Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Game of Thrones Family Trees

Description of each character in the Game of Thrones
by

Róbert Tóth

on 27 December 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Game of Thrones Family Trees

Family trees
Eddard Stark
Lord Eddard Stark, becenevén "Ned", Lord Rickard Karstark második fia
Az apja és bátyja halála után Ned háborút indított Lyanna vőlegényéel, Lord Robert Baratheonnal, nevelőapjával Lord Jon Arrynnal és Lord Hoster Tullyval. Ezt hívják Robert Lázadásának.
Megölték Rhaegar Targaryen herceget, Lyanna elrablóját a Tridenti csatában de nem érkeztek időben, hogy megmentsék Lyannát, aki meghalt, mikor rátaláltak.
Jutalomként Ned lett Észak Őrzője, a Stark Ház Feje, Észak Legfőbb Hűbérese és Deres Ura, miután feleségül bátyja, Brandon menyasszonyát, Catelyn Tullyt.
Később ő lett a Király Segítője barátja, Robert Baratheon mellett Jon Arryn után, aki az előző Segytő volt, és gyanús körülmények között halt meg.
Miután elfogadta az ajánlatot, Ned felfedezett valamit Robert felesége, Cersei Lannister királyné és a testvére, Ser Jaime Lannister között. Úgy gondolta, nem csak testvéri viszonyban állnak.
Mielőtt elmondhatta volna a Királynak, Robert sebesülten tért vissza egy vadászatból, ezért Ned úgy gondolta, nem alkalmas elé tárni az igazságot. A halálos ágyán Robert kinevezte Nedet a Birodalom Védelmezőjévé.
Bár mindenki tagadta, beleértve Robert feleségét, aki idősebb fiát tette meg Királlyá és magát Régenskirálynővé, Ned kitartott amellett, hogy Joffrey Cersei királyné és Jaime furcsa kapcsolatából született.
Joffrey letartóztatta árulásért. Lefejezték a két lánya előtt, annak ellenére, hogy őszintén bevallotta árulását Joffreynak, hogy megvédje a családját.
Since then the Lannisters and Starks hated each other and became part of the War of the Five Kings.
Azóta a Lannisterek és a Starkok gyűlölik egymást és ez része lett az Öt Király Háborújának.
Actor: Sean Bean
Rickard Stark
Lord Rickard Stark nem szerepel a Trónok Harca sorozatban, mert már meghalt.
Ő volt Deres Ura, Észak Őrzője és a Stark ház feje.
II Aerys Targaryen király Segítőjeként szolgált.
A problémák akkor kezdődtek, mikor Rickard házasságot kezdeményezett a lánya, Lyanna és Lord Robert Baratheon között. Az eljegyzés felbomlott, mikor Lyannát megerőszakolta Aerys örököre, Rhaegar Targaryen herceg.
Hogy visszaszerezze húgát, Brandon Stark, Rickard legidősebb fia és örököse Királyvárba ment, hogy elhozza a húgát és megbüntesse a herceget. A Király azonban bebörtönözte Brandont és Rickardot magához hívatta.
Azonban az "Őrült Király" élve elégette Rickardot a páncéljában futótűzzel.
Ez robbantotta ki a polgárháborút, ami Robert Lázadásaként ismert.
Brandon Stark
Brandon Stark nem szerepel a Trónok Harca sorozatban, mert már meghalt.
Ő volt Lord Rickard Stark legidősebb fia és örököse.
Az ő jegyese volt Catelyn Tully.
Éppen Zúgóba tartott az esküvőjére, mikor megtudta, hogy húgát foglyul ejtette II Aerys Király fia, Rhaegar herceg.
Brandon Királyvárba ment, hogy megbüntesse a herceget és visszavigye húgát.
Az őrült király egy olyan szerkezethez kötötte, ami megfojtja, ha mozog. Mozgásának oka az volt, hogy végig kellett néznia, ahogy apja élve elég. Kedves Király.
Ezek a gyilkosságok robbantották ki Robert lázadását.
Eddard őrizte a családi kardot, amit Jégnek hívtak, és csak ünnepi alkalmakon használták.
Lyanna Stark
Lyanna Starknak csak a szobárt láthatjuk a sorozatban, mert már meghalt.
Ő volt Lord Rickard Stark egyetlen lánya.
Szépsége mellett vadságáról volt híres, valamint mint jó lovas. Sokszor hasonlítják unokahúgához, Arya Stark hercegnőhöz.
Lyanna Lord Robert Baratheon jegyese volt, de ez felbomlott, mikor Rhaegar Targaryen herceg, a Vastrón örököse elrabolta és délre vitte Dorne-ba, kirobbantva ezzel Robert Lázadását. Senki nem tudja pontosan, miért történt mindez. Talán féltékenység?
Lyannát megmentették a háború alatt, de meghalt bátyja, Eddard karjaiban.
Deres kriptájában lett eltemetve bátyja, Brandon Stark mellé.
Benjen Stark
Színész: Joseph Mawle
Benjen Stark Rockard Stark legfiatalabb fia.
Az Éjjeli Őrség tagja, egy haderő ami őrzi a Falat és védi a Hét Királyság északi határát.
Lord Eddard fattyú fiát, Havas Jont magával vitte, hogy csatlakozzon az Éjjeli Őrséghez.
Első Felderítőként szolgált az Éjjeli Őrségben, és eltűnt a Falon Túl, mikor felderítő útra indult.
Catelyn Tully
Színésznő: Michelle Fairley
Eredetileg Jennifer Ehle lett kiválasztva Catelyn szerepére, de újracastingolták.
Lady Catelyn Tully Lord Hoster Tully és Lady Minisa Tully legidősebb lánya.
A Stark Ház legidősebb fiának, Brandonnak volt a jegyese, de őt megölte az "Őrült Király", II Aerys Targaryen, ami kirobbantotta a felkelést.
A háború után feleségül ment Brandon öccséhez, Lord Eddardhoz. Nehezen ismerték meg egymást, de végül egymásba szerettek.
Házasságuk egyetlen gyenge pontja Ned fattyú gyermeke, Havas Jon.
Mialatt férje Királyvárban szolgált Robert Baratheon Segítőjeként, Catelyn követte, hogy figyelmeztesse, a Lannistereknek köze van fiúk, Brandon Stark balesetéhez.
Miközben hazafelé tartott Deresbe, találkozott Tyrion Lannisterrel és foglyul ejtette, hogy többet megtudjon Brandon balesetéről. Ez és Ned kételkedése Joffrey Baratheon Király törvényességében vezetett Ned foglyul ejtéséhez.
Ned halálakor Catelyn bosszút esküdött a Lannisterek ellen, ami része az Öt Király Háborújának legidősebb fiával, Robb Stark Királlyal.
A Lannisterek legyőzéséhez támogatásra volt szükségük a Freyektől, ezért Catelyn felajánlota öccsét, Lord Edmure Tullyt, hogy elveszi Lord Walder Frey egyik lányát. Nagy mészárlás történt, ami a Vörös Nász néven lett híres, mert Walder serege megtámadra a Stark és Tully sereget, amiért Robb Stark nem házasodott a családba. Walder ükuokája, "Fekete Walder" elvágta Catelyn torkát.
Robb Stark
Színész: Richard Madden
Robb Stark király, másnéven az "Ifjú Farkas" volt Lord Eddard és Lady Catelyn Stark legidősebb fia.
Zúgóban született, az anyja otthonában, de Deresben nevelkedett, az apja otthonában. Eddard az esküvő után távozott, hogy harcoljon Robert Felkelésében és csak Robb születése után tért vissza.
Miután az apját kivégezték, Robb délre vonult, mint Észak Királya, a Stark Ház Feje, Észak Őrzője és Deres Ura, bosszút esküdve Joffrey Baratheon Király ellen, és létrehozta a lázadást, hogy leválassza Északot a Birodalomról.
Titokban megházasodott Talisa Maegyr-rel, egy volantisi nemes hölggyel, aki gyógyítóként szolgálta őt. Ez nem tetszett az anyjának.
Hogy megtámadhassa Kaszter Hegyet, a Lannisterek otthonát, Robbnak szüksége volt a Freyekre. Tervbe volt, hogy elveszi Lord Walder egyik lányát, de visszalépett a házasságtól és Talisát vette feleségül. Maga helyett nagybátyját, Lord Edmure Tullyt javasolta, hogy elvegye Walder egyik lányát. Az esküvőn a Freyek csapdába csalták Robbot és seregét
Sansa Stark
Actor: Sophie Turner
Sansa Stark hercegnő Lord Eddard és Lady Catelyn legidőebb lánya, Tyrion Lannister felesége.
Igazi "hercegnő", jól tud varrni, verset mondani és énekelni.
Olyan királynő szeretett volna lenni, mint Cersei Lannister és indig egy csillogó páncélos lovag volt az álma.
Úgy gondolta, megtalálta az igazit Joffrey Baratheon hercegben és izgatott az eljegyzésük miatt.
Nem tartott sokáig, míg rájött, hogy Joffrey elég kegyetlen és különösen könyörtelen, mikor kivégezte az apját árulásért.
Bár Joffrey eljegezte Lady Margaery Tyrellt, Sansa a Lannisterek foglya maradt Királyvárban.
Feltámadt a remény, hogy elhagyhatja Királyvárat, mikor Margaery javasolta neki, hogy a jóképű bátyja, Ser Loras feleségül veszi és Égikertben fognak élni, de végül kényszerítették, hogy Tyrionhoz menjen feleségül.
Most Lannister, csapdában van Királyvárban és árvaként Deres jogos örököse, ha fiút szül Tyrionnak, bár még csak tizennégy éves.
Robb örökbe fogadott egy rémfarkast, Szürke Szelet. Bezárták és lelőtték a Freyek a Vörös Nász alatt. A Freyek levágták Robb fejét és a helyére varrták a farkasét. Szörnyű!
Sansa örökbefogadott egy rémfarkast, Ladyt, de Eddard kivégezte a királyné kérésére. A fiát, Joffrey megtámadta Arya rémfarkasa, Nymeria, de Arya elkergette, mielőtt a királyné rátalált volna. Mivel megtorlást akart Joffrey megtámadásáért, Cersei kivégeztette Ladyt.
Arya Stark
Színésznő: Maizie Williams
Arya Stark hercegnő, vagy Arry, ahogy akkor szólították, mikor fiúnak tettette magát, Lord Eddard és Lady Catelyn Stark legfiatalabb lánya.
Teljesen különböző nővérétől, Sansa hercegnőtől - nem viselkedk hercegnőként és nem akar férjhez menni egy nemeshez, maga szeretné kideríteni, mi a végzete.
Az apjához és nagynénjéhez, Lyannához hasonlóan szenvedélye a háború, kardvívás és lovaglás. Leckéket kapott Syrio Foreltől, Bravos első kardjától.
Szoros kapcsolata van féltestvérével, Havas Jonnal, mert ő is kívülálló. Csinált egy kardot Aryának, a neve Tű.
Miután szemtanúja volt az apja kivégzésének, Arya megpróbált megszökni Királyvárból az Éjjeli Őrség toborzőjával, Yorennel. De megtámadták őket a Lannisterek, és Yorent megölték. A Lannisterek Harrenhalba vitték, ahol Lord Tywin volt a parancsnok, Arya az ő pohárnoka lett, anélkül, hogy tudta volna a valódi kilétét. Később elszökött Zúgóba egy csapat banditával, a Zászló Nélküli Testvériséggel.
Sandor Clegane elrabolta és elvitte a Frey kastélyba, az Ikrekbe, hogy váltságdíjat kérjen a bátyjától, Robbtól és az anyjától, de őket lemészárolták, mikor Aryával megérkeztek a kapuhoz.
Now an orphan, Arya has no choice but to stick to her captor with more targets on her list.
Most árvaként Aryának nem volt más válsztása, mint maradni a foglyulejtőjével és bővíteni a listáját.
Arya kardja, Tű.
Arya örökbefogadott egy rémfarkast, Nymeriát, de elvesztette, mikor a farkas megtámadta Joffrey Baratheon herceget.
Brandon Stark
Színész: Isaac Hempstead-Wright
Brandon Stark herceg, vagy "Bran", ahogy általában hívják, második legfiatalabb fia Lord Eddardnak és Lady Catelyn Starknak, Robb után a második örökös.
A nagybátyja, Brandon után lett elnevezve, akit megölt az "Őrült Király", II. Aerys Targaryen.
Szeretett felmászni Deres ira és mindig arról álmodott, hogy a Királyi Testőrség lovagja lesz, és Robbal együtt küzdhet.
Miközben a tetőkön mászott, Bran felfedezte Cersei királynét és ikertestvérét, Ser Jaime Lannistert, miközben együttvoltak. Hogy elhallgattassák, Jaime kilökte Bran az ablakból. Túlélte az esést, de lábai összetörtek és kómába esett. Soha többet nem fog járni és egy Hodor nevű szolgáló viszi mindenhova, de egy Tyrion Lannister által tervezett nyereggel képes lovagolni.
Bran egy varg, olyan ember, aki képes állatokat megszállni és irányítani. Emellett zöldlátó is, ami azt jelenti, hogy vannak látomásai a jövőről.
Az egyik látomása Theon Greyjoy herceg érkezéséről szólt, a Starkok egykori túszáról, aki visszatért, hogy elfoglalja Derest.Bran arra kényszerült, hogy elhagyja Derest öccsével, Rickon herceggel, a rémfarkasaikkal és szolgálóikkal, Hodorral és Oshával.
Találkoztak két testvérrel, Jojen és Meera Reeddel, és megtudták, hogy Jojennek is van zöldlátása. Meghíja őket, hogy csatlakozzanak hozzájuk.
Bran azt tervezi, hogy megkeresi Havas Jont a Falon, bár Jojen azt jósolja, hogy Jon valahol máshol van. Egyszer Bran látja Jont harcolni egy csapat vaddal a farkasa szemén keresztül, de Jon eltűnik, mielőtt Bran találkozhatna vele.
A biztonságuk érdekében Bran azt tanácsolja, hogy Rickon és Osha váljanak külön tőlük. A Fal egyik erődjében találkozik Samwell Tarlyval, az Éjjeli Őrség testvérével, és egy vad lánnyal, Szegfűvel. Sam ismeri Jont és el akarja vinni Brant a Fekete Várba, de Bran visszautasítja, mert el kell mennie a Falon Túlra. A csoport folytatja utazását.
Bran örökbe fogadott egy rémfarkast, Nyárt. Nagyon különös kapcsolat van közöttük, mert Bran egy varg, és bele tud bújni Nyár fejébe. A kóma alatt végig Nyár szemével látott.
Rickon Stark
Actor: Art Parkinson
Rickon Stark herceg Lord Eddard és Lady Catelyn Stark legfiatalabb gyermeke.
A nagyapja, Rickard Stark után kapta nevét, akit az "Őrült Király", II. Aerys Targaryen ölt meg.
Míg családja darabokra szakadt, Rickon Deresben marad bátyjával, Brandonnal amíg Theon Greyjoy elfoglalta a várost, majd megszöktek a Falra féltestvérükhöz, Havas Jonhoz.
Bran kérésére Oshával otthagyták őket, hogy biztonságban legyenek. Rickon vonakodva távozott.
Örökbefogadott egy rémfarkast, Borzaskutyát.
Wylla
Jon Snow
Wylla kiejtve "Vájla", nem pedig "Villa"
Nem biztos, hogy ő Lord Eddard fattyú fiának, Havas Jonnak az anyja, de Ned említette a nevét Robert Baratheonnak, mikor nőkről beszélgettek. Elmondása szerint Wylla szolgálólány volt Robert lázadása alatt.
Az sem biztos, hogy életben van. Bár Ned nem túl beszédes Jon anyával kapcsolatban, ismert, hogy Lady Catelyn féltékeny rá.
Robert említi, hogy mindketten háltak nőkket a lázadás alatt, de nem tudták, hogy túlélik-e a háborút, ezért szerinte nem Ned hibája.
Ned azt mondta Jonnak, hogy hamarosan beszélnek Wylláról, de a kivégzése miatt Jon anyja rejtély marad.
Actor: Kit Harington
Havas Jon Lord Eddard Stark törvényelen gyermeke. Nem imeri az anyját, bár Eddard említette, hogy egyszer egy Wylla nevű nővel hált.
Deresben nevelkedett, együtt féltestvéreivel.
A jelenléte mindig feszültséget keltett Ned és Lady Catelyn között.
Robb jól kijön féltetvéreivel, főleg a legidősebbel, Robbal és a legfiatalabb húgával, Aryával.
Tudva, hogy törvénytelensége miatt nem érhet el sokat, csatlakozott az Éjjeli Őrséghez a nagybátyjáva Nejnen Starkkal.
A szabad nép, másnéven "vadak" fogságba ejtették. Ez egy csoport a Falon túl, mely az Éjjeli Őrség ellensége, a Birodalom északi határán túl élnek. De azonnal kéri, hogy csatlakozhasson hozzájuk, mert tudja, hogy az igazi fenyegetést a Hét Királyságra nem a Szabad Nép jelenti, hanem a Mások, akik titokzatis, halálos lények a Falon Túl.
Kapcsolatba került a Szabad Nép egy tagjával, Ygritte-tel, aki a fogvatartója volt, míg az Éjjeli Őrséghez tartozott.
Jon és a vadak felmásztak a Falra, hogy átjussanak rajta. Míg azt tervezték, hogy lovakat szereznek, a vadak rájönnek, hogy Jon áruló, mert nem öli meg az Éjjeli Őrség egyik fogságba ejtett tagját. Megküzdött velük, majd elmenekült, de találkozott Ygritte-tel, aki meglőtte, de futni hagyta.
He arrives at Castle Black very wounded and meets his old Night's Watch brother, Samwell Tarly.
Sebesülten érkezett a Fekete Várba és találkozott régi barátjával, Samwell Tarlyval.
Havas Jon örökbe fogadott egy rémfarkast, Szellemet. Hasonlóan Jonhoz, Szellem is különbözik a testvéreitől, mert más színű a bundája, és ki van tagadva az alomból. Szétváltak, mikor Jont foglyul ejtette a Szabad nép, mert Szellem az Éjjeli Őrséggel maradt.
Jon megkapta a fattyúpengét, Hosszúkarmot az Éjjeli Őrség parancsnokától, Jeor Mormonttól, aki fiaként tekintett Jonra.
Talisa Maegyr
Színész: Oona Chaplin
Talisa Maegyr királyné Robb Stark Király felesége volt.
Volantisban, a legöregebb és legnagyobb Szabad Városban született és nevelkedett.
Mikor 12 éves volt, elment úszni a folyóba az öccsével és barátaival. Később felfedezte, hogy öccse élettelenül fekszik a vízben. Kihúzta, de nem tudta megmenteni. Aztán egy rabszolga odament és csodával határos módon visszahozta az életbe. Azóta Talisa két dolgot harozott el: nem pazarolja az életét táncra mint a többi nemeshölgy Volantisban és nem fog olyan városban élni, ahol rabszolgákat tartanak. Ezért gyógyászatot tanult és eljött Westerosra, ahol Robbot szolgálta gyógyítóként a csatamezőkön az Öt Király Háborújában.
Robb és Talisa titokban házasodtak össze, tudva, hogy Robb anyja, Lady Catelyn nem egyezne bele.
Hogy sereget szerezzen, Robbnak szüksége volt Lord Walder Freyre, ezért elintézett egy házasságot nagybátyja, Lord Edmure Tully és Lord Walder lánya között. Az esküvő alatt a Starkokat és a Tullykat lemészárolták, amiért Robb Talisát vette feleségül Walder Frey gyik lánya helyett.
Lord Roose Bolton hasba szúrta Talisát. Várnadós volt Robb gyermekével.
`
Lysa Tully
Színésznő: Kate Dickie
Lady Lysa Tully Lord Hoster és Lady Minisa Tully második lánya, Lord Jon Arryn felesége, aki Robert Baratheon király Segítője volt.
Robert lázadása után ment hozzá Roberthez és Királyvárban élt, míf Jon RobertBaratheont szolgálta a Király Segítőjeként. Jon már elég öreg volt, míg Lysa csak tinédzser, mikor összeházasodtak.
Miután férje hirtelen meghalt, Lysa visszatért a Sasfészekbe, Arryn Völgyébe, a férje otthonába és azóta elzárta magát a külvilágtól a fiával, Lord Robin Arrynnal. Írt egy levelet a nővérének, Lady Catelyn Starknak, meggyanúsítva a Lannistereket, hogy megmérgezték a férjét.
Figyelembe kell venni, hogy kissé ütődött - még 6 évesen is szoptatja gyermekét.
Robin megkapta a Völgy Legfőbb Hűbérese címet az apja után, de mivel túl fiatal, Lysa régensként irányítja a völgyet, amíg fel nem nő.
Edmure Tully
Színész: Tobias Menzies
Lord Edmure Tully Lord Hoster és Lady Minisa Tully legfiatalabb gyermeke. Megörökölte apjától a Zúgó Ura, A Folyóvidék Ura és a Tully Ház Feje címeket, miután ő meghalt.
Hogy Robb Stark nagyobb hadsereget gyűjtsön, felajlánlotta, hogy Edmure elveszi Lord Walder egyik lányát. Edmure először nem akarta ezt, de meggondolta magát, mikor meglátta Roslin Freyt az esküvőn.
A dolgok rosszra fordultak, mikor a Freyek lemészárolták a Starkokat és a Tullykat. Ez azalatt történt, hogy Edmure és Roslin a nászéjszakájukat töltötték.
Hoster Tully
Lord Hoster Tullyt először holtan látjuk, ahogy koporsójában sodródik a folyón
A Tully ház Feje, A Folyóvidék Őrzője és Zúgó Ura volt.
Beleegyezett, hogy idősebb lánya, Catelyn hozzámegy Lord Rickard Stark örököséhez, Brandonhoz, de kitört Robert felkelése. Miután Rhaegar Targaryen herceget legyőzte Rickar második fia, Eddard Stark, Robert Baratheon és Lord Jon Arryn, Catelynt Eddardhoz adta hozzá, második lányát, Lysát pedig Jon Arrynhoz.
Mióta beteg és gyenge volt, fia, Edmure segített neki. Az Ör Király Háborúja alatt halt meg, így Edmure örökölte címeit. Catelyn soha nem látta őt élve, mióta elment Deresbe.
Minisa Whent
Lady Minisa Whent nem szerepel a sorozatban, mert már meghalt.
Ő volt Lord Hoster Tully felesége, a Whent házból származott. Csak ennyit lehet tudni a hátteréről.
6 gyermeke született, de csak Catelyn, Lysa és Edmure maradt életben.
She died when giving birth to her fourth son. Her surviving children hardly remember her.
Meghalt, mikor a negyedik fiút szülte. Az életben maradt gyermekei alig emlékeznek rá.
Tully House
Brynden Tully
Színész: Clive Russell
Ser Brynden Tully, másnéven a "Fekete Hal", Lord Hoster Tully öccse.
A Tully ház lovagja és parancsnoka.
Gyakran vitatkozott Lord Hosterrel, különösen azért, mert Brynden nem akart megházasodni. A házasság jó mód házak egyesítésére, de Brynden elzárkózott az eljegyzéstől.
Unokaöccse, Lord Edmure Tully és Lord Walder Frey lányának esküvőjén a Starkokat és a Tullykat elárulták és lemészárolták a Freyek. Bryndennek valahogy sikerült megszöknie.
Jon Arryn
Színész: Sir John Standing
Lord Jon Arrynt először és utoljára akkor látjuk, mikor holtan fekszik.
Ő volt a Sasfészek Ura, Kelet Őrzője, A Völgy Védelmezője és I. RObert Baratheon Király Segítője.
Nála nevelkedett Eddard Stark és Robert Baratheon fiatalabb korukban és velük együtt harcolt Robert Felkelésében.
A Tully Ház barátjává vált azáltal, hogy feleségül vette Lysát.
A háborúban való segítségéért Robert, aki Királlyá vált, felajánlotta neki a Király Segítője címet. Nagyon jól végezte munkáját, egyben tartotta a királyságot, míg a Király mulatott és ivott.
Nyomozásba kezdett, hogy Robert gyermekei Cersei királynétól valóban Robert gyermekei-e, vagy Ser Jaime Lannistertől származnak, de nem tudta befejezni, mert meghalt.
Robin Arryn
Színész: Lino Facioli
Lord Robin Arryn Lord Jon és Lady Lysa Arryn egyetlen gyermeke.
Az apja halála után ő lett a Sasfészek Ura, az Arryn Ház Feje és a Völgy Védelmezője. Az anyja irányítja a Völgyet régensként, míg fel nem nő.
Királyvárban született mikor az apja a Király Segítője volt Robert Baratheon király mellett.
Miután az apja meghalt, az anyjával elmenekültek Királyvárból, és azóta a Sasfészekben rejtőznek, elzárva a külvilágtól. Lysa teljesen beleőrült a fiába: még mindig szoptatja, bár már 6 éves.
Stark House
Arryn House
Tywin Lannister
Actor: Charles Dance
Lord Tywin Lannister is Head of the Lannister House, Lord of Casterly Rock, Lord Paramount of the Westerlands, Warden of the West and currently the Right Hand of his grandson, King Joffrey Baratheon I. What a mouthful!
Clever but ruthless, Tywin is the richest man in the Seven Kingdoms. His only concern is his family's legacy, which, as the result, ruined the relationships with his own children.
He was Right Hand of King Aerys II Targaryen but quitted after the King rejected the marriage between his son Prince Rhaegar and Tywin's daughter, Cersei, and making his eldest son Ser Jaime become the Kingsguard, which took away Jaime's opportunity as Tywin's heir because Kingsguards are not allowed to have children.
As a revenge, he marched to King's Landing with his men at the end of Robert's Rebellion and sacked the city, driving away and killing off the Targaryens.
Tywin absolutely hated his youngest son, Ser Tyrion, for his misshapen appearance, and the death of his wife, Lady Joanna, who died when giving birth to him.
Joanna Lannister
Lady Joanna Lannister is not seen in the Game of Throne series as she is already dead.
She was the cousin and wife of Lord Tywin Lannister.
Tywin absolutely loved his wife: he smiled on his wedding, which was apparently rare of him to do so.
She died when giving birth to their youngest son, Ser Tyrion, which shattered Tywin and since then has hated Tyrion.
She died when Queen Cersei and Ser Jaime were only four so they hardly remembered her.
Jaime Lannister
Actor: Nikolaj Coster-Waldau
Ser Jaime Lannister, also known as "Kingslayer", is the eldest son of Lord Twyin and Lady Joanna Lannister.
He is very close to his twin sister, Queen Cersei... very very close that they bore three children together without anyone knowing that he was the real father.
He was put by "Mad King" Aerys II Targaryen as the Kingsguard, which infuriated his father as he's not allowed to have children and as a result lost his opportunity of being the next heir. As a result, at the end of Robert's Rebellion, Tywin marched to King's Landing, sacking the city and killing off the Targaryens. According to Jaime, he killed the "Mad King", despite being his Kingsguard as he was threatened to kill his own father for the King. Jaime is since known as the infamous "Kingslayer".
When Jaime was young he had terrible reading difficulties that was said to be incurable. But Tywin sat with Jaime for four hours every day teaching him to read till he learned. Let's say that Jaime hated every bit of it.
Even though Twyin and Cersei hate the youngest brother, Ser Tyrion, Jaime is kind to him.
He was responsible for crippling Prince Brandon Stark by pushing him off a tower when he spotted Jaime and Cersei having sex. This sparked a hatred between the Starks and Lannisters.
Knowing he made a bad mistake, Jaime left King's Landing to fight with his father against the Riverlands. During one battle he was captured by Prince Robb's army and held prisoner, treated as a bargaining chip to release Lord Eddard Stark from prison and the Princesses Sansa and Arya Stark from King's Landing. But Ned was executed before the news of Jaime's capture could be passed to King's Landing.
Ned's wife, Lady Catelyn, released Jaime and tasked her bodyguard, Brienne of Tarth to escort him to King's Landing, as an exchange for her daughters. However they get kidnapped by riders from the Bolton House and taken to Harrenhal. Jaime is usually defiant and a smooth-talker during imprisonment, which angered the gang leader, Locke, and made him chop Jaime's right hand off.
Finally he was allowed to go back to King's Landing by Lord Roose Bolton, but without Brienne, for Roose saw her as valuable, after Jaime told a lie about her place Tarth and its richness, to stop the Bolton gang-rape her.
On his way to King's Landing, Jaime changed direction and rode straight back to Harrenhal, just in time to rescue Brienne from a bear fight.
Since his capture, Jaime has somewhat changed his attitude of the Starks and has promised Brienne to bring Sansa and Arya back to Catelyn.
He has arrived back to King's Landing, reuniting with his sister again.
Cersei Lannister
Actor: Lena Headey
Queen Cersei Lannister is the eldest daughter of Lord Tywin and Lady Joanna Lannister and widow of King Robert Baratheon I.
After her husband died, she became Queen Regent as her eldest son, Prince Joffrey Baratheon, took the Iron Throne. But no one, apart from some people, know that Joffrey isn't the legitimate heir as his real father was Cersei's twin brother, Ser Jaime, whom she has a secret sexual relationship with.
As well as Tywin, Cersei hates her little brother, Ser Tyrion, for the death of her mother.
Tywin wanted Cersei to marry "Mad King" Aerys II Targaryen's son, Prince Rhaegar, to increase the Lannister power, but when the King said no, Tywin attacked the city, which wiped away the Targaryens from King's Landing. This was during Robert's Rebellion when Robert and his men were fighting the Targaryens as well so as a reward for helping him drive away the Targaryens after Robert's Rebellion, King Robert accepted Cersei from Tywin as his bride and Queen.
Let's say it was not a loving marriage, with Robert getting drunk in parties and sleeping with lots of women while Cersei did the same with Jaime and other men.
She's ambitious for political power but hasn't got the skills, as Tywin didn't believe women should have the power, so he didn't raise her to become one. Even if she wanted to learn she doesn't have them by nature.
She spoils her children and always dreamed of her eldest son, Joffrey, becoming a great king, but that wasn't perfect as Joffrey is a bloodthirsty sociopath. She refuses to admit that Joffrey is a mad king - she loves her children so much that she gets to hardly know them.
Recently, Tywin is ordering Cersei to marry again to Ser Loras Tyrell, the brother of Joffrey's fiance, Lady Margaery Tyrell, to join the two Houses and to stop the Tyrells from taking the Iron Throne. Cersei is not very happy by this.
Tyrion Lannister
Actor: Peter Dinklage
Ser Tyrion Lannister is the youngest son and heir of Lord Twyin and Lady Joanna Lannister.
Despite of being prejudiced as a dwarf, Tyrion is known as very intelligent and witty.
His mother died during his birth. He was blamed for her death by Tywin and his sister, Queen Cersei, ever since.
He has been called names like "The Imp" and "Halfman" for his size. If he was born as a commoner, he would have been left in a forest to die and we would never see him. Good thing he's a noble.
When Tyrion was sixteen, Tywin played a dirty trick on him. Tyrion met a wheelwright's daughter called Tysha, who was said to have been attacked by rapists. While his brother, Ser Jaime, went off to fight the rapists, Tyrion looked after Tysha and they soon fell in love and got married by a drunk septon immediately. When Tywin found out about this he was furious and confessed that the girl was actually a prostitute. As punishment he paid all his guards to rape the girl in front of Tyrion. Nasty father.
At that same age, Tywin gave Tyrion the honorable role in charge of the sewage in Tywin's home, Casterly Rock.
Tyrion was wrongly accused by Lady Catelyn Stark about the attempted murder of her son, Prince Brandon, but escaped after he won a death trial and went back to King's Landing. He lived there to avoid his father.
He was ordered by his father to act as Right Hand of his newly crowned nephew King Joffrey Baratheon, until he was massively wounded in a battle against Lord Stannis Baratheon and Tywin took over, as a reward for saving the day and winning the battle for King's Landing.
Tyrion took Lord Petyr's Baelish's title as the Master of Coin instead, one of the Small Council members of King's Landing.
He loves a bit of drinking and prostitutes and was in a passionate relationship with another prostitute called Shae, who is Princess Sansa Stark's maidservant. The affair had been kept a secret from King's Landing. However, the relationship has fallen to pieces since he was forced to marry Sansa, as a way for the Lannisters to take over Winterfell.
Even though the marriage is forced, Tyrion has a soft spot for innocent people like Sansa and will protect her, as he loves broken things. You could say he's the nicest Lannister.
Kevan Lannister
Actor: Ian Gelder
Ser Kevan Lannister is Lord Tywin Lannister's younger brother.
He fights for his grand-nephew King Joffrey Baratheon in the War of Five Kings.
And that's all I gotta say about him.
Dorna Swyft is not seen in the Game of Throne series but is alive.
She's the wife of Ser Kevan Lannister and the daughter of the Knight of Cornfield and House Lannister bannerman.
She's not so important so I won't say anymore about her.
Lancel Lannister
Actor: Eugene Simon
Ser Lancel Lannister is the eldest son of Ser Kevan and Dorna Lannister. He has other younger brothers and sisters too but they are so unimportant that I'm not putting them on the family tree.
He was the squire of King Robert Baratheon I, making sure he had plenty of wine.
After Robert's death, Lancel had an affair with the king's wife, Queen Cersei Lannister, who is also his cousin, and has ranked up to knighthood to fight for the king's eldest son, King Joffrey Baratheon.
Joffrey Baratheon
Actor: Jack Gleeson
King Joffrey Baratheon is said to be the eldest son of King Robert Baratheon and Queen Cersei Lannister but is actually the result of Cersei and her twin brother Ser Jaime's weird relationship. It's obvious to tell because he doesn't have a single dark hair - Baratheons commonly have dark features.
Even though he is not Robert's real son, Joffrey takes the Iron Throne and becomes the First of His Name, King of the Andals and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms and Protector of the Realm.
Numerous people like Lord Eddard Stark said that Joffrey shouldn't be king for he is not legitimate but Joffrey ended that by cutting their heads off. Executing Eddard triggered a war between the Starks and Lannisters.
He was going to marry his prisoner Princess Sansa Stark, but recently turned it aside for Lady Margaery Tyrell.
He is known as a cruel tyrant but is also cowardly and unintelligent. A very bad mixture of vicious and idiotic as his uncle Ser Tyrion describes him. Scientifically, it's the results of Jaime and Cersei's genes too close together but it also the effect of opportunities he has now of power and wealth that is making him a little loopy.
Myrcella Baratheon
Actor: Aimee Richardson
Princess Myrcella Baratheon is said to be the only daughter of King Robert Baratheon and Queen Cersei Lannister but she is actually the result of Cersei and her twin brother Ser Jaime's weird relationship.
Unlike her crazy older brother, King Joffrey, Myrcella is very quiet and sweet and is very fond of her uncle Ser Tyrion Lannister.
She was shipped to Dorne by Tyrion to marry Ser Trystane Martell, the youngest son from the Martell House. She's not old enough to marry but the Martell family want her to stay with them before the wedding ceremony. It was a sad time for Myrcella but it was especially worse for her mum.
Tommen Baratheon
Actor: Callum Wharry
Prince Tommen Baratheon is said to be the youngest son of King Robert Baratheon and Queen Cersei Lannister but is actually a result of Cersei and her twin brother Ser Jaime's weird relationship.
He is the heir of his older brother King Joffrey.
In contrast to Joffrey, Tommen is good-natured and passive and, like his older sister, Princess Myrcella, is fond of his uncle Ser Tyrion Lannister.
Robert Baratheon
Actor: Mark Addy
King Robert Baratheon I was the Head of the Baratheon House, the First of His Name, King of the Andals and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms and Protector of the Realm.
His parents died when he was very young by a storm that destroyed their ship. He and his younger brother Stannis watched their ship crash into the rocks on their way back to Storm's End. Very sad. Afterwards he inherited his father's lordship and was fostered by Lord Jon Arryn.
He was going to marry Lyanna Stark, but it fell apart when Lyanna was captured by the Prince of the Dragonstone, Rhaegar Targaryen. That was when the civil war Robert's Rebellion was triggered.
He killed Rhaegar in the Battle of the Trident with his war hammer. After he won Robert's Rebellion he took the Iron Throne as he was related to the Targaryens from his father's mother's side, and married Cersei Lannister to ally with the Lannisters.
He never loved her. Robert took to drinking and sleeping with other women, as a way to stop grieving about Lyanna. He got a lot of illegitimate kids as the result.
Ruling was not as rewarding as he thought, so Robert had his small council do all the boring jobs for him while he, you know, did his own things.
He gave his best friend and Lyanna's brother, Lord Eddard Stark, the role as his Right Hand after Jon, who was his previous Hand, died. While working, Eddard investigated the weird relationship between Cersei and her twin brother Ser Jaime. Afraid that Eddard might tell Robert about this, Cersei told his squire and her cousin, Ser Lancel Lannister, to give Robert a lot of drink while hunting. This resulted in him being fatally wounded by a boar.
Ned was too upset to tell about his investigation to Robert while he was injured. He told Eddard that he was to be the next Protector of the Realm before Robert died. Cersei ignored Robert's will and put her eldest son Prince Joffrey Baratheon on the Iron Throne instead.
Stannis Baratheon
Actor: Stephen Dillane
Lord Stannis Baratheon is the second eldest brother of the Baratheon House and the Lord of Dragonstone.
He served his eldest brother King Robert as the Master of Ships on the King's small council in King's Landing.
After Robert and his younger brother Lord Renly's deaths, Stannis took the titles as Head of the Baratheon House, Lord Paramount of the Stormlands and Lord of Storm's End.
Because we know that King Joffrey Baratheon was the result of Queen Cersei Lannister and her twin brother Ser Jaime's relationship and that Robert had no legitimate children with Cersei, Stannis should be the lawful heir to the Iron Throne. His titles are styled as the First of His Name, King of the Andals and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms and the Protector of the Realm.
Stannis fought with Robert in Robert's Rebellion and defended Storm's End against King Aerys II Targaryen's army, which left him and his people starving to death as the enemies besieged Storm's End.
He was rescued by a smuggler called Davos Seaworth, who brought a shipment of onions into the castle. He was knighted by Stannis as a reward but was also punished for smuggling by having four tips of his fingers cut off. That's nice considering Davos has saved everyone's lives. He thought that was fair though.
Stannis is converted to believing in a god known as the "Lord of Light" under the influence of the Red Priestess Melisandre.
He fought one battle against King's Landing but lost as his men were driven back by Lord Tywin Lannister's men.
With Melisandre and the "Lord of Light", he has some ways to get the Iron Throne but has recently received news from the Wall that the White Walkers, a mysterious dangerous race that live beyond the Wall, are becoming a threat in the North. Should he step away from the War of the Five Kings and stop the White Walkers?
Renly Baratheon
Actor: Gethin Anthony
Lord Renly Baratheon was the youngest son in the Baratheon House and Lord of Storm's End.
When his eldest brother King Robert Baratheon I died, Renly did not support his other brother Lord Stannis nor his nephew King Joffrey Baratheon as King. He claimed the Iron Throne for himself even though he was fourth in line to the throne. This lead to his assassination by a shadow being created by Stannis and his adviser the Red Priestess Melisandre.
His titles were styled as the First of His Name, King of the Andals and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms and the Protector of the Realm. He was also known a the King in Highgarden, after he married Margaery Tyrell.
He served Robert as the Master of Laws on the King's small council in King's Landing.
Even though he recently married Margaery, he had a secret gay affair with her brother Ser Loras.
Selyse Florent
Actor: Tara Fitzgerald
Originally Sarah MacKeever was going to play as Selyse but the role was recast.
Lady Selyse Florent is the wife of Lord Stannis Baratheon and was born from the Florent House of Brightwater Keep.
As well as their only daughter Princess Shireen, Selyse gave birth to three other sons, Petyr, Tommard and Edric but they were all stillborn.
She keeps them in crystal containers, which contain chemicals to preserve them, in her chamber. A lack of a son and heir lead Selyse and Stannis' marriage to pieces.
Shireen Baratheon
Actor: Kerry Ingram
Princess Shireen Baratheon is the only daughter and heir of Lord Stannis and Lady Selyse Baratheon.
When she was an infant she caught a disease known as Grayscale, which scarred the left side of her face.
Dorna Swyft
Lannister House
Baratheon House
Margaery Tyrell
Actor: Natalie Dormer
Lady Margaery Tyrell is the only daughter of Lord Mace and Lady Alerie Tyrell and the widow of Lord Renly Baratheon.
She is going to marry again to King Joffrey Baratheon, as a reward for the Tyrells who helped the Lannisters fight the battle against Lord Stannis Baratheon.
Loras Tyrell
Actor: Finn Jones
Ser Loras Tyrell, also known as the "Knight of the Flowers", is the son and heir of Lord Mace and Lady Alerie Tryell.
He is known as one of the most skilled knights in Westeros and is a very popular tourney knight due to his good looks.
He was a squire of his sister Lady Margaery's husband, Lord Renly Baratheon, and had a secret love affair with him.
Wanting revenge for Renly's death caused by his older brother Lord Stannis, Loras immediately took to the Lannister's side in the War of the Five Kings.
Princess Sansa Stark had had hopes to marry Loras so she could escape from King's Landing to Highgarden but it was not so as she is in a forced marriage with Ser Tyrion Lannister.
Another bitter wedding is soon to come for Loras however, with Tyrion's older sister, Queen Cersei.
Mace Tyrell
Lord Mace Tyrell is not seen in the Game of Throne series but that does not mean he's dead.
He is the son of Lord Luther and Lady Olenna Tyrell and has inherited the titles as Head of the Tyrell House, Lord of Highgarden, Lord Paramount of the Reach and Warden of the South after his father died.
And that's all I can say about him.
Alerie Hightower
Lady Alerie Hightower is not seen in the Game of Throne series but that doesn't mean she's dead.
She was born from the Hightower House in Oldtown, a powerful vassal of the Tyrell family.
She bore two older sons, Sers Willas and Garlan, as well as Ser Loras and Lady Margaery, but I haven't mentioned those two because they are not important in the Game of Thrones.
That's all I can say of her.
Luther Tyrell
Lord Luther Tyrell is not seen in the Game of Throne series as he is dead.
He was Head of the Tyrell House, Lord of Highgarden and Warden of the South.
According to his wife Lady Olenna, he rode off a cliff while hawking. He was staring up at the sky too long to notice where his horse was going. She said that as a metaphor for the Tyrell's alliance with the Lannisters.
Olenna Redwyne
Actor: Diana Rigg
Lady Olenna Redwyne, also known as "The Queen of Thorns", is the elderly matriarch of the Tyrell House and widow of Lord Luther Tryell.
She is known as witty and very sarcastic, hence the nickname, in reference to the Tyrell symbol and her sharp wit.
She was born into one of the most powerful vassals of House Tyrell.
Lynesse Hightower
Lady Lynesse Hightower is not seen in the Game of Throne series but that doesn't mean she is dead.
She is the younger sister of Lady Alerie Tyrell, wife of Lord Mace Tyrell, and ex-wife of Ser Jorah Mormont, the ex-Lord of Bear Island.
She married Jorah after he won a tournament to celebrate the victory of King Robert Baratheon against the Greyjoy Rebellion, in which Lynesse offered her favour to marry him.
She is described as very beautiful but is so used to living in riches that she becomes a greedy brat. She even thought of her new home as rude and primitive.
Jorah spent a lot of gold on her, which got him into a lot of trouble and was chased down by Lord Eddard Stark for execution so they both forced to leave Bear Island and Westeros across the Narrow Sea to Essos.
In the end, Lynesse left Jorah for a rich merchant lord called Tregar Oromollen. Such a grateful woman.
Jorah Mormont
Actor: Iain Glen
Ser Jorah Mormont is the ex-Lord of Bear Island and ex-Head of House Mormont, which is a vassal of the Stark House.
He is the son of Jeor Mormont, the Commander of the Night's Watch.
He fought with King Robert Baratheon during the Greyjoy Rebellion and became a knight.
He spent so much money on his wife, Lady Lynesse Hightower, that he arrested poachers and sold them to slavers for extra money. Slavery is illegal in Westeros which resulted in him wanted for execution by Lord Eddard Stark.
Jorah and Lynesse fled Bear Island and crossed the Narrow Sea to Essos, where the Dothraki and Princess Daenerys Targaryen lived. His title was given to his aunt, Maege Mormont, and was known as an exile from Westeros.
After all that has happened to him Lynesse left him for a richer man.
He was given a job by the spymaster Varys to spy on the Targaryens in Essos for King's Landing.
He served for Prince Viserys Targaryen, then his sister Daenerys. He started to have strong feelings for her and decided to ignore King's Landing and support her as Queen of Westeros instead, despite of King's Landing giving permission for him to return to Westeros.
He speaks the Dothraki Tongue fluently and is known by the Dothraki as Jorah the Andal, as they assume all people from Westeros are Andals. However he is a Northman.
Tyrell House
Jeor Mormont
Actor: James Cosmo
Jeor Mormont, nicknamed the "Old Bear", was Lord Commander of the Night's Watch, a military order that guards the northern borders of the Seven Kingdoms on the Wall.
He was the Lord of Bear Island and Head of the Mormont House but was sent to Night's Watch so he gave up his titles to his son Ser Jorah Mormont.
He rose up the ranks to become Lord Commander.
He was a leading a group of people to investigate the rumors of the mysterious race known as the White Walkers roaming about.
He was betrayed and killed by his men who were starved during their stay at a guest's house.
Maege Mormont
Lady Maege Mormont was played by an unidentifiable actor.
She is the younger sister of Jeor Mormont, Lord Commander of the Night's Watch.
She took over her nephew Ser Jorah's title and became the Lady of Bear Island due to his exile.
She was fighting for King Robb Stark in the War of Five Kings.
That's all about her.
Mormont House
Aerys II Targaryen
Liam Burke was cast to be King Aerys II Targaryen in a flashback but was cut for time and pacing so he is not shown in the Game of Throne series. He is already dead at the time.
Also known as the "Mad King", Aerys II Targaryen was crowned the Second of His Name, Head of the Targaryen House, King of the Andals and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms and Protector of the Realm and was the last King to rule in the Targaryen dynasty.
He was known as murderous and ruthless, hence being the "Mad King".
It came to a point when he let his son and heir Prince Rhaegar capture Lyanna Stark of Winterfell.
Lyanna's brother, Brandon Stark, protested the King to have his sister back but was arrested along with his father Lord Rickard and were both cruelly executed by Aerys, killing Rickard with wildfire and making Brandon kill himself with a strangulation device.
This made the noble houses Arryn, Stark, Tully and Baratheon rebel against him and the civil war Robert's Rebellion was triggered.
The King was also betrayed by his Right Hand, Lord Tywin Lannister, for not accepting his daughter Cersei to marry Prince Rhaegar and making his son and heir Ser Jaime become the Kingsguard. Tywin brought his army against King's Landing and despite being Kingsguard, Jaime killed Aerys Targaryen as he was threatened by the King to kill his own father for him. Hence Jaime was given the name "King Slayer".
Since then the Targaryen dynasty has been cut off, but his only daughter, Princess Daenerys, is hoping to restore it with an army from Essos.
Aegon V Targaryen
King Aegon V Targaryen is not shown in the Game of Throne series as he is already dead.
Also known as "Egg" and "Aegon the Unlikely", because he was the fourth son of a fourth son, which made him very unlikely to inherit the crown and was... well, like an egg I guess, he was crowned the Fifth of His Name, King of the Andals and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms and Protector of the Realm.
He's not so important so that's it about him.
Aemon Targaryen
Actor: Peter Vaughan
Aemon Targaryen is the last and oldest Targaryen to live on Westeros but has dropped his name to become a Maester and Night's Watchman for decades.
After his father King Maekar Targaryen died, Aemon was going to be next in line for the Iron Throne as his eldest brother and heir Prince Aerion died while drinking wildfire, believing that he was going to turn into a dragon. Silly guy!
But Aemon refused to become King so his younger brother Aegon V took his place instead.
Aemon is said to be over a hundred years old and has long gone blind but his memories of his past are sharp.
From the return of one of the Night's Watch brothers, Samwell Tarly, he heard about the threat of the White Walkers, a dangerous race that live beyond the North, and sent the word to Lord Stannis Baratheon.
Rhaella Targaryen
Queen Rhaella Targaryen is not seen in the Game of Throne series as she is already dead.
She was the sister-wife of King Aerys II Targaryen. That was the tradition of the Targaryens - brothers and sisters got married to keep the blood line Targaryen pure.
According to the books, Aerys and Rhaella never loved each other and Aerys was physically abusive to her.
After the death of her eldest son, Prince Rhaegar, during Robert's Rebellion, Rhaella fled with her younger son Prince Viserys to Dragonstone where she died giving birth to Princess Daenerys.
Rhaegar Targaryen
Prince Rhaegar Targaryen is not seen in the Game of Throne series as he is already dead.
He was the eldest son and heir of King Aerys II and Queen Rhaella Targaryen, holding the title as the Prince of Dragonstone.
He sparked the civil war Robert's Rebellion by capturing Lyanna Stark of Winterfell. No one exactly knows why he did it. Possibly because he fell in love with her.
However he was already married to Princess Elia and had two children with her.
He was killed by Lyanna's fiance, Lord Robert Baratheon, in the Battle of the Trident by a massive struck from Robert's warhammer. The result scattered the rubies on Rhaegar's armor, which fell into the River Trident. The battlefield was called the Ruby Ford afterwards.
Elia Martell
Princess Elia Martell is not seen in the Game of Throne series as she is already dead.
She was the wife of Prince Rhaegar Targaryen and was born from the House Martell in Dorne.
Her marriage to Rhaegar was arranged by his father, King Aerys II Targaryen, which infuriated his Right Hand Tywin Lannister, as he planned to marry his daughter Cersei to Rhaegar, and caused him to ransack King's Landing.
Elia was raped and killed by Ser Gregor Clegane along with her two young children.
Rhaenys Targaryen
Princess Rhaenys Targaryen is not seen in the Game of Throne series as she is already dead.
She was the only daughter of Prince Rhaegar and Princess Elia Targaryen.
During Robert's Rebellion, her father was killed in battle, and the Lannisters attacked King's Landing and killed off the Targaryen's.
Rhaenys was killed by Lord Tywin's knight, Ser Amory Loch, by being stabbed fifty times. That's too much for an innocent four year old. Even Lord Tywin found that too harsh.
Aegon Targaryen
Prince Aegon Targaryen is not seen in the Game of Throne series as he is dead.
He was the only son of Prince Rhaegar and Princess Elia Targaryen.
During Robert's Rebellion, his father was killed in battle and the Lannisters ransacked King's Landing, killing off the Targaryens.
Aegon was killed along with his mother by Ser Gregor Clegane by being smashed in the head. He was only an infant!
Viserys Targaryen
Actor: Harry Lloyd
Prince Viserys Targaryen was the second son and heir of King Aerys II and Queen Rhaella Targaryen.
He was an exiled head of the Targaryen House and considered himself to be the rightful King of the Seven Kingdoms. His titles were styled as the Head of the Targaryen House, the Third of His Name, King of the Andals and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms and Protector of the Realm.
During Robert's Rebellion, his father and eldest brother Prince Rhaegar, were killed and his mum fled with him to Dragonstone for safety where she died giving birth to his younger sister Princess Daenerys.
After she died, Viserys and Daenerys were smuggled to the Free Cities where they were raised.
He spent years looking for an army to help him take his throne, which made him "The Beggar King", as he even sold his mum's crown for support.
He arranged Daenerys to marry the warlord of the Dothraki tribe, Khal Drogo, as a deal to help him get his crown.
Things didn't go according to his plan when Viserys grew impatient and demanded Khal Drogo to give him his crown. Drogo gave him a crown - of molten gold - which killed Viserys instantly. And as he died, Daenerys admitted that he was not to be a true Targaryen king, as they don't die from fire.
Daenerys Targaryen
Actor: Emilia Clarke
Originally, Tamzin Merchant was going to take the role of Daenerys but the role was recast.
Princess Daenerys Targaryen, also known as "Dany" by her older brother Prince Viserys, "Daenerys Stormborn", and "The Silver Queen", is the youngest and only surviving daughter of King Aerys II and Queen Rhaella Targaryen.
Her titles are styled as Head of the Targaryen House, the First of Her Name, Queen of the Andals and the First Men, Khaleesi of the Great Grass Sea (by the Dothraki), Breaker of Chains, The Mother of Dragons, Lady Regnant of the Seven Kingdoms and the Protector of the Realm. Another mouthful!
She was born in Dragonstone at the end of Robert's Rebellion, when the noble houses Stark, Tully, Baratheon and Arryns fought against her father's people and the Lannisters drove them out and sacked King's Landing. When she was born, a nasty storm came, which is why she is sometimes called "Daenerys Stormborn".
Rhaella died after giving birth to her and she and Viserys were smuggled to the Free Cities where they were raised.
She was sold by Viserys into a marriage with the warlord of the Dothraki tribe, Khal Drogo, to support Viserys with an army to take the Iron Throne.
As a wedding present, she received three stones that were dragon eggs.
Before she was married, Viserys constantly controlled her, hitting her when he was angry. This made Daenerys meek and malleable. This was probably the anger he felt towards her for killing their mum.
However with her time spent with her husband and his people, Daenerys becomes more confident and her beliefs of being the rightful Queen becomes stronger, even though traditionally it's supposed to be Viserys.
However, Viserys gets killed by Drogo after he threatened to take Daenerys' and her unborn child's life for his crown, and being the last Targaryen, Daenerys intends to take the Iron Throne.
Daenerys lost her husband and child by a godswife, as a revenge for the Dothraki who attacked her village. She burnt her along with Drogo on a pyre as punishment.
She hatched the three eggs by placing them on Drogo's burning pyre before walking in it herself to claim them. The three dragons are first seen in the world for hundreds of years making Daenerys the "Mother of Dragons".
Now she has taken action, raising a large army from Astapor and Yunkai, and planning to march towards Westeros.
Drogon is the largest and most aggressive of the three dragons. He is named after Daenerys' husband, Khal Drogo.
Viserion is named after Daenerys' brother Prince Viserys.
Rhaegal is named after Daenerys' eldest brother, Prince Rhaegar, whom she never met for he died before she was born.
Drogo
Actor: Jason Momoa
Drogo was the khal (chieftain) of the Dothraki people and was often known as Khal Drogo. He considered to be one of the youngest khals with the biggest khalasar (land/miltary) to be ever known.
He was arranged to marry Princess Daenerys Targaryen by her brother Prince Viserys, as a deal to help him get the Iron Throne.
At one point Viserys grew impatient with Drogo and demanded him to give his crown, threatening Drogo's wife and unborn child's life. Drogo gave him a crown - of melted gold - which killed Viserys instantly.
Daenerys had attempted assassinations sent by King Robert Baratheon from Westeros and since then, Drogo had promised Daenerys to ride alongside her, defeat the Baratheons and place their son, who was prophesied as the "Stallion Who Mounts the World", on the Iron Throne.
He invaded a Lhazareen village to take slaves for the invasion and took a small wound, which developed into a fever and put him into a coma.
He was treated by a captured Lhazareen godswife, Mirri Maz Durr, who tricked Daenerys with a promise to save his life by sacrificing her unborn son. Daenerys gave birth to a stillborn child but that did not make Drogo better - he was still a vegetable. So Daenerys suffocated him with a pillow to pass the suffering and burned him along with the traitorous godswife on a pyre, where she also hatched her dragon eggs.
He was last seen as an illusion of Daenerys', holding their baby son.
Rhaego
He is only shown as an illusion as he is dead.
He was the son of Princess Daenerys Targaryen and Khal Drogo but was stillborn after birth.
His death was involved in a blood magic ritual, performed by the Lhazareen godswife, Mirri Maz Duur, as a cure for Khal Drogo's coma.
He was reported to be looking real nasty after birth and was the price paid for Khal Drogo's life, which actually didn't make a lot of difference for Drogo.
Daenerys sees Drogo and her son in an illusion. Rhaego is seen as an adorable healthy baby boy.
He was named in honor after his eldest uncle, Prince Rhaegar Targaryen.
He was prophesied by his father's people, the Dothraki, as the "Stallion Who Mounts the World".
Targaryen House
Mhaegen
Actor: Antonia Christophers
Mhaegen is a prostitute who bore one of King Robert Baratheon's illegitimate children.
She works and lives in a brothel in King's Landing, owned by Lord Peytr Baelish.
She is known to be a favourite of Robert, which lead to the birth of a daughter.
Ordered by Robert's widow, Queen Cersei Lannister, the Gold Cloaks, which are royal soldiers, were ordered to kill every illegitimate child of Robert, including Mhaegen's child. She watched Commander Janos Slynt kill her baby. Horrible!
Barra
The actor for Barra is unidentifiable.
She was the illegitimate daughter of King Robert Baratheon and Mhaegen, a prostitute.
Ordered by the King's widow, Queen Cersei Lannister, the royal soldiers, the Gold Cloaks, searched and killed all of the "bastard" children of King Robert, including Barra.
Despite being an innocent baby, she was violently killed by Commander Janos Slynt in front of her mum's eyes.
Gendry
Actor: Joe Dempsie
Gendry is an illegitimate son of King Robert Baratheon.
He doesn't tell his mother's name but acknowledges that she worked in a tavern before she died when he was a child.
When he was old enough, an unknown lord paid him an apprentice fee so that he could learn to become a blacksmith and became an apprentice for Tobho Mott in the capital of King's Landing.
Soon he got kicked out as Tobho could not afford him any longer and decided to join the Night's Watch, a military order that guards the Northern Borders on the Wall. He was one of Yoren's latest recruits when he met Princess Arya Stark, who was on a run from King's Landing.
When King Robert died, his widow, Queen Cersei Lannister, ordered the Gold Cloaks, the royal soldiers, to kill every "bastard" child of Robert, including Gendry, even though he didn't know where he came from.
However Arya saved him and has been remained unidentified by everyone.
They got ambushed by Lannister soldiers who killed Yoren and taken to Lord Tywin Lannister in Harrenhal. They later escaped again and met a group of bandits called the Brotherhood Without Banners. Gendry decided to join them but was taken by Red Priestess Melisandre to his uncle Lord Stannis Baratheon in Dragonstone where he finally discovers his true identity.
The reason he was taken was to be prepared as a sacrifice for one of Melisandre's rituals, but Stannis' Right Hand, Davos Seaworth, gave him a boat to escape from Dragonstone.
Balon Greyjoy
Actor: Patrick Malahide
Lord Balon Greyjoy is Lord Reaper of Pyke, Lord of the Iron Islands and Head of the Greyjoy House.
Balon declared himself King of the Iron Islands and rebelled against the Iron Throne to revive the "Old Way", which was traditional to those who are "ironborn" and once led them to rule much of the western coast of Westeros. This led to a bloody war known as the Greyjoy Rebellion.
He lost his two elder sons, Rodrik and Maron, during the war.
Balon lost the war to King Robert Baratheon and Lord Eddard Stark and was forced to bend his knee before them. As punishment, Eddard took his third son and heir, Prince Theon, away from him as a hostage for nearly a decade.
After having his son back, he plans to rebel again but with the disappointment by Theon's lack of strength from staying at the Starks too long.
Recently he received a threat letter by Ramsay Snow, who has Theon as prisoner, that he will send more bits of Theon (he already sent him Theon's penis) if he does not give up his plans to rebel by the full moon. Balon's only son is not be able to give him an heir so has already been given up as a son, unlike his only daughter Yara, who is determined to get him back.
Alannys Harlaw
Lady Alannys Harlaw is not seen in the Game of Throne series but that does not mean she is dead.
She is the wife of Lord Balon Greyjoy and was born from the Harlaw House in the island of Harlaw, one of the wealthiest of the Iron Islands.
She has four children, two of them being Prince Theon and Princess Yara.
During the Greyjoy Rebellion, both of her eldest sons, Rodrik and Maron, died and her youngest son, Theon, was taken as a hostage by the Starks, which totally shattered Alannys. According to the books, she became mad with grief, wandering around the halls, shouting their names. In the end she left Pyke and retired to the Ten Towers, her family home.
Theon Greyjoy
Actor: Alfie Allen
Prince Theon Greyjoy is the youngest son and heir of Lord Balon and Lady Alannys Greyjoy.
He was born in Pyke and was taken as a hostage of the Stark House in Winterfell when he ten years old, after Balon surrendered the Greyjoy Rebellion.
Rather than being treated like a prisoner, Lord Eddard Stark was kind to Theon and entitled him to become the next Warden of the North after him. Even his eldest son Prince Robb and Theon were best friends.
Ten years later, King Robb sent Theon back to his dad as a spy to check on whether Balon is still planning against the Iron Throne. However, as a way to show himself as the heir of Balon, Theon turned against Robb by snatching Winterfell from Robb's brother, Prince Brandon, under Balon's orders. He called himself the Prince of Winterfell and got to even more trouble by stating he killed Bran and his younger brother, Prince Rickon, even though they actually escaped and the bodies were poor farm orphans.
His plans to seize more of the North got cut short as he was knocked down cold by his own men and taken to Dreadfort, Lord Roose Bolton's castle, where his illegitimate son, Ramsay Snow keeps him as his prisoner and victim.
As a prisoner of Ramsay, he was gruesomely tortured, even having his penis cut off and sent to his dad as a warning. He is also named "Reek".
Theon stated that he had tried so hard to impress his father, which has all lead to a mess, and later regrets in betraying the Starks, calling Eddard his true father.
Yara Greyjoy
Actor: Gemma Whelan
Princess Yara Greyjoy is the only daughter of Lord Balon and Lady Alannyse Greyjoy.
After her two eldest brothers died and her youngest brother, Theon, was taken by the Starks as a hostage, Yara lived on her own with her father in Pyke, who treated her like his only son, teaching her how to command and fight. This is unusual for women in the ironborn culture.
After receiving a threat letter from Ramsay Snow, Theon's captor, ordering her dad to give up his plans of rebelling the Stark House in order to save Theon's life, Yara immediately set her ships and army to get Theon back, unlike Balon, who gave up on him the moment he got the gift of Theon's penis from Ramsay.
Greyjoy House
Roslin Frey
Színésznő: Alexandra Dowling
Lady Roslin Frey Lord Walder Frey lánya és Lord EdmureTully felesége.
Azt beszélik, ő a legszebb Frey lány.
A megállapodás szerint hozzáment volna Robb Starkhoz, hogy az apja a Starkok szövetségese legyen, de Robb helyette egy Volantisi gyógyítót, Talisa Maegyrt vette feleségül.
Hogymégis meglegyen a szövetség Walderrel, Robb a nagybátyját, Lord Edmure-t ajánlotta fel.
Amikor Edmure meglátta Roslint az esküvőn, megváltozott a hozzáállása a házasághoz és egymásba szerettek. Miután Roslin és Edmure elmentek a nászéjszakára, a Freyek lemészárolták a Starkokat és a Tullykat.
Nem tudni, hogy Roslin túlélte-e.
Walder Frey
Actor: David Bradley
Lord Walder Frey is the Lord of the Crossing and Head of the Frey House, a vassal family of the Tully House.
He arranged a contract with King Robb Stark to marry one of his daughters but was declined until Robb offered Lord Edmure Tully instead.
The wedding between Edmure and his prettiest daughter Roslin was arranged but turned upside-down when Walder slaughtered Robb, his mother, Lady Catelyn, and most of the Stark and Tully army. It's said that he was commanded by Lord Tywin Lannister in an exchange for an reward but it was also an act of revenge to Robb for not marrying into the Freys.
He is known as the "Late Lord Frey" as he didn't arrive to help Lord Hoster Tully in Robert's Rebellion till the end of the war.
He is known to have an enormous family: he married eight women (which I won't mention) and has over a hundred daughters, sons, grand-daughters, grand-sons, nieces (hell no I'm not mentioning all of them!). Even though he is over ninety years old, he still decides to pick another wife after his latest wife was killed by Catelyn during the Red Wedding massacre.
Joyeuse Erenford
Actor: Kelly Long
Lady Joyeuse Erenford was Lord Walder Frey's eighth wife.
She was fifteen when she married the ninety-one year old man!
During the Red Wedding of one of Walder's daughters and Lord Edmure Tully, Walder ordered his men to slaughter the Starks and Tullys. Lady Catelyn Stark threatened Walder with Joyeuse's life. But Walder didn't care, saying he will choose another wife. Hah!
When Catelyn's son, King Robb Stark got killed by Lord Roose Bolton, Catelyn sliced Joyeuse's throat.
Waldron Frey
Waldron Frey is not seen in the Game of Throne series but is alive.
He is one of Lord Walder Frey's sons and a brother of Lady Roslin Tully.
He was arranged to marry Princess Arya Stark, until they come of age.
Olyvar Frey
Olyvan Frey is not seen in the Game of Throne series but is alive.
He is one of Lord Walder Frey's sons and another brother of Lady Roslin Tully.
Lady Catelyn Stark arranged Olyvan to become his son King Robb's squire and be offered into knighthood. Robb said yes but nothing more is said about Olyvan.
Stevron Frey
Actor: Colin Carnegie
Stevron Frey is the eldest son and heir of Lord Walder Frey.
There's not much else to say about him. Sorry.
Walder Frey
Actor: Tim Plester
Walder Frey, also known as "Black Walder", for his constant bad temper and dark demeanor, is the grand-son of Stevron Frey and the great-grandson of Lord Walder Frey.
He sends orders from Lord Walder to King Robb Stark and his mother Lady Catelyn, announcing that as the result of Robb denying a Frey daughter for a wife, the Freys have chosen the Boltons as their friends and gave them access to its military. But the Tullys can be friends with them if Robb arranges a marriage for Lord Edmure Tully with one of the Frey daughters.
During the Red Wedding massacre, "Black Walder" slices Catelyn's throat.
Walder Rivers
Actor: Bryan McCaugherty
Walder Rivers is the eldest illegitimate son of Lord Walder Frey.
And that's it about him really. Sorry.
Walda Frey
She is not seen in the Game of Thrones but she is alive.
Also known as "Fat Walda", she is one of Lord Walder Frey's grand-daughters.
Recently she is married to Lord Roose Bolton, which is apparently making him very rich.
Roose Bolton
Actor: Michael Elhatton
Lord Roose Bolton is the Lord of Dreadfort and Head of the Bolton House, a vassal family of the Stark House.
He served Lord Eddard Stark in Robert's Rebellion and supported his son King Robb in the War of the Five Kings until he stabbed Robb in the wedding of Lord Edmure Tully and one of Lord Walder Frey's daughters.
Recently he married one of Walder's grand-daughters, which makes him very rich, and has been given Robb's titles as Lord of Winterfell, Lord Paramount and Warden of the North until Robb's sister, Princess Sansa Lannister, produces a son.
Ramsay Snow
Actor: Iwan Rheon
Ramsay Snow, also known as "The Bastard of Bolton", is the illegitimate and only son of Lord Roose Bolton.
Under King Robb Stark's order, Ramsay was to besiege Winterfell and stop Prince Theon Greyjoy from taking the castle as his own. This made everyone hungry, and annoyed, as Ramsay constantly blew a horn in the night.
He made Theon's men betray him and they knocked Theon out cold, but from there, Ramsay turned into a bit of a psychopath.
He destroyed Winterfell, which wasn't according to Robb's plan, and took Theon to his father's castle Dreadfort, where he tortured poor Theon.
He cut Theon's penis and sent it to his father Lord Balon, threatening to send more bits of Theon if his men did not get back to the Iron Islands by the full moon.
He takes pleasure in skinning his victims alive as was the Bolton custom. Very nice.
Frey House
Bolton House
Full transcript