Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

El sistema solar

No description
by

Pol Julian Pedrosa

on 24 January 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of El sistema solar

VENUS

Venus és el segon planeta del sistema solar. Té molts volcans i el 85% de planeta està recobert per roca volcànica. Està envoltat d'una capa de gasos que conserven la calor. Al març de 1982, la nau Venera 13 va resistir durant dues hores, enviant imatges. La superfície de Venus és jove, i té entre 300 i 500 milions d'anys.
El Sol, és una de les estrelles més petites del univers. Està creada per gasos i hidrogen que arriben a una temperatura inimaginable. Els gasos del sol necesiten oxigen per poder cremar. I està a 150 milions de quilòmetres de la terra. Si el Sol estigués igual de lluny que les altres estrelles, només la veuriem com un estel normal.

Mercuri és el planeta que està més aprop del sol, i el més petit del sistema solar.
És el que gira més ràpid, triga 88 dies en fer la volta al sol (i la terra 365). És 18 vegades més petit que la Terra. Té molts cràters, i el mès gran és com la distància que hi ha entre Barcelona i Berlín.


Mart, és el quart planeta del Sistema Solar. És conegut com el planeta roig pels seus tons rosats, els romans li van posar el nom del déu de la guerra. Abans de l'exploració espacial, es pensava que Mart podia tenir vida. Però les observacions han demostrat que no en té, encara que en podria haver tingut en un passat llunyà.
Saturn
Urà
Neptú
Plutó
Les galàxies
Asteroide
Els cometes
Meteorits
Júpiter, és el planeta més gran del sistema solar, a Júpiter hi va haver una tempesta molt forta, que es diu La Gran Taca Roja. És fortíssima, més gran que la Terra, que dura des de fa 300 anys i provoca vents de 400 Km h.
Mart
MERCURI
Júpiter

Saturn, és el sisè planeta. És el segon més gran del Sistema Solar i l'únic que té anells visibles des de la Terra. És gegant, 755 vegades més gran que la Terra. El seu nom prové del déu romà de l'agricultura. El seu nom vé de Dissabte amb anglès, que es diu Saturday.
EL BIG BANG
Urà, és el setè planeta del sistema solar, osigui el penúltim. És el primer que es va descobrir gràcies al telescopi. Una caràcteristica d'Urà és que és l'únic del sistema solar que està de costat. La llum del Sol triga 2 hores i 40 minuts en viatjar fins a ell. I és visible sense cap telescopi.
SOL
Neptú, és l' últim planeta del sistema solar. El descobriment de Neptú, l'any 1846, va ser un triomf dels matemàtics. Dels 8 planetes oficials, Neptú és el que està més allunyat del Sol, es troba a 4.500 milions de Km d'ell (30 vegades més lluny que la Terra), per això la llum del sol triga més de 4 hores en arribar fins allà.
Plutó, es considera un
planeta nan
. És l'únic planeta que no ha estat mai visitat per cap nau terrestre. Plutó té una atmòsfera molt fina, formada per nitrògen, metà i monòxid de carboni, que es congela i cau sobre la superfície a mesura que s'allunya del Sol. Plutó té una lluna gegant que es diu
Caronte, que és més gran que la nostra lluna.

La Lluna
La Lluna, és una bola de roca que gira al voltant de la Terra, la veiem tan gran com el Sol, però això és perquè la tenim molt a prop, en realitat és petita, unes 50 vegades menys que la Terra. Però és la cinquena lluna més gran del Sistema Solar.
L'Univers
Les galàxies, són enormes conjunts de centenars o de milers de milions d'estrelles agrupades, totes entorn d'un centre comú al voltant del qual giren. Totes les estrelles visibles a simple vista des de la Terra pertanyen a la nostra galàxia, la Via Làctia. El Sol és una més dels milions d'estrelles que hi ha a la nostra galàxia (es calculen uns 100.000 milions).
Tipus de galàxies
Galàxia El·líptica:
Són les que tenen forma ovalada, són les més freqüents i les que estàn formades per estels més antics.
Galàxia Espiral:
tenen forma de disc, la majoria del estels es troben escampats pels seus braços espirals, i els estels més antics, es troben al seu nucli.
Galàxia Espiral Barrada:
Són com les Galàxies Espiral, per
ò

el
seu nucli és allargat com una barra. Els espirals, comencen des dels extrems de la barra.
Galàxia Irregular:
Són les galàxies menys freqüents i tenen forma irregular com diu el seu nom.
Els asteroides, són una sèrie d'objectes rocosos o metàl·lics que fan òrbites a l'entorn del Sol. Els asteroides també s'anomenen planetes menors. Normalment els asteroides es formen a partir de la destrucció d'un planeta.
Els homes primitius ja coneixien els cometes. Els més brillants es veuen molt bé, semblen taques de llum que van deixant un rastre. Giren al voltant del sol, però en òrbites molt diferents a les dels plenetes. Aquestes òrbites són exactes en quan al temps, i els astrònoms poden calcular exactament on i quan reapareixerà un cometa, com succeeix amb els cometes: Helley, Halley-Bob, quan tan aprop de la Terra han passat aquest anys. Els cometes es composen de tres parts: el nucli, l'atmosfera o caballera, i la cua.
Un meteorit, és un objecte sòlid creat a l'espai normalment petit, els meteorits, travessen l'atmosfera a una gran velocitat.Són objectes que poden ser des de la mida d'un gra de sorra, fins a objectes de quilòmetres de distància. La paraula meteorit, significa fenòmen del cel. La major part dels meteorits que es troben, estan creats pels materials que van formar el sistema solar.
La Terra, és el planeta en que vivim nosaltres, és l’únic planeta amb vida de la nostra galàxia, perquè és el tercer planeta del Sol i té les condicions necessàries perquè la vida pugui existir. És el més gran dels planetes rocosos. Set de cada deu parts de la superfície terrestre són cobertes d'aigua. Els mars i oceans també ajuden a regular la temperatura.

La Terra
La teoria del Big Bang o gran explosió, fa entre 12.000 i 15.000 milions d'anys, tota la matèria de l'Univers estava concentrada en una zona molt petita de l'espai, i va explotar. La matèria va sortir disparada en totes direccions. La traducció de Big Bang és gran explosió.
Els dies i les nits
Els dies i les nits existeixen perquè la Terra és quasi rodona i gira sobre el seu eix.
El sol il·lumina només la meitat del planeta.
La meitat il·luminada del planeta s’anomena dia i l’altre meitat que no està il·luminada s’anomena nit. El que dura el dia i la nit no sempre és igual, canvia al llarg de l’any. Quan és de dia en una part de la terra, a l’altra és de nit. Quan la terra està girada cap al Sol és de dia. I quan comença la posta de sol, comença la nit.
A l’Equador el dia dura tant com la nit en canvi, en els pols el dia i la nit duren, cada un, sis mesos.
Les Estacions
La Terra gira al voltant del Sol. Aquest gir s'anomena translació.
La inclinació de l’eix de la Terra es manté en el moviment de translació. Aquesta inclinació de l’eix dóna lloc a les estacions de l’any.
Durant el recorregut al voltant del Sol, la Terra està exposada als raigs solars de diferents maneres:

-Quan el Pol Nord està inclinat cap al Sol, l’hemisferi nord rep més radiació solar: és estiu. L’hemisferi sud rep menys radiació solar: és hivern.
-Quan el Pol Sud està inclinat cap al Sol, a l’hemisferi sud és estiu i a l’hemisferi nord és hivern.

La tardor i la primavera es produeixen quan els raigs solars incideixen igual a tots dos hemisferis. Quan l’hemisferi nord és primavera a l’hemisferi sud és tardor i al revés.
Full transcript