Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Micrometre

No description
by

Cristi Ispas

on 18 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Micrometre

5-tambur Micrometrele sunt mijloace de măsurat lungimi cu amplificare mecanică, a căror funcţionare se bazează pe principiul şurubului micrometric. Ele sunt destinate aproape în totalitate măsurărilor absolute (se măsoară direct dimensiunea). 6-dispozitiv de blocare a tijei 3-brat cilindric gradat 4-tija 2-nicovala 1-potcoava Tipuri de micrometre I.Micrometru de exterior II.Micrometru de interior III.Micrometru de adancime Tipuri de micrometre de exterior Micrometru digital Micrometru cu talere Micrometru de exterior Micrometru pentru table Micrometru cu cadran Micrometru pentru filete Micrometru de cutite de strung Micrometrul Parti componente Ce este micrometrul? Clasificarea micrometrelor de exterior:
De tip uor cu domeniu de msurare: 0-25 mm, 25-50 mm ...175-200 mm;
De tip greu cu domeniu de msurare: peste 200 mm Clasificarea micrometrelor de interior:
• Cu fălci
− Este prevăzut cu două fălci, una fixă şi alta mobilă care se deplasează împreună cu
şurubul micrometric; 7
− Fălcile au dimensiunea de 5 mm pentru limitele de măsurare de 5 – 30 mm şi de 10 mm pentru limitele de măsurare de 25 – 50 şi 30 – 55 mm;
− Se execută în două clase de precizie.

• Cu bacuri autocentrante
− Are 3 bacuri autocentrante dispuse la 1200 care se deplasează radial la rotirea axului micrometrului;
− Se execută în set de cinci micrometre, cuprinzând un domeniu de măsurare 6 – 1000 mm, cu valoarea diviziunii de 0,001 mm Mitutoyo America Corp. a lansat micrometrul digital de înaltă precizie Digimatic, primul micrometru ce oferă o rezoluţie de măsurare de 0,1 μm. Acum se pot realiza măsurători de înaltă precizie ce pot fi furnizate în mod convenabil de o singură sculă de mână. Micrometrul digital de înaltă precizie Digimatic este înzestrat cu un senzor rotativ Absolute, fabricat de Mitutoyo prin tehnologia sa revoluţionară de filetare. Acest senzor reduce eroarea furnizată de instrument la o valoare de ±0.5 μm pentru a realiza măsurători de înaltă precizie, fără a afecta operabilitatea.

În plus, originea de măsurare poate fi presetată la orice valoare din cadrul domeniului de afişare al dispaly-ului pentru a reduce intervalul de configurare şi a îmbunătăţi repetabilitatea. Displayul poate fi adus la zero în orice poziţie, făcând mai uşoară comparaţia dintre măsurătorile efectuate. Rezoluţia display-ului poate fi comuntată de la 0.5 μm dacă măsurarea nu necesită o precizie de 0.1 μm.

Micrometrul digital de înaltă precizie Digimatic e alcătuit dintr-un cadru rigid pentru generarea de măsurători stabile, în timp ce un cilindru de forţă constantă şi un mecanism de axe elimină posibilitatea apariţei excesului de erori. Transferul de căldură dintre corpul micrometrului şi mecanismul de măsurare este redus prin utilizarea unui scut termic (detaşbil), minimizând erorile cauzate de dilatarea termică apărută în timpul realizăii măsurătorilor.

În plus, micrometrul suportă ieşiri căre aplicaţii de date de măsurare cum ar fi MeasurLink, programul Mitutoyo de procesare de ordin statistic şi control al procesului ce efectuează analize statistice şi furnizează afişrea în timp real a rezultatelor măsurătorilor pentru aplicaţi SPC. Programul poate fi de asemenea conectat la o reţea de înalt nivel de funcţonalitate pe scară largă. Micrometru cu rezolutie de 0,1 μm Prezentare realizata de :

Ispas Cristian

Facultatea de Mecanica
An II A, grupa 1/2 Bibliografie:
http://www.mitutoyo.co.jp/eng/pdf/R257_Micro.pdf
www.wikipedia.com
Full transcript