hang naar structuur en ik ben duidelijk. Afspraak is afspraak en daar kun je dus van op aan. Ik heb bovendien een gezond gevoel voor humor en ik kan in proportie denken.
Zo nu en dan durf ik een risico te nemen door buiten de kaders te treden. En ik wil héél graag een nieuwe stap maken richting KMBO omdat ik denk dat ik een meerwaarde kan zijn voor de leerlingen daar. En daar word ik een rijker mens van.

Hobby's / interesses
HAVO
Maurick College, Vught

MEAO-Communicatie
Economisch Lyceum Eindhoven

Lerarenopleiding Nederlands 2e graads
Fontys Hogeschool Tilburg

Taal- en Literatuurwetenschappen (1 jaar)
Katholieke Universiteit Brabant
Trainingen / cursussen
Koning Willem 1 College / Centre for Teaching and Learning (CTL)
Diverse trainingen, waaronder:
Training Studieloopbaanbegeleiding
Effectief omgaan met straatcultuur van jongeren
Leergang Lateraal denken
De 7 principes van persoonlijk leiderschap (Covey)
Leergang Meervoudige Intelligenties
Daniëlle van Heiningen-Brekelmans
Wolfskamerweg 86
5262 ES, Vught
073-6843949 / 06-11347097
d.vanheiningen@kw1c.nl
daniellevanheiningen@gmail.com
Contact
Werkervaring
2009 - 2011
In deze rol was ik verantwoordelijk voor de heropbouw en ontwikkeling van het competentiegericht leren op de afdeling Marketing en Communicatie. Met het revisieteam CGO heb ik een werkplan geschreven en de opleiding Marketing en Communicatie opnieuw opgebouwd, daarbij uitgaande van twee principes: in een cyclisch proces bouwen naar het examen en werken aan een opleiding waarmee leerlingen op een goede manier kunnen doorstuderen. Daarnaast hadden we als doelstelling om als afdeling door te groeien van 4 naar 6 eerstejaars klassen (wordt in 2012 gerealiseerd).
2006 - 2007
Docent Nederlands in havo/vwo, vwo en tweetalig vwo, leerjaar 1, 2 en 3.
2007 - 2012
Vanuit mijn werkervaring ben ik niet alleen in staat om les te geven in het vak Nederlands, maar geef ik diverse vakken op de afdeling M&C. Ook vakken als rekenen, ICT, verkoop etc. zouden voor mij geen probleem moeten zijn.
1995 - 2006
Gestart als telesales bij Nashuatec, ben ik na ruim een jaar overgestapt naar ICT The Experts Group om daar te gaan werken als Office Manager. Na iets meer dan een jaar debiteurenbeheer en administratie ben ik daar verder gegaan als account manager. In 2000 heb ik vervolgens de overstap gemaakt naar Qurius in Zaltbommel om daar te gaan werken als Account Manager en later als Marketing Manager.
Ambitie
Na 10 jaar in het bedrijfsleven ben ik in 2006 begonnen aan een avontuur in het onderwijs. Mijn start was volgens anderen een ideale. Ik gaf les op het VWO. Makkelijke leerlingen die altijd netjes alle opdrachten maken, die niet zeuren en altijd gemotiveerd zijn. Ik vond het echter oersaai.

Mijn ambitie lag bij die leerlingen die niet uit zichzelf bedenken wat onderwijs hen kan bieden en waarom een diploma van belang is. Als accountmanager heb ik geleerd dat een relatie pas interessant wordt als je 'nee' te horen krijgt. Dan moet je onderzoeken waar er behoefte ligt en wat je doen kunt om die behoefte zichtbaar te maken. Dat is volgens mij in het onderwijs niet anders. De uitdaging begint pas daar waar leerlingen niet van plan zijn ook maar iets met je aanbod te doen. Dáár een vinger achter zien te krijgen, dat is voor mij de uitdaging.
Er zijn nog volop kansen en mogelijkheden als het gaat om het nog verder uitdiepen van mijn onderwijsaanbod. Covey, Gardner en Kagan zijn daarin voor mij inspiratiebronnen. Ik ben er van overtuigd dat als je eenmaal de juiste trigger hebt gevonden bij een leerling of in een groep, dat je een magneetfunctie creëert naar anderen.

Niet alleen heb Ik me verdiept in de principes van Covey, ik probeer vanuit die principes te handelen. Mijn ambitie gaat echter verder. Ik heb het in me mensen te motiveren, mensen boven zichzelf uit te laten stijgen. Iedereen heeft talenten en iedereen kan wel iemand gebruiken die deze talenten zichtbaar en herkenbaar maakt. Dat is waarom ik het onderwijs ben ingegaan.
Opleidingen
Projectleider revisieteam Competentiegericht Onderwijs
Koning Willem 1 College
Taalcoach / Onderbouwcoördinator
2009 - heden
In de rol van taalcoach ben ik (sind cohort 2011) verantwoordelijk voor de opbouw en structuur voor wat betreft het vak Nederlands binnen de afdeling Marketing en Communicatie. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansluiting van het vak op het examen Nederlands. Overleg met taalcoördinatoren van andere afdelingen over toepassingen van het vak Nederlands in het MBO is een regelmatig terugkerende bezigheid. Overleg met vakdocenten hoort hier ook bij.

In de rol als onderbouwcoördinator (ingevuld tot cohort 2011) ben ik verantwoordelijk geweest voor de opbouw en inrichting van de onderbouw. Daarnaast was ik gespreksleider bij de mentorvergaderingen en rapportbesprekingen.
Docent Nederlands / Marketing / Onderzoek / Communicatie / Concept Copy Creation / Mentor / Projectbegeleider
Koning Willem 1 College – afdeling Marketing en Communicatie
Docent Nederlands
RSG Broklede, Breukelen
Marketing Manager/ Account Manager / Office Manager / Telesales Executive
Qurius; ICT The Experts Group; Nashuatec
Graag tot ziens!
Daniëlle: 06-11347097
Docent Nederlands / Loopbaan en Burgerschap / Mentor
Koning Willem 1 College – afdeling KMVO, team helpende zorg en welzijn, team sport en bewegingsbegeleider
2012 - heden
Op het KMVO heb ik me verder bekwaamd in het mentoraat. Als vakdocent Nederlands geef ik bovendien les binnen verschillende teams. Mijn thuisbasis is team sport en bewegen. Ook vakken als rekenen, ICT, verkoop etc. zouden voor mij geen probleem moeten zijn.
Full transcript