Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

PAU RIBA

No description
by

guerau guillen pons

on 29 April 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of PAU RIBA

PAU RIBA! Noia de porcellana
buscava una ànima dintre teu
i això era com buscar
papallones blanques damunt la neu.

Noia de porcellana
la teva entranya és plena de vent
una brisa de maig
amb pètals de rosa és aire innocent.

Noia de porcellana
tot el teu cos és un recipient
a punt per ser omplert d'aigua
i posar-hi un lliri quan ve el bon temps.

Noia de porcellana
buscava força en el teu parlar
i això era com buscar
papallones blaves damunt la mar.

Noia de porcellana
d'una mirada et van trencar un braç
semblaves indignada
com una santa sense beats.

Noia de porcellana
tota ets tan fràgil que t'has tancat
sota d'una campana
que sona dolça i és de cristall.

Noia de porcellana
buscava llum en la teva pell
i això era com buscar
papallones d'aire allà on bufa el vent.

Noia de porcellana
tens la mirada ben transparent
la pell de cellofana
i la carn translúcida i repellent.

Noia de porcellana
què vols que et donin no donant res
ets freda i inhumana
i et preocupes de cinc a set. Pau Riba i Romeva, (Palma, Illes Balears, 1948) és un cantant i artista polifacètic.
Pau Riba va néixer en una família burgesa catalana-és nét del diputat i fundador d'Unió Democràtica de Catalunya, Pau Romeva, del poeta i humanista Carles Riba i de la poetessa Clementina Arderiu-, en un ambient purità, cristià, culte i catalanista. No obstant això, Riba va acabar sent iconoclasta i transgressor. El 1967 demana que se li admeti en el grup Els Setze Jutges, però no li accepten per falta de coincidència estètic-musical amb els líders del grup, ja que estava més a prop de Bob Dylan que a Jacques Brel o Georges Brassens. Com a resposta funda amb un grup d'amics el Grup de Folk, amb un nombre de membres variable, defensors d'una cançó més popular i combativa. En aquest mateix any edita el seu primer senzill: Taxista. El concert que va donar el Grup de Folk al Parc de la Ciutadella el maig de 1968 es va convertir en la referència d'un moviment emergent que tractava de canviar els costums sexuals i culturals de la societat catalana i, posteriorment, de l'espanyola en conjunt. Noia de porcellana, d'aquest mateix any, va marcar l'inici del camí de l'obra de referència: Diòptria, doble àlbum en dos lliuraments dels anys 1969 i 1970, amb ressonàncies de la revolució hippy. El disc és una crítica ferotge a l'esperit petit burgès ia la família cristià progressista que veien com cèl lula bàsica de la societat. Els lectors de la revista Enderrock el van escollir com a millor disc de la discografia catalana al número 100 de la mateixa. auu profe espero que em posis mol
bona nota :)


FI!! El 1971 es va mudar a Formentera, on viu en una cova, època en què neixen els seus dos primers fills: Pau i Caïm. A l'estiu de 1975 va participar en el primer Canet Rock, on interpreta Licors i gairebé es va despullar en una actuació registrada a la pel.lícula del mateix nom dirigida per Francesc Bellmunt.
Durant la dècada de 1980 va col.laborar en els suplements dominicals dels diaris La Vanguardia i El Periódico de Catalunya, i va participar en diverses pel lícules.
A mitjans d'aquesta dècada va proposar l'estètica trans i llança un manifest en favor de la transcançó El 1992 va participar com a co-guionista, director i presentador del problama trifàsica Tong, de TV3. Va participar en el disseny del Dia de Catalunya de l'Exposició Universal de Sevilla. Aquest mateix any presenta l'espectacle Ribaibal on, amb el seu fill Pau, recupera les seves primeres cançons i edita noves. Va realitzar una catifa floral de més de 200 metres quadrats al Moll de la Fusta de Barcelona per rebre la flama olímpica. L'editorial La Magrana va editar una biografia seva.
El 1995 el seu fill Caïm es va incorporar a l'espectacle Ribaibal.
Per Sant Jordi de 1997 l'editorial Proa edita Lletrarada, un llibre que reuneix les lletres de totes les seves cançons, algunes d'elles inèdites. El 1998 publica Al lolàlia, conjunt de curiositats lingüístiques. El 2001 va destrossar a Felanitx-amb el consentiment de l'autor-un mural de Miquel Barceló per impedir que passi a mans municipals. El llibre-CD "Jisàs de Netzerit o Capítol zero de la guerra de les galàxies" es va presentar a l'Espai de Música i Dansa deCatalunya. Col.laborar amb Albert Pla al disc Anem al Llit?.
El 2006 va protagonitzar la pel lícula autobiogràfica Deixa'm en Pau, dirigida per Manel Mayol.
Full transcript