Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Angyalföldi Gyöngyszemek

No description

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Angyalföldi Gyöngyszemek

Angyalföldi Gyöngyszemek vagyunk
Orsi
1. gyöngyszem: Kelner Orsolya
település:
Budapest, XIII. kerület
iskola:
Számítástechnikai Általános Iskola
tanított évfolyam:
4. évfolyam
tantárgyak:
testnevelés, környezetismeret

2. gyöngyszem: Sobel-Deák Tímea
Már az általános iskolai tanulmányaim során izgalomba hozott a számítógép. A commodore 64 maga volt a csoda egy magamfajta 12-13 éves gyerek számára. Internethasználóvá azonban főiskolai tanulmányaim során „váltam”. Akkor regisztráltam életem első email címét. Az, hogy külföldön élő rokonokkal, ismerősökkel levelezünk, úgy, hogy gyakorlatilag egy fél világ választ el minket egymástól, vagy néhány másodperc alatt megtudni, hogy mi az a nanotechnológia, még akkor felfoghatatlan volt számunkra. A mai gyerekeknek ez teljesen természetes már. Viszont igyekszem őket okos és nem haszontalan felhasználóvá nevelni.
3. gyöngyszem: Privigyei Csaba
Már tanárjelöltként folyamatosan használnom kellett a világhálót, majd civil környezetvédőként és terepbiológusként is napi szinten kellett online adatbázisokat, tudástárakat és szervezeti honlapokat használnom, szerkesztenem és fejlesztenem. Bármilyen információhoz szeretnénk hozzájutni, fontos a minél pontosabb kérdésfeltevés, a forráskritika és a problémák lehetőség szerinti minél több oldalú megközelítése. Időt kell szánni az élmények feldolgozására, megélésére, nem lehet cél mindig mindennek az azonnali, kritikátlan megosztása. A tanítványaimat is erre nevelem.
Csaba hobbija
és
a sport
Hobbijaim a természetjárás, madárgyűrűzés, természetvédelmi kutatás, környezeti nevelés a szabadban. A sport gyerekkorom óta életem része volt, versenyszerűen futballoztam, hobbiszinten kézilabdáztam, majd a sorozatos sérülések és több év kihagyás után 40 fölött az edzőtermek, kondi gépek és súlyok világa lett számomra a meghatározó. A sport soha nem lehet teher vagy kötelesség: szeretem élvezni a mozgást, saját magam legyőzését, megélni az akarat erejét.
Orsi hobbija
és
a sport
Timi hobbija
és
a sport
„Az élet ott kezdődik ahol a komfortzóna véget ér”- igyekszem így élni az életem és kipróbálni magam egyre több területen. Kisgyermekes anyukaként kezdtem el értékelni és igazán hasznosan eltölteni a szabadidőmet. A sport ilyen-olyan formában mindig jelen volt az életemben (talajtorna, kézilabda, salsa…). De aktívan, hetente többször a kislányom születése után kezdtem el aerobikozni, futni. Mert a futás a szabadság maga.
De otthon érzem magam a konyhában is, szeretek sütni-főzni, újabb és újabb finomságokkal meglepni a családom. Igyekszem a hétvégékbe egy kis kirándulást, utazást, olvasást is becsempészni.

Tudás = Biztonság
Angyalföldi Gyöngyszemek
bemutatkozása
a versenyben

Timi
Csaba
település:
Budapest, XIII. kerület
iskola:
Számítástechnikai Általános Iskola
tanított évfolyam:
4. évfolyam
tantárgyak:
informatika, technika

település:
Budapest, XIII. kerület
iskola:
Számítástechnikai Általános Iskola
tanított évfolyam:
4., 5., 7., 8. évfolyam
tantárgyak:
könyvtári informatika, földrajz, természetismeret
A munkám a hobbim.
A sport, a testnevelés tanítása, a versenyeken való részvétel által szeretném elérni, hogy a gyerekek egészséges, magabiztos és életerős felnőttekké váljanak. Imádok síelni, szeretem a jeges sportokat, a korcsolyázást, de szívesen húzok görkorit is a lábamra!
Szívesen veszek részt iskolai redezvények szervezésében, vezetésében.
Gyermekkorom óta erre a pályára készültem. Minden nap azzal a szándékkal érkezem meg az osztályomba, hogy adjak számukra valami olyan értéket, ami nyitottá, érdeklődővé és széles látókörűvé teszi őket.
Magam is aktív használója vagyok a világhálónak, ami rengeteg információval lát el minket. Nap, mint nap arra törekszem, hogy a gyerekek értően, okosan és életüket jobbá tevő eszközként használhassák. Hiszen a szüleik mellett nekem van lehetőségem arra, hogy támogassam törekvéseiket, segíthessem érdeklődésük kibontakozását, problémáik megoldását.
Verseny = Tanulás
Célunk: a
biztonságos
Internet használat
Az iskola, ahol dolgozunk
a Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola
Full transcript