Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

HERMES, el déu missatger

treball del déu hermes
by

Kai Brandt

on 13 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of HERMES, el déu missatger

HERMES, El déu missatger Kai Brandt López
Bell-lloc del Pla En aquesta presentació tractaré un dels déus de la mitología grega, Hermes. IMATGES DE HERMES Funcions en la mitología grega: Missatger dels déus (en concret de Zeus)
Déu dels viatgers, ja que guiava als morts al infern
Era el déu del comerç i protector dels comerciants, i, per tant, va inventar els pesos i les mesures. En general, es pot considerar el déu dels negocis.
Era el déu dels rebanys d'ovelles
Era el déu dels jocs i els contes, i li encantava fer trucs o bromes. Per exemple, una vegada li va robar el rebany d'ovelles a Apol·lo fent que caminessin al inrevés i així, fent que Apol·lo anés al lloc oposat d’on estaven amagats.
Va inventar l'astronomía i les matemàtiques
Era déu dels lladres. Un cop li va robar el trident a Poseidó.
Era patró del atletisme Parents i descendents: Era astut fill de Zeus, déu dels déus, creador del raig i dels fenòmens atmosfèrics, i de Maia, la filla del tità Atlas.

VA TENIR TRES FILLS (en va tenir més, però no gaire importants) : PAN HERMAFRODITO ABDERO És el déu greg protector dels pastors, ovelles, cabres, i que toca tan bé la seva flauta de caña (que per això es diu ara flauta de Pan) denominada Siringa, que va retar a Apol·lo a un duel musical, encara que va perdre. És el fill immortal de Hermes amb Afrodita (d’aquí ve el nom). Quan la ninfa Salmacis va demanar el desig de no separar-se mai de ell i els déus ho van cumplir, va fer-ho literalment, és a dir, van formar-ne un de sol, i es va convertir en hermafrodita. És el fill de Hermes que va ser devorat per les yegües de Diomedes, que havia quedat en ecarregar-se’n de elles mentre el seu company Heracles lluitava contra els homes de Diomedes. Aspecte Es representa Hermes com un jove cobert amb un capa (no sempre) i un barret o casc alat, calçat amb sandàlies també alades i duent el caduceu a la mà. En les estatues el feien de mercuri, perquè així és com el denominaven els romans: el déu Mercurius (mercuri). caduceu Sandàlies alades casc alat Naixement Va néixer en una cova de Cil·lene i poc després va escapar del bressol, robar tot un ramat de vaques pertanyents a Apol·lo i les les va portar a Pilos, on en va sacrificar dues, en va menjar una part i va amagar les altres en una cova. En tornar a Cil·lene va trobar una tortuga, en va buidar la closca i amb ella va inventar la lira afegint-hi cordes fetes amb budells de vaca.Apol·lo va descobrir el lladre de les vaques gràcies a les seves dots endevinatòries i va anar a portar Hermes davant Zeus perquè imposés justícia. Però al final Apol·lo va acordar amb Hermes bescanviar les vaques per la lira. També la siringa va ser inventada per Hermes, que la va lliurar igualment a Apol·lo a canvi del seu caduceu d'or i d'algunes nocions d'art endevinatòria. Influència en la Ilíada i la Odisea Hermes va participar en els dos grans poemes mitològics grecs de la següent forma:

En la Ilíada, va lluitar a favor dels grecs a la guerra de Troya, en la qual els grecs es van reunir per vèncer a la ciutat de Troya.

A la Odissea, que ja hem vist a classe, Zeus envía a Hermes per lliberar a Odiseu de la illa de Calipso, i donant-li unes herbes que el van protegir dels encanteris de la maga Circe. És un poema ètic fet per Homero que narra els fets dels 51 dies de l'últim any de la guerra de Troya. La Odissea narra els fets que li passen a Odiseu al viatge de volta a casa des de Troya. A qui va ajudar Hermes? Hermes va ajudar a molts personatges en la mitología grega de diverses maneres:


Va ajudar a la ninfa Io, quan va ser capturada per Hera sota la vigilància del mostre de cent ulls Argos. Zeus va enviar a Hermes per matar a Argos, i així ho va fer.
Va ajudar Perseu a matar a la Medusa donant-li les sandàlies alades, el casc d'invisibilitat d'Hades i la falç de Zeus.
Va ajudar a portar a Afrodita, Hera i Atenea fins a Paris
Va transformar les Miníades en ratpenats
Va matar al tità Prometeu (i enviat per Zeus) per trencar una profecía que relatava una possible mort de Zeus
Quan Hermes estava amb Herse i Aglauro, la seva germana gelosa, es va ficar pel mig, Hermes la va convertir en pedra
Va ajudar al rei Atreu a recuperar el tro del seu germà donant-li els seus consells.
Quan a Eurídice li van dir que quan s'anés del inframón amb la seva dona, no mirés enrere i va mirar, Hermes el va portar de nou a Hades. Eurídice emportant-se a la seva dona de l'inframón Temples i símbols otorgats a Hermes: Hi ha diversos temples que, al llarg de la història, han estat construïts amb honor a Hermes, i sòn:

Al Mont Cil·lene, Peleponès.

A Dougga, Túnez.

A Feneo, Arcadia. Aquest és el temple principal de tots, i es celebren unes festes en honor a Hermes anomenades "Hermoeas". Ya no queden restes del temple perquè la ciutat va ser inundada. Hi han uns quants símbols que representen a Hermes:

El gall
La tortuga
El caduceu
El barret de ala ample
El moneder
Sandàlies alades FI Gràcies per la vostra atenció
Full transcript