Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

closures in use

js closures használati minták
by

Krisztián Gergely

on 29 March 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of closures in use

Closure Mi is az, és miért van rá szükséged? Mi ez? A closure olyan függvény, amelyet egy másik függvényen belül hoztunk létre, de azon kívül is elérhetővé tettünk. Az ilyen függvények különlegessége, hogy elérik az őket létrehozó függvényen belüli lokális változókat, akkor is, ha az a függvény már rég véget ért.
"Bele vannak zárva" a létrehozáskori környezetükbe. És ez mikor jó? 1/3 Closure-ok segítségével adattagok elrejtését valósíthatjuk meg. Ezután egy valamiben biztosak lehetünk: számlálónk értékét nem fogjuk tudni véletlenül csökenteni.
Biztosítja ezt, hogy a szam adattag "be van zárva" a closure-ba, az csak a visszaadott két függvényen keresztül módosítható. És ez mikor jó? 2/3 Closure-okkal elegánsabban oldható meg az időzített feladatok végrehajtása. mert ügye az ilyen technikákat az animált gif-ekkel együtt felejtettük el: És ez mikor jó? 3/3 Callbackek megvalósításánál is hasznosak lehetnek a closure-ok. készítette: Gergely Krisztián
krisoft@kitchenbudapest.hu Closure más nyelvekben Bár ezen prezi a JavaScript keretein belül értelmezi, és tárgyalja a closure fogalmát, fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez egy olyan szélesebb fogalom, amelynek más programozási nyelvekben is szerepel. Némely esetekben a JavaScriptnél általánosabban értelmezve. egy szép Scheme nyelvű példa a wikipediáról:
Full transcript