Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Laura Martin Santos

on 4 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

La Vida Al Paleozoic 1. El cambrià INVERTEBRATS PALEOZOICS ARTRÒPODES VOCABULARI Fossils del precambrià 1. Tenen esquelet de quitina
2. són ovipars
3. Respiració traqueal
4. Amb metamorfosis( insectes i crustacis) el cos es troba dividit en tres parts ( cos, tòrax i abdomen)i sense metamorfosis( els aracnids i miriàpodes) el cos es troba dividit en dos parts ( cap i tronc). FLORA DEL PALEOZOIC HISTÓRIA DE LA TERRA ORGANISME AEROBI Aerobis obligats Aerobis Facultatius Microaeròfils Micrococcus luteus Escherichia coli Spirillum volutans Micrococcus luteus Organisme que només viu i es capaç de desenvolupar-se amb presència d'oxigen. ORGANISME ANAEROBI Organisme que no necessita oxigen per viure Els organismes precambrians manquen d'esquelet, per això havia escassetat de fòssils en les roques FANEROZOIC Va ser al final de l'etapa del cambrià i va ser quan els animals van produir esquelets calcàris. Fa uns 400 milions d’anys va haver la conquesta de la terra ferma gràcies a la composició de la capa d’ozó. Els primers organismes van ser les plantes i més tard els invertebrats FORAMNÍFERS Invertebrats que s’agreguen una closca de carbonat de calci la qual viu l’animal. ARQUEOCIATS Invertebrats que formen esculls costaners associats a algues calcàries Esponges de mar Fusulínids GRAPTÒLITS Rabdosomes: colónia flotant al mar de graptólits Neumatófor: manté unida la colónia de rabdosomes Invertebrats colonials marins que van habitar els mars de la Terra durant el Paleozoic BRAQUÒPODES Són animals amb dues valves que estan unides a la regió posterior. Generalment viuen fixos a substrats durs o enterrats en substrats tous. Articulat: les valves estan unides entre si per dents i fossetes.

Inarticulat: no tenen dents i fossetes. MOL·LUSCS - Tenen el cos tou
- Poden tenir petxina amb una o dues valves, - Es mouen per un peu musculós de diverses formes - Respiren per pulmons o per brànquies.
- Són ovíparsTenen només una petxina.
Els ulls els porten a l'extrem d'uns tentacles, que amaguen en cas de perill.
N'hi ha terrestres( respiren pels pulmons)i marins ( per brànquies). GASTERÒPODES BIVALVES - Tenen dues closques o valves.
-Viuen al mar, enterrats a la sorra o subjectes a les roques.
-Respiren per brànquies - No tenen petxina externa.
-Alguns, com el calamar, porten una bossa de tinta per enterbolir l'aigua en cas de perill.
-Porten llargs tentacles al cap.
-Són marí i respiren per brànquies. CEFALÒPODES VERTEBRATS PALEOZOICS AL ORDOVICIÀ Els vertebrats van aparèixer quan es van trobar restes restistents de material ossi. Els primers vertebrats van ser els peixos cuirassats que van ser trobats als Estats Units. L'existència dels vertebrats es va saber després que la dels invertebrats. AL DEVONIÀ Es troba restes de selacis( taurons) i de peixos ossis. Actinopterigis Dos grups: Avantpassats dels peixos ossis actuals. Sarcopterigis Primerament van aparèixer uns peixos amb atletes que s'arrosegaven pel terra i aquesta van donar lloc als amfibis que ja podien caminar sense haver-se d'arrossegar.

Més tard, van aparèixer els rèptils

Amfibis: Ous al medi aquàtic
Rèptils: Ous al medi terrestre. Al Cambrià i Ordovicià: algues calcàries.
Al devonià: psilofitals
Al final del paleozoic: coníferes. ETAPES DELS VEGETALS ARQUEOFÍTICA PALEOFÍTICA MESOFÍTICA NEOFÍTICA Tal·lòfis aquàtics (ordovicià) plantes aèries (devonià) Plantes amb llavors ( criptògames i més tard gimnospermes) Criptògames No flors, no polen, no llavors Gimnospermes Produeixen llavor però no fruits Angiospermes: plantes amb flors
Full transcript