Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ImperRroma

No description
by

concep torradeflot

on 13 March 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ImperRroma

LA FI DE L'IMPERI ROMÀ
L'Imperi entra en crisi

A partir del segle III d.C., es van aturar les conquestes i l'Imperi es va enfrontar a un seguit de problemes:
Per començar, les fronteres es van tornar insegures a causa dels atacs dels pobles germànics ( bàrbars), que habitaven més enllà del limes.
A més, l'autoritat imperial es va afeblir i hi va haver revoltes freqüents. Entre els anys 235 i 268 es van succeir 30 emperadors legítims i més de 70 d'il·legítims.
Davant d'aquesta situació, els caps militars van anar augmentant el poder i l'e xèrcit es convertí en l'única autoritat de les províncies.
Els problemes econòmics es van afegir als que ja hi havia. La manca d'esclaus, quan es van haver acabat les conquestes, provocà un descens de la producció agrícola i minera, i els atacs bàrbars van tallar les vies de comunicació. Així doncs, el comerç i l'artesania es van estancar i els habitants de l'Imperi es van empobrir.

La divisió de l'Imperi
L'any 395, per facilitar-ne la defensa, l'emperador Teodosi va dividir l'Imperi entre els seus fills, Arcadi i Honori. A partir d'aquest moment van quedar separats l' Imperi Romà d'Occident i l' Imperi Romà d'Orient
L'Imperi d'Orient, també conegut com a Imperi Bizantí, era més ric i poblat. Allà, l'emperador va saber mantenir-hi l'autoritat i defensar les fronteres contra els bàrbars; així doncs, l'Imperi va sobreviure.
La fi de l'Imperi d'Occident

Al començament del segle V, els pobles germànics van travessar les fronteres i entraren a l'Imperi occidental, empesos pels huns, un poble provinent de l'Àsia central. Els pobles invasors (sueus, vàndals, alans, visigots, etc.) es van anar instal·lant a les terres d'Occident i crearen regnes independents.
El 476, Odoacre, un cabdill bàrbar, va destituir Ròmul Augústul, un nen de deu anys, que va ser el darrer emperador romà d'Occident.
Els historiadors parlen de la fi de l'antiguitat i del començament de l'edat mitjana.
A la zona occidental, l'Imperi Romà va desaparèixer com a conseqüència de les invasions bàrbares (visigots, francs, vàndals, sueus, burgundis, alamans, ostrogots…) i hi van sorgir nombrosos regnes germànics.
La part oriental de l'Imperi Romà, més poblada i rica, va aconseguir de sobreviure als atacs dels pobles germànics. També van patir guerres i invasions, però els emperadors orientals resistiren l'empenta dels bàrbars. L'Imperi Romà d'Orient, que avui anomenem Imperi Bizantí, es va mantenir durant gairebé mil anys més. Tant a Bizanci, com sobretot als nous regnes germànics, el cristianisme van ser l'únic element de continuïtat i de cohesió cultural entre el món antic i el nou món medieval
L'Imperi creat per Carlemany va ser l'últim intent de reconstruir l'Imperi Romà d'Occident. Després de la mort de Carlemany va ser molt difícil mantenir la unitat d'un conjunt de terres tan gran i el somni de restauració de l'Imperi no es va complir.
El regne dels francs va ser molt extens. Ocupava les terres de la França actual, i també els territoris d'Itàlia, Suïssa, Alemanya, Bèlgica i Holanda.
Al començament del segle VIII, un noble franc, Carles Martell, va adreçar l'exèrcit contra els musulmans que avançaven per França, i els va derrotar prop de Poitiers (732). El seu fill, Pipí el Breu, es va convertir en rei dels francs i fundà una dinastia nova, que rep el nom de carolíngia.
El fill Pipí el Breu, Carlemany el va succeir i va intentar reconstruí e l'Imperi Romà d'Occident.
Carlemany va conquerir una gran part de les terres de l'Europa Occidental, frenà l'avenç de l' Islam, i va establir unes fronteres segures (MARQUES).
L'emperador va convertir al cristianisme tots els pobles que tenia sota el seu domini. I es va convertir en el defensor d’aquesta religió.
L'any 800, Carlemany va ser coronat emperador dels romans pel papa Lleó III, que va reconèixer en la seva figura el nou emperador de les terres d'Occident, ara cristianes.
Sota el seu govern es va garantir la pau. Quan es va morir, la Corona passà al seu fill Lluís el Pietós, que més endavant va dividir les terres de l'Imperi entre els seus fills.
 

CARLEMANY:L’IMPERI CARLOLINGI
Full transcript