Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Jennifer Lawrence

No description
by

on 8 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Jennifer Lawrence

23-vuotias Jennifer Lawrence on yhdysvaltalainen elokuva- ja televisionäyt-telijä, joka tunnetaan parhaiten rooleistaan Katniss Everdeeninä elokuvassa Nälkäpeli, Ree Dollyna elokuvassa Winter's bone ja Tiffany Maxwellina elokuvassa Unelmien pelikirja.
LAPSUUS JA NUORUUS
Jennifer syntyi 15. elokuuta 1990 Louisvillen kaupungissa, Kentuckyn osavaltiossa. Hänen perheeseensä kuuluu isä Gary, äiti Karen ja isoveljet Ben ja Blaine.
Jennifer oli nuorena koulukiusattu. Hän joutui jopa vaihtamaan koulua useamman kerran kiusaamisen vuoksi.
Jenniferin unelma-ammatti lapsena oli palomies tai opettaja, mutta 14-vuotiaana hän muutti mielensä ja suostutteli vanhempansa viemään hänet New Yorkiin. Hän ei uskonut, että voisi ansaita elantonsa taidoillaan ja ulkonäöllään, mutta New Yorkissa kykyjenetsijä huomasi hänet ja pyysi puhelinnumeroa. Pian kaikki toimistot pommittivat häntä puheluilla.
TÄRKEIMMÄT ROOLIT
PALKINNOT
.
.
.
.
.
2007
2008
2010
2011
2012
Jennifer näytteli Bill Engvall Show televisiosar-jassa vuodesta 2007 vuo-teen 2009. Samana vuon-na Jennifer vieraili myös sarjoissa The Devil You Know, Todistettavasti syyllinen, Näkijä ja Monk.
Vuonna 2008 Jennifer näytteli Guillermo Arriagan elokuvassa The Burning Plain ja sai myös pienen roo-lin elokuvassa Garden Party.
Maaliskuussa vuonna 2011 Jenniferille tarjottiin Katniss Everdeenin roolia elokuvaan Nälkäpeli. Vaikka Jennifer oli lukenut kirjoja, joista elokuva perustuu, ja piti niistä paljon, hän mietti kolme päivää ennen kuin suostui.
Jennifer näytteli ensimmäi-sessä läpimurtoelokuvas-saan Winter’s Bone
Marraskuussa 2012 Jennifer näytteli Tiffany Maxwellia elokuvassa Unelmien pelikirja. Ai-kaisemmin samana vuonna Nälkäpeli-elo-kuva julkaistiin, ja siitä tuli suuri menestys eri-tyisesti Pohjois-Ameri-kassa.
NÄLKÄPELI-TRAILERI
Neljännellä luokalla Jenniferin luokkakaverit keksivät hänelle lempinimen Nitro, koska hän harrasti niin montaa urheilulajia: jääkiekkoa, softballia ja ratsastusta. Hän kuului myös poikien koripallojoukkueeseen. Yläasteella hän liittyi cheerleedereihin.
Koe-esiintymisten välillä Jennifer hioi näyttelijäntaitojaan paikallisessa teatterissa.
Jennifer on voittanut kymmeniä palkintoja eri palkintogaaloissa ympäri maailmaa. Hänet on on palkittu mm. parhaan naispääosan Oscarilla ja Golden Globella sekä lukuisilla muilla palkinnoilla esim. MTV Movie Awardseissa.
Nälkäpeli kertoo Panem-nimisestä valtiosta, joka koostuu kolmestatoista vyöhykkeestä. Aiemmin vyöhykkeet olivat kapinoineet pääkaupunkia Capitolia vastaan, jonka seurauksena kolmastoista vyöhyke tuhottiin ja kehitettiin Nälkäpeli; raaka taistelu elämästä ja kuolemasta, joka näytetään suorana televisiosta. Nälkäpelissä jokaiselta vyöhykkeeltä valitaan yksi poika ja yksi tyttö edustamaan vyöhykettään. Nämä edustajat, joita kutsutaan tribuuteiksi, viedään areenalle taistelemaan toisiaan vastaan, ja vain yksi selviää hengissä. Kun Katnissin pikkusisko Primrose arvotaan tribuutiksi, Katniss ilmoittautuu vapaaehtoiseksi siskonsa tilalle.
Full transcript