Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Rusia.

No description
by

Proiecte Geografie

on 17 May 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Rusia.

Unde se afla in lume?
Rusia este tara care se intinde pe doua continente: Europa si Asia. Rusia este cea mai intinsa tara din lume, aproape de doua ori mai mare decat a doua tara ca intindere, Canada. Rusia are urmatorii vecini : Oceanul Atlantic (N), Georgia, Azerbajdjan, Marea Caspica, Kazahstan, Mongolia, China, Republica Coreeana (S), Norvegia, Finlanda, Marea Baltica, Estonia, Letonia, Belarus, Ucraina, Marea Azov, Marea Neagra (V), Oceanul Pacific (E).
Cadrul natural
Datorita extinderii Rusiei, aceastta prezinta un relief diversificat in care se gasesc campii (Campia Europei de Est, Campia Siberiei de Vest), podisuri si coline (Colinele Smolensk-Moscova, podisurile Volgai, Valdai si Central Rus), dar si muntii Ural si Caucaz. Marile fluvii ale Rusiei sunt: Volga ( 3530 km ) ,Obi (5410 km ) ,Enisei ( 4102 km ) ,Lena ( 4400 km ) ,Kolâma ( 2129 km ) , Amur ( la granita cu China , 4400 km ). Printre cele mai importante lacuri din Rusia se numara Lacul Baikal (lacul cel mai adânc, cu cel mai mare volum de apă dulce din lume!), lacurile Onega si Ladoga. Cea mai mare parte a Rusiei are climat continental si arctic. Rusia este cea mai rece tara din lume, temperatura medie anuala fiind de −5,5 °C.
Clima
Imagini cu relieful
Multumesc
pentru atentie!
Bun venit intr-o calatorie prin padurea ruseasca!
Cateva informatii generale despre Rusia:

Suprafata: 17,101 081 km² (locul 1 in lume)
Populatia: 145.433.700 (locul 7 in lume)
Capitala: Moscova
BIBLIOGRAFIE
si CONCLUZII
Eu am ales ca subiectul proiectului meu sa fie Rusia deoarece aceasta tara este una impresionanta, nu doar datorita intinderii acesteia, ci si datorita traditiilor, frumusetii si curiozitatilor de aici.

BIBLIOGRAFIE:
1. http://ro.wikipedia.org/wiki/Rusia
2. Geografia Europei, manual pentru clasa a VI-a
3. Atlas geografic Oxford (editra Kreativ).
Rusia.
Proiect realizat de Angheluta Alexandra
Hidrografia
Drapelul:
Stema:
RUSIEI
Lacul Baikal
Muntii Altai
Varful vulcanului Avacinski, Kamciatka
Volga
Obi
Marea Caspica
Marea Caspica vazuta din satelit
Moscova
Moscova este capitala Rusiei, fiind in acelasi timp si cel mai populat oras al acestei tari, cu 11,5 milioane de locuitori si cu o suprafata de 878,7 km². Moscova este orasul cel mai nordic cu o populatie de peste 10 milioane de locuitori, orasul cu cel mai mare numar de locuitori din Europa si al saselea din lume. Lista miliardarilor scrisa de revista Forbes, sustine ca in 2011 Moscova avea 79 de miliardari, intrecand New York-ul si devenind orasul cu cel mai mare numar de miliardari. Moscova este situata pe raul Moscova. Orasul Moscova este centrul economic, politic si cultural al Rusiei. Autostrazile si liniile aeriene fac legatura dintre capitala si restul Rusiei.
Moscova in imagini
Cunoscuta catedrala ''Sfantul Vasile"
Centrul international de afaceri al Moscovei
Curiozitati despre Rusia
Stiati ca… Pe teritoriul Rusiei sunt valabile 9 fusuri orare?
Stiati ca... Un adult rus consuma in medie 15 litri de alcool pur pe an, in timp ce un american adult consuma in medie 9 litri de alcool pur pe an?
Stiati ca... 74% dintre rusi locuiesc in orase? Cea mai mare parte a populatiei Rusiei traieste in partea de sud-vest a tarii, restul Rusiei fiind foarte putin populata.
Stiati ca... Metroul din Moscova este unul dintre cele mai vechi din lume? Este cel mai solicitat metrou din lume, trenurile sosind in statie la cel mult 1 minut. Unele statii sunt decorate asemeni unor palate, ele devenind obiective turistice.
Stiati ca... Teritoriul Rusiei este marginit de 14 mari?

HARTA RUSIEI
Lucruri ciudate in Rusia
Rusii nu trimit niciodata emoticoane cu ochi. Pentru fete zambitoare folosesc ) sau))), dar niciodata combinatia :).
Legenda spune ca in anul 988 rusii erau inca pagani si au trecut la crestinism în loc de islam, doar pentru ca ultimul interzice alcoolul.
Rusii agata covoare pe pereti. Inainte acest lucru era facut din cauza peretilor subtiri: vecinii puteau auzi cu usurinta ceea ce se intampla in spatele peretelui. Dar, desi tehnologiile de constructie s-au imbunatatit, obiceiul agatarii covoarelor pe pereti s-a pastrat pana in ziua de astazi.
Full transcript