Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Premis CinèTIC: fem cinema!

www.digital-text.com/premiscinetic
by

Digital Text

on 4 July 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Premis CinèTIC: fem cinema!

Gran participació: 70 curts elaborats per més de 600 alumnes de 25 escoles de Catalunya.

Molta expectació: 65.505 visites a la plataforma del concurs. El curt guanyador del Premi CinèTIC del Públic ha rebut 5.456 visites i 1.576 vots

Jurat de luxe: Xavier Atance, president de l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya; Cesc Gay, director de cinema; Pablo Derqui i Àgata Roca, actors; i Eduardo de Vicente, crític de cinema.

Una festa inoblidable: 270 alumnes van assistir a l'entrega de Premis, als cinemes Girona de Barcelona. El presentador de la gala va ser el periodista i actor Queco Novell. L'acte va comptar amb convidats de la talla de Joel Joan, Àgata Roca i Pablo Derqui, entre d'altres. Objectius Procés de realització del curt: un treball real i progressiu Recursos didàctics L'èxit de la primera convocatòria http://bit.ly/femunapelicula http://bit.ly/musica_artsvisuals Plataformes amb recursos musicals Creative Commons http://commons.wikipedia.org/wiki/Category:Sound
http://www.magnatuneasy.com/about
http://www.zonaindie.com.ar/
http://lamundial.net
http://www.jamendo.com/es
http://www.gardnermuseum.org/music/library.asp
http://wwwmusicalliure.cat Bases de dades amb sons sota llicència Creative Commons http://www.freesound.org/ Tota la informació al bloc dels Premis: http://www.digital-text.com/premiscinetic Tots els vídeos participants en aquesta Ia edició: Totes les fotos de la Gran Gala: http://bit.ly/premiscinetic_2011 http://bit.ly/galacinetic_2011 Ressò mediàtic: etc. http://www.lavanguardia.com/cultura/20110618/54172721096/queco-novell-presentara-la-gran-gala-de-los-premios-cinetic.html http://www.3cat24.cat/video/3587150 http://www.3cat24.cat/noticia/1236866 http://www.lamalla.cat/cultura/cinema/article?id=470330 http://www.btv.cat/alacarta/player.php?idProgVSD=13286 ...us esperem a la propera edició! Aprendre els conceptes principals del món del cinema i conèixer de prop les diferents fases de la creació i producció d’una pel·lícula. Introduir l’alumnat a la història del cinema.

Tenir consciència de la importància del discurs audiovisual en el moment actual.

Conèixer els mecanismes que formen el discurs fílmic i saber-los identificar.

Copsar l’estructura de la narració fílmica.

Adquirir una mirada crítica vers els discursos audiovisuals. Poder produir i crear un curtmetratge a partir dels nous conceptes adquirits. Treballar de manera col·laborativa per tal d’assolir un objectiu comú.

Realitzar de manera autònoma totes les fases del projecte, des de la pluja d’idees inicial fins al muntatge final del curtmetratge. Dotar de realitat un projecte educatiu. Dur a terme un treball continuat i progressiu que, al final, pugui ser presentat a concurs.

Convertir un treball de grup en una experiència compartida amb alumnat d’altres centres.

Intercanviar opinions, conèixer i aprendre a valorar projectes d’altres centres. 1 3 4 5 6 La idea Formar el grup i consensuar la idea general.

Fer una pluja d'idees per perfilar i aportar elements a la idea general.

Aprendre a observar i imaginar per tal de configurar la història que es vol crear: "Tota ficció neix d'una realitat". La sinopsi Exposar l'argument de forma sintètica i esquemàtica, i tenint en compte els personatges que hi apareixeran, el lloc i el moment on s'esdevindran els fets i les accions.

Definir qui, què, on i quan. El guió Elaborar el relat escrit del que succeirà a la pel·lícula.

Pensar les escenes que compodran el curt, definir les seqüències, els espais i la caracterització dels personatges.

Aplicar les tècniques cionematogràfiques apreses: plans, angles, moviments, etc. Storyboard Elaborar el guió gràfic: el dibuix detallat, mitjançant vinyetes, de cada una de les preses que tindrà la pel·lícula.

Anotar el tipus de pla més adequat per a transmetre el que volem explicar a cada seqüència

Afegir anotacions i indicacions que ajudaran a l’equip de rodatge i muntatge. El rodatge Consensuar el repartiment de tasques i definir l'equip tècnic: producció, direcció, guió, fotografia, muntatge, art. actors, etc. El muntatge Fer el muntatge: ordenar els plans i seqüències, retallar, decidir les transicions i el ritme de la pel·lícula.

Afegir els efectes sonors necessaris. 2 "La proposta de concurs és molt engrescadora com a treball col·lectiu i individual." Sergi Pascual, professor IES Oriol Martorell "Ha estat una experiència molt educativa i crec que ha cohesionat molt el grup." Ignacio Saladrigas, professor Col·legi Sant Marc de Sarrià "Estic molt feliç per haver guanyat aquest premi, per mi és una motivació molt especial." Litus Recoder, guanyador del Premi CinèTIC "Iniciatives com aquesta són molt importants; obren noves portes, nous móns i noves maneres de fer cinema i d'involucrar-se." Joel Joan, actor, director i president de l'Acadèmia del Cinema Català "La idea és aprendre fent coses; i per motivar, per engrescar, ho hem fet real. Han après moltes coses, de moltes matèries, i s'ho han passat bé." Héctor Ruiz, director de Digital-Text "S'han conegut els guanyadors i guanyadores en una gala que no desmereix ser comparada amb els Gaudí, els Goya o fins i tot els Òscar." Jokin Buesa, reporter del programa 'Connexió Barcelona' de BTV "Estic molt sorprès; aquests actors i actrius que ara comencen són molt potents!." Pablo Derqui, actor "Jo estic molt content d'haver entregat el Premi del Públic, que és el premi del Web 2.0. El curt guanyador va sobre el pas del temps, de tancar etapes i obrir-ne de noves, que és el que fem tots constantment." Xavier Kirchner, impulsor del projecte Educat 1x1 "L'organització està molt contenta perquè ha tingut molta feina. I això és una gran sort. El jurat ha hagut de veure molts curts i els ha costat decidir-se." Queco Novell, actor i periodista presenta... Unitats didàctiques de Digital-Text + al Millor Actor pel seu paper a 'L’infeliç insatisfet' de l'Escola Betània-Patmos "Aprofito per animar-vos a continuar i per dir-vos que el grup, ja està pensant en la propera edició!" Jesús Martín, professor de l'IES Montgròs I els millors moments de
la Gran Gala: e-Periódico, 21 de juny de 2011 http://mesdigital.elperiodico.cat/sin-categoria/68-curts-concorren-als-premis-cinetic-per-a-estudiants-deso
Full transcript