Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

LIRIA DHE E DREJTA QYTETARE

No description
by

mia alaj

on 16 September 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of LIRIA DHE E DREJTA QYTETARE

Me te drejtat e njeriut kuptojm percaktimin e rregullave dhe te normave te atilla te cilat garantojn sigurin personale.

LIRIA DHE E DREJTA QYTETARE
Pse e praktikojme drejtesine ?
Te drejtat e njeriut jane shkelurmizorisht me vite te tera.Keto shkelje ishin rezultat ishin rezultat i padrejtesise, i diskriminimit dhe i paragjykimit ndaj shteteve te tjera


Cdo njeriu i rezikohej jeta dhe liria qytetare
Pa barazi dhe liri jeta e tyra ishte e ashper,mizore dhe shume e veshtrie
Te drejtat e njeriut
Asambleja e pergjithshme e kombeve te bashkuara e ka cilesuar
Deklaraten e Pergjithshme mbi te drejtat e njeriut
te vitit 1984 si ideal te perbashket, i cili duhet te arrihet nga te gjithe popujt dhe kombet e botes. Por fatkeqesisht duke u nisur nga aritjet e deritanishme bota pas vitit 1984 nuk ka shkuar larg ne realizimin e keti ideali.
Respektimi i te drejave dhe lirive eshte detyre parsore sidomos ne shoqerine demokratike. Kete e kan pranuar pothuajse te gjitha shtetet e botes . po ashtu per dallim nga formacionet tjera demokracia favorizon te drejtat dhe lirit e jeriut pa dallim race gjinie besimi apo moshe
Drejtesia nevojitej te mbronte gjdo njeri dhe te vendosej rend dhe rregull ne shoqeri sepse pa te disa perfitonin vazhdimisht nga te tjeret kurse te tjeret vazhdonin jeten me mjerim
Njeriu gjykon dhe vlerson pa paragjykime i bazuar ne parimet e drejtesise.
Me ligje te bazuara ne te drejtat e njeriut mbrohet me se miri pozita e njeriut ne shoqeri.
Ju faleminderit
Mia alaj
16.09.15
Full transcript