Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

on 18 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Materialen boek Hoofdstuk 2 metalen
Door Marcel Coufreur.
Klas: SD1a Opgave tijdens de les De opdracht
TKO Ba01 - Week 1-3
-Ontwerp een volume met behulp van meer vlakke platen.
-De globale dimensie van het eigenlijke object is 3000 x 3000 mm.
-Werk op schaal 1:10 tot 1:20
-Het object dient te zijn opgebouwd uit vlak staalplaat.
-De keuze voor draagconstructie mag staal of hout zijn.
-Het eigenlijke model dient buiten geplaatst te worden en waterdicht te zijn.
Week 1: - Schetsmaquette in karton. - Tekenen van 4 details met pen en potlood. (Geef details aan in je model)
Week 2: - Afmaken details. - Bouwen 1 a 2 details 3D, Schaal 1:2
Week 3: - Afmaken details, Schaal 1:2 - Aanpassen detaillering 2D. Opgave tijdens de les De meubel Tim, Sander en Marcel Sander Sander Marcel De volume uit het blok Hoofdstuk 2 – Metalen
Inleiding
Opgaven tijdens les
Tekst en afbeeldingen toevoegen.
Opgave materiaal bevestiging, samenstelling en verwerking
Tekst en afbeeldingen toevoegen.
Opgave referentie projecten
Tekst en afbeeldingen toevoegen.
Referenties Vloer, Wand en Plafond
2 – 5 pagina’s afbeeldingen en tekst toevoegen.
Referenties Constructie
2 – 5 pagina’s afbeeldingen en tekst toevoegen.
Referenties Meubilair
2 – 5 pagina’s afbeeldingen en tekst toevoegen.
Referenties Divers / Overig
2 – 5 pagina’s afbeeldingen en tekst toevoegen. Opgave tijdens de les De meubel referentie projecten Opgave tijdens de les De volume uit het blok referentie projecten Referenties Vloer, Wand en Plafond Referenties Vloer, Wand en Plafond Referenties Vloer, Wand en Plafond Referenties Vloer, Wand en Plafond Als eerst zijn we gaan ontwerpen in SketchUp
We zijn uit gegaan van een blok van 3 bij 3 bij 3 meter
Om zeker te weten dat de globale afmetingen kloppen.
We kwamen uit op zeven vlakken die Sander heeft uitgetekend met autocad met de maten uit SketchUp. Van die tekening hebben we de vorm gebouwd.
Daarvan hebben we bepaald wat de details zouden moeten worden, die heb ik later weer uit getekend in autocad.
Later heeft Sander de twee details gemaakt van hout. Blablabla Bij het ontwerp dat wij kregen hadden we de volgende problemen namelijk dat de hout diktes enorm waren.
En dat sommige verbindingen niet klopten.
En dat er in de tekening niks staat beschreven over wat de bedoeling is met het staal. Dus we hebben zelf veel oplossingen moeten bedenken. ik vind dat het resultaat best goed gelukt is.

Om het het in een les te kunnen maken hebben we we de stoel verschaald precies 1/3e waardoor de stoel poten 5x5 cm werden i.p.v. van 15x15. Uiteindelijk heeft dit er nog steeds niet toe geleid dat het een een les kon. Dit had te maken met de hout verbindingen die best veel tijd koste om te maken.

Het probleem met de hout verbindingen op de tekening had soms te maken met hout verbindingen precies het tegenovergesteld waren getekend dan dat in werkelijkheid praktisch was. Dit was makkelijk op te lossen. Die hoek precies hier boven was een van de moeilijkste
maar ik vind het nog aardig gelukt in de tijd die wij er voor hadden. Op die vier foto's hier boven zit nog wel een over lente in de poten, die ik expres bij geteld heb zo dat we daar speling in hadden. En dat we het precies op lengte konden zagen wanneer al de verbinding af waren. En hier links onder is het resultaat, met de stalen plaat er omheen gebogen.
Rechts ervan is de foto van de presentatie met de tekening die wij hadden gekregen. Ik ben zeer tevreden met hoe het gegaan is iedereen heeft zijn deel bij gedragen, Blablabla
Intercell is een flexibele vloer voor faciliteiten als bekabeling, diverse leidingen en bovendien vloerverwarming.

De verwarmingsslangen worden eenvoudigweg in het vloermanagementsysteem gelegd. Door de volledig stalen constructie met een 2mm staalplaat fungeert de hele vloer als radiator. Ten opzichte van de traditionale vloerverwarming zijn de responstijden veel korter. Het vloerverwarmingssysteem blijft toegankelijk en kan worden aangepast aan veranderingen in het gebouw. Indien wanden worden verplaatst kan de vloerverwarming overeenkomstig worden aangepast waardoor thermostaatvoering per ruimte weer mogelijk is Deze vloer heb ik gekozen omdat het er zo stijlvol uit ziet, staal zit er heel erg snel industrieel uit maar op deze manier valt het wel mee.

Ik vind het heel graaf dat het bestaat uit zoveel kleine delen zonder dat het daardoor minder strak is. GAMAFLOR FULL STEEL systeem heeft een uitstekende weerstand tegen gewicht als de stalen paneelen zijn gevuld met cement. De lade aan de onderkant is thermo vormen staal met 64 concave holten en een omtrek versterkingsrib, terwijl het vel aan de bovenkant is glad staal. Beiden zijn gelast en afgewerkt met een bescherming schilderij in ovens. De panelen kunnen worden genoemd Light, Light Medium, Heavy, Heavy Medium & Heavy High, afhankelijk van de dikte van staal gelast aan een hoge weerstand garanderen laden. Deze binnen wanden zien er heel industrieel en vintage uit.
Ik vind het heel apart om te zien, omdat het roest binnen. Maar aan die strepen te zien niet overal even snel. ook al was Sander wel vaak afwezig waardoor wij zonder hem hier meer aan hebben gewerkt. Maar dat heeft hij wel goed gemaakt door de details van het blok te maken Het is de meest brandwerendheid classificatie, met gecertificeerde A1 overeenkomstig norm NEN 13501-1:2007 Europees. Gelijkwaardigheid met meer dan 120 min. vloer vuur.
GAMAFLOR FULL STEEL systeem is ontworpen om hoge belastingen te ondersteunen, voor een gelijkmatige verdeelde belasting weerstand meer dan 41,00 kN.
De panelen zijn gemaakt van inert en hoge temperaturen bestendige grondstoffen, ook waterdicht weerstand dus met een luchtvochtigheid absorptie coëfficiënt van 0% Het Luxalon® gebogen plafondsysteem van lamellen is vervaardigd van aluminium en staal. De lamellen zijn voorzien van een V-vormige groef en het geheel vormt een gesloten plafondsysteem.Met de gebogen lamellen kunnen convexe, concave of golvende plafonds worden geconstrueerd, met een radius van minimaal 1.000 mm. Hiermee kunnen bijzondere visuele effecten worden verkregen, maar bijvoorbeeld ook hoogteverschillen worden weggewerkt. Ik vind de kleuren ook heel erg gaaf blauwachtig staal
met dat patroon op de vloer is dat heel erg mooi Die golven in het plafond zijn heel toepasselijk bij een zwembad ik vind die wel grappig gedaan en er wel heel strak uit zien in staal Ik denk dat hier staal een belangrijke rol speelt omdat er niet veel ander materialen zijn waarmee je dit zou kunnen maken.
En het komt volledig tot zijn recht het ziet er strak uit en omdat er zoveel licht naar binnen komt lijkt het ook wel niks te wegen. Buiten wanden heel strak je moet toch wel goed na denken over het plaatsen van de ramen lijkt me. Het heeft een lichte uitstraling. Referenties Constructie Referenties Constructie Referenties Meubilair Referenties Meubilair Referenties Divers / Overig Referenties Divers / Overig Dit vind ik een indrukwekkende constructie,
door de overspanningen tussen de kolommen en het ritme daarvan. Het licht inval door het dak is heel bijzonder vind ik. Het aparte aan deze constructie is dat het moeilijk te zien is wat precies wat draagt.
Al de krachten worden natuurlijk af gevoerd naar beneden maar ze gaan ook schuin.
Alle diagonale krachten worden bij elkaar gehouden door dat soort raster lijkt me Een stoel door de ontwerper Toni Grilo.
Ik weet niet of die fijn zal zitten maar hij ziet er in elk geval heel erg gaaf uit. Een glazen tafel uit halve cirkels.
Maar als je goed kijkt zie je dat de twee buitenste bogen geen halve cirkels zijn, anders zou het tafelblad hoger zijn en niet kunnen leunen op het midden.
Deze ziet er heel erg apart uit en ook best indrukwekkend voor z'n grote Hier weer een tafel met aardig veel las werk er in Een dome.
Kunstwerk van Alen Ross.
Ontworpen voor iemand die zijn vrouw rouwde en een plek wou hebben op z'n saxofoon onder te bespelen en z'n whisky te drinken. Weer een kustwerk van Alan Ross
Als iets voor in de tuin.
Je moet het wel ergens neer zetten waar het sneeuwt om er optimaal van de genieten. Alen vond dit leuk om kinderen te betrekken bij het kunstwerk door dat ze het kunnen vol stoppen met sneeuw. Een hele apart spiraal.
Hele moeilijke vorm om het van plaat staal te maken. Een heel dynamisch werk.
Van af deze hoek zie je optimaal dat het een leeuw moet voorstellen, als je er recht voor zou staan zit het er niet veel anders uit dan het hek dat eromheen staat. Heel mooi gebogen stoel.
Ik vind het combineren van stof en staal hier wel mooi maar aan de andere kant ziet het er daar door ook weer goedkoop uit.
Of als een tuinstoel maar daar is ie te duur voor in mijn ogen. Ik vind het toch knap dat alles gemaakt is uit platte platen staal, die elkaar bij elkaar houden en overeind houden.
Full transcript