Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Overgewicht

No description
by

Jimmy W

on 15 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Overgewicht

Overgewicht De rol van de overheid. Hun antwoord en oplossingen. is here En nog één ding: -Te veel eten binnenkrijgen en zo te veel calorieën.
Het overtollige voedsel wat je binnenkrijgt, word zo opgeslagen tot vet, waardoor je dik wordt. Ook leidt dat tot gewichtsvermeerdering.
-Te weinig beweging
-Frustraties of spanningen ‘wegeten’
-Erfelijke aanleg
Wanneer 1 of 2 van de ouders overgewicht hebben, heeft een kind er vaak ook last van.
-Een ziekte (Down Syndroom) of door medicijngebruik. Oorzaken Gevolgen Wat houd overgewicht in en hoe bepaal je of je overgewicht hebt? Overgewicht zijn buitensporige opeenhopingen van vet en deze opeenhopingen kunnen je gezondheid beïnvloeden. Overgewicht betekent dus kort gezegd dat je te zwaar bent voor je lengte. Je kan te weten komen of je overgewicht hebt door je BMI te berekenen, ook kan je kijken of je overgewicht hebt door je buikomvang te meten. BMI Je BMI bereken je door je gewicht te delen door je lengte in het kwadraat, dus als je 80kg weegt en een lengte hebt van 1.78 m, dus is je BMI: 80: (1.78 x 1.78) = 80 : 3.1684 = 25.25 . Een BMI tussen de 20 en 25 is een gezond gewicht, tussen de 25 en 30, noem je overgewicht. Een BMI hoger dan 30 is ernstig overgewicht Buikomvang Ook kan je te weten komen of je overgewicht hebt door je buikomvang te meten. De buikomvang wordt gemeten tussen de onderkant van de onderste rib en de bovenkant van de bekken. Een buikomvang van minder dan 80 cm bij vrouwen en minder dan 94 cm bij mannen wordt beschouwd als normaal. Bij een buikomvang van 88 cm of meer bij vrouwen en 102 cm of meer bij mannen kan het worden beschouwd als overgewicht. Onze mail: Blijf bewegen en gezond eten!!!! Gemaakt door: Tanja Klooster & Jimmy Wieten 4A2 -Meer kans op ziektes (diabetes, kanker en hart en vaatziektes, galstenen en gewrichtsaandoeningen).
-Hogere bloeddruk.
-Slechter uithoudingsvermogen.
-Kortademigheid ( bij inspanning ).
-Minder kans op een baan en een relatie (vooral bij vrouwen).


De hierboven genoemde gevolgen leiden tot een lagere levensverwachting. L.S.

Voor maatschappijleer moeten wij ons verdiepen in het maatschappelijk probleem overgewicht. We willen graag weten hoe jullie tegen dat probleem aankijken aangezien het probleem zich steeds vaker voordoet onder zowel kinderen als volwassenen.
We zouden graag willen weten, zoals eerder al gevraagd, hoe jullie daar tegen aan kijken en wat jullie mogelijke oplossingen zijn voor dit probleem en in hoeverre jullie bezig zijn met dit probleem in de maatschappij?

Alvast hartelijk bedankt voor de moeite en medewerking.
Vriendelijke groeten.
Jimmy Wieten en Tanja Klooster,
4Atheneum, van school SG Cambium in Zaltbommel De overheid kan de mail niet persoonlijk beantwoorden, maar heeft ons links gegeven waar we informatie kunnen vinden voor het probleem. Hieronder staan uitkomsten van ons onderzoek.
De overheid doet aan acties om mensen te stimuleren meer te bewegen en gezonder te eten, ze doen dat om de gezonde keuze de makkelijkste te maken en zo het aantal mensen met overgewicht en obesitas (zwaar overgewicht) te verminderen.
Ze hebben daarbij hulp van het Voedingscentrum, het kabinet en scholen of bedrijven. Voedingscentrum Kabinet Het Voedingscentrum houdt publiekacties, onder andere
•De Balansdag
Een Balansdag is een dag waarop er extra gelet wordt op gewicht door minder te eten.
•De gezondere Schoolkantine
Het voedingsaanbod op Nederlandse scholen moet gezonder. Het kabinet roept artsen, werkgevers, schoolbesturen en gemeenten op om iets te doen tegen overgewicht. Hieronder een aantal voorbeelden:
•Inzet van de buurtsportcoach in gemeenten
Een buurtsportccoach geeft de gelegenheid aan iedere inwoner om veilig te kunnen sporten, bewegen en spelen in zijn buurt.
•Gezonde Schoolkantines op scholen
•Minder reclame voor ongezonde voeding Ook zijn er voedselkeuzelogo ’s op bepaalde producten in winkels die getest zijn op de hoeveelheid vet, zout, suiker, energie en voedingsvezels. Wij hebben dit onderwerp gekozen, omdat we veel mensen tegen komen die overgewicht hebben en dit wordt ook steeds meer een probleem van deze tijd. Ook zien we steeds meer programma’s op tv, die hier te maken mee hebben, zoals: obesitas en help, mijn kind is te dik. We willen weten hoe de overheid er over denkt en hoe ze dit probleem willen tegen gaan. Waarom hebben wij dit onderwerp gekozen? Conclusie Uit al deze informatie kunnen we concluderen dat, overgewicht heel slecht voor je is, omdat je veel slechte gevolgen hebt (zoals ziekte en slechtere conditie) en door deze gevolgen je een lagere leeftijd verwachting hebt.
Hierdoor kwamen we tot een aantal oplossingen, die in ons opzicht de oplossingen zijn om overgewicht te voorkomen.
Oplossingen:
- Eet gevarieerd en weinig vet suiker en alcohol
- Minder eten en meer bewegen
- Eet drie keer per dag op vaste tijden en laat tussendoortjes staan
- Water of thee in plaats van frisdranken
Full transcript