Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Intel·ligència Emocional

Tema 2. Educació eticocívica
by

Climent Picornell Munar

on 14 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Intel·ligència Emocional

Intel·ligència Emocional ser un mateix identitat acceptar-nos tal com som cuidar-se cercar reptes objectius jutjar menys els altres el joc social convivència un conjunt ordenat harmonia acceptar més Tema 2 Acció d'entendre alguna cosa, comprensió. Facultat o capacitat de l'home per a comprendre el món de les relacions i prendre'n consciència, per a resoldre situacions noves mitjançant unes respostes també noves o per a aprendre a fer-ho. ´ Estat d'ànim que oscil·la entre el plaer i el desplaer i reacció relativa a l'objecte que la provoca, que pot oscil·lar entre l'atracció i la fugida. La nostra ment emocional racional és més lenta
reflexiona
és lògica és més ràpida
no reflexiona
no és lògica Control de les emocions Part central i molt important del nostre cervell intel·ligència múltiple lingüística
musical
lògica-matemàtica
corporal
espacial
interpersonal
intrapersonal
naturalista intervé directament en la intel·ligència emocions múltiples PERSONA història del concepte presa de decisions LLIBERTAT el Determinisme ETICA MORAL Acció sóc lliure identitat VOLUNTAT VOLUNTAT sóc lliure? persona 500 aC[s. XII; del ll. persna 'màscara d'actor, personatge']

f 1 1 ANTROP Individu de l'espècie humana. Hi ha lloc per a vint persones.

2 Cos. Era bell de persona i noble de cor.

3 en persona Un mateix, amb presència real del cos. El ministre en persona lliurà els premis als guanyadors.

4 persona moral Conjunt o grup de persones, sigui o no reconegut com a persona jurídica.

2 DR CIV 1 Subjecte de drets i de deures.

2 persona física Tot ésser humà.

3 persona jurídica Conjunt de persones o de béns reconegut com a subjecte de dret amb personalitat independent dels seus associats, o dels seus afavorits, que s'organitza per a la consecució d'un fi permanent.

3 1 FILOS Individu humà que transcendeix la realitat fisicobiològica, gaudeix d'una radical autonomia, es realitza en la relació amb els altres i pot decidir per ell mateix el seu propi destí.

2 persona divina (o simplement persona) p anal CRIST En la cristologia, únic subjecte de la doble natura divinohumana del Crist, identificat amb la segona persona de la Trinitat.

3 persona divina (o simplement persona) p anal CRIST En el dogma de la Trinitat, cadascuna de les maneres com Déu es manifesta a la creació i a l'home, s'hi relaciona i s'hi autocomunica, i que correspon a la pròpia realitat intradivina que és trinitària (Pare, Fill i Esperit Sant).

4 persona social PSIC SOCIOL Persona humana en tant que, pel fet mateix de néixer, tendeix a l'associació i a l'encontre amb els altres.

4 GRAM Categoria gramatical, comuna al possessiu, al pronom personal i al verb, que fa referència als participants en la comunicació i a allò que n'és l'objecte.

GDLC s. XVI 0 aC dC Prósopon projecte de vida ? alteritat alteritat 1789 s. XX 2012[1803; del b. ll. identcus, -a, -um, der. de idem 'igual, la mateixa cosa']

adj 1 Exactament igual, sense la més petita diferència.

2 hiperb Molt semblant. El fill és idèntic al pare.

3 BIOL Univitel·lí. idèntic -a DIMENSIONS Comentari de text La llibertat de l'homes és la llibertat d'una persona, d'aquesta persona, ja constituïda i situada al món i davant dels valors. Per això la llibertat es troba estretament condicionada i limitada per la nostra situació concreta. Ser lliures és, en primer lloc, acceptar aquesta condició i recolzar-s'hi. No tot és possible, no tot és possible en qualsevol moment. Aquests límits, quan no són massa estrets, són una força.

E. Mounier Per quin motiu la nostra llibertat està sempre condicionada?

Existeix la llibertat total? Cercant el sentit Cercar el sentit significa esforçar-se per entendre'l però també suposa trobar el valor que tenen les coses per a nosaltres. És important dedicar part del nostre temps a valorar com ens sentim, a pensar el que ens agrada i a revisar els reptes que ens plantejam.

Tots tenim la necessitat de fixar-nos objectius per donar a la nostra vida un sentit, una direcció. Pensa i apunta Què dóna sentit a la teva vida?

Per què val la pena esforçar-te?

Quina motivació tens per aconseguir-ho? Els valors Són allò que ens interessa, aquelles coses que valoram i ens ajuden a donar una explicació al que feim dia a dia.
Els valors ens defineixen com a persones, diuen molt sobre el nostre estil de vida i podem, si ens fixam, descobrir-ne de nous en aquells que ens envolten. Creativitat Individualisme Solidaritat Tolerància Honradesa Autoestima Esperit combatiu Civisme Igualtat Amistat Tria els tres que creguis que predominen en el teu entorn Reflexiona sobre si són o no els més importants per tu Coincideixen? Descobreix la virtut Covardia
Insensibilitat
Pusil·lanimitat
Falta de vergonya
Despreci
Mal humor
Groseria
Resentiment Imprudència
Abús
Vanitat
Timidesa
Fanfarroneria
Obsequiositat
Histrionisme
Enveja Valor Moderació Magnanimitat Pudor Veracitat Amabilitat Enginy Indignació Vici per defecte Vici per excés Virtut raó
vivències
voluntat
autoestima
autoconcepte
emocions
els altres
objectius
motivació El mapa conceptual esquema visual conceptes nexes ordenar idees una visió global és un format per molt útil per que ajuda a tenir Deures: elabora un mapa conceptual amb els següents conceptes identitat [s. XIV; del ll. relatio, -ōnis, íd.]

f 1 1 Acció de relatar o referir allò que hom ha sentit, ha vist, etc. Una relació detallada dels fets. Relació oral, escrita.

2 LIT Nom amb què també fou conegut el col·loqui, gènere literari valencià.

3 relació jurada DR Relació feta amb jurament a qui té autoritat per a exigir-lo.

2 Llista o enumeració de noms, adreces o altres indicacions especialment ordenats.

3 1 Lligam, referència, connexió, que hom percep o imagina entre dues o més coses. Una relació de semblança. La filosofia i la teologia tenen una relació molt estreta. Entre aquests fets no hi ha cap relació.

2 FILOS LÒG Lligam, referència, existent o que hom suposa, entre dues o més coses, o entre dos o més conceptes o judicis, talment que, establert un d'ells, hom ha de pensar alhora l'altre, o els altres, i viceversa.

GDLC Relacions relació = A A B = A respecte afecte Són bàsics per a assegurar una correcta relació amb els altres Com veim l'altre? obstacle mitjà adversari col·laborador persona misteri individual col·lectiva Activitat Ennumera i descriu els diferents tipus de relacions que tens en la teva vida: per exemple, de parentesc, sentimentals, de grup, per afinitat... Com tractes als altres en cada una d'aquestes relacions? Reconeixement Igualtat Llibertat Drets Solidaritat Diàleg Conviure com a persones És possible que la convivència diària resulti pesada a vegades, però és millor viure en societat que no pas aïllats de la resta del món. Les persones som individus diferents i únics però és necessàri que cooperem per avançar com la tripulació d'un vaixell que lluita per arribar a bon port. Conviure = Coexistir Significa que a més de compartir un espai ens oferim suport mutu, cooperació voluntària, respecte recíproc i compartim les responsabilitats Activitat: Cercau aquestes definicions al diccionari Necessitats fisiològiques Seguretat Socialització Reconeixement Autorealització Viure la vida Com hem vist al llarg del tema suposa posar en pràctica tot un seguit d'habilitats amb la finalitat d'assolir els nostres objectius. Aconseguir-ho no sempre és fàcil i menys fer-ho de la millor manera possible, per això cal trobar un equilibri i donar-li un sentit que ens aporti satisfacció. Desenvolupar al màxim les nostres capacitats Aconseguir els nostres objectius Relacionar-nos positivament amb l'entorn Valorar els nostres triomfs La piràmide de Maslow És una teoria psicològica que proposa una jerarquia de necessitats ordentan-les de més bàsiques a més complexes. Segons aquesta teoria és necessàri anar pujant per aconseguir sentir-nos completament satisfets amb la nostra vida.
Full transcript