Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Learning & Development

No description
by

Janco Graafsma

on 18 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Learning & Development

Training & Development 4. Structuur "70-20-10 strategie"

70% van een persoon zijn ontwikkeling gebeurt 'on the job'.

20% komt voort uit communicatie en feedback met zijn/haar omgeving.

10% is het resultaat van training en opleiding. Development Areas "Zijn de instrumenten die het leren begeleideen/faciliteren effectief?" Zurich Leadership Model Citaat CAO Zurich Insurances

"Werkgevers stimuleren medewerkers om een persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen dat is gericht op maatwerk en reële functie-eisen en dat aansluit op de individuele scholing behoefte. In het plan zullen kennis,
vaardigheden en gedrag aan de orde komen." 1. Cultuur “Performance Evaluation is an enabler for a high performance culture at Zurich. It is a process to encourage and nurture a culture of continuous improvement that identifies and aligns corporate goals with individual development. During this process the line manager and employee discuss and evaluate the performance in relation to standards, criteria, behaviors and objectives.” "Is de werknemer bewust bezig met zijn ontwikkeling?" 5. Instrumenten "Biedt L&D de leermogelijkheden ook op een goede manier aan?" 2. Self-directing learning 3. Leiderschap Binnen Zurich wordt de rol van het management op het gebied van leren controller. Om de ontwikkeling van medewerkers inzichtelijk en controleerbaar te maken zijn alle functies binnen Zurich ingeboekt in het systeem. Hierdoor wordt het inzichtelijk welke competenties en capaciteit een medewerker op een bepaalde functie dient te hebben, en welke hij moet ontwikkelen binnen zijn/haar huidige functie. Ook kan er gezien worden wat er aan groeimogelijkheden mogelijk is en wat hiervoor ontwikkeld dient te worden. Wat zorgt ervoor dat een medewerker intrinsiek gemotiveerd is om zichzelf te blijven ontwikkelen binnen Zurich?

"ENGAGEMENT"

Zurich hecht veel waarde aan het begrip "engagement" bij haar medewerkers, dit zorgt er niet alleen voor dat Zurich haar kwaliteit waarborgt maar betekend ook dat medewerkers gemotiveerd zijn en zich in het belang van de organisatie willen blijven ontwikkelen.

Gebleken is dat het belangrijk is om medewerkers zo veel mogelijk autonoom te laten beslissen over hun ontwikkeling, mits dit op een bewuste manier gebeurt. Dit zorgt voor een grotere mate van engagement en sluit ook perfect aan op Self-directed learning. Motivatietheorie "To be the best, we need the best talent, best business, the best teams, and the best competencies to impact our leadership culture. That’s why the Zurich Leadership Model forms the backbone of our culture." Doelstelling: Aan het einde van deze stage periode is er een procedure ontwikkeld voor het onderwerp ‘training’. Hierbij wordt antwoord gegeven op de 5 w’s. Daarnaast zullen de benodigde hulpmiddelen of documenten verzorgd worden. Dit eindproduct zal voortkomen uit vooronderzoek in de vorm van een theoretisch kader en onderzoek in de vorm van interviews.

Wat wordt er bedoeld met “procedure”? Hiermee wordt bedoeld dat er gekeken wordt naar de letterlijke invulling van ontwikkeling van de medewerker. Dus welke keuze mogelijkheden en verplichtingen zijn er voor een medewerker. Daarnaast zal er een antwoord gegeven worden op de vraag ‘Wie is waar verantwoordelijk voor?’ en wie bekleedt welke rol in deze procedure? Hierbij kan er dus ook gedacht worden aan de facilitaire, motiverende en uiteindelijk verantwoordelijke rol.
De verantwoordelijkheid voor ontwikkeling ligt bij:
- De medewerker zelf wordt geacht zijn kennis en vaardigheden bij te houden.
- De leidinggevende dient zijn/haar medewerkers te motiveren en inspireren om zich te blijven ontwikkelen.
- De werkgever dient de faciliteiten te bieden waardoor de medewerker zich kan ontwikkelen. Verantwoordelijkheid van ontwikkeling Hoe wordt de ontwikkeling van een medewerker inzichtelijk?

Welke procedure wordt er gevolgd voorafgaand aan een training Zurich vermeld het volgende op intranet:
“Embrace life-long learning is open to and curious for new ideas and ready for change. Learns from past experiences / mistakes. Accurately reflects on own behavior and actions and continuously develops self. Rapidly learns new skills, grasps new concepts and acquires new ways of seeing things. Develops knowledge and technical expertise.” Management Development? Deze 10% zijn formele trainingen "Motivatie" Eerste oorzaak Het succes van deze trainingen is voor dit onderzoek verdeeld twee deelonderwerpen namelijk, Ten tweede "Faciliteiten & voorwaarden" De cultuur binnen Zurich is een PRESTATIE CULTUUR. Men wil de beste zijn en medewerkers hun maximale potentieel benutten. Dit wil zeggen dat de medewerker is staat moet zijn om zich te ontwikkelen door middel van training op een manier die voor hem effectief is. Encourage employees to take ownership of their career development by showing all Global Job Profiles at Zurich and the required competencies that they need in those roles.
Support managers in analyzing and discussing learning needs and create stronger Individual Development Plans (IDPs) with their employees.
Support employees in finding learning solutions to close competency gaps that they identified with their manager in the competency assessment.
Create a global common language around jobs, responsibilities and competencies to allow for better workforce analytics that help in setting the workforce strategy". Het CA en IDP zullen uiteindelijk tot het inzichtelijk maken van development van medewerkers op het gebied van trainingen
Full transcript