Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Linn Althin Ekman

on 24 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Från skapelse till återvinning: Mjölkpaket Steg 2. Kartongen beläggs med polyeten på ut- och insidan. Eventuellt med aluminiumfolie. Steg 3 Dom stora rullarna med det färdiga trycket delas upp i mindre remsor för att passa paketets form. De stora rullarna packas in i plastfolie och skickas vidare. Steg 4 Remsorna med tryck formas till den form de ska ha när de säljs, sedan fylls de med en produkt och stängs.
Efter de viks de och datummärks. Nackdelar med materialet Nackdelar kan vara att ett mjölkpaket kan mosas ihop för att det inte är stabilt nog.

När man öppnar ett paket utan plastkork är det lätt att kortongens lager delar sig. Av: Johanna & Linn Hur tillverkas ett paket? Steg 1. Fabriken tar emot ritningar och framställer en prototyp i färg på hur företaget vill att paketet ska se ut. Polyeten är en slags mjuk plast. Aluminiumfolie används som en väldigt liten del. Fördelar med materialet Kartong är ett slags kraftigt papper Polyeten har hög elactitet ända ner till -50° C och gör så att produkten inte läcker ut. Aluminiumfolie används för att skydda livsmedelt från luft och att hålla värme/hålla borta värme. Kartong förmultnar snabbt i naturen. Utvekling av produkten Från början så förvarade man mjölken alltid i glasflaskor. Vilket inte var så bra för att ;
1. Det är dyrare med glas.
2. Mjölken blev utsatt för värme och ljus på ett helt annat sätt. Senare så började man att använda sig av kartong. Nu finns det också mjölkpaket med plastkork, men inte på ekologiska paket för det är inte en viktig del på paketet och skadar miljön onödigt mycket. Andra företag förvarar sin mjölk i t.ex. stora plast-dunkar och vissa har fortfarande glasflaskor. Men det smidigaste och vanligaste är ändå kartong. När man återvinner ett mjölkpaket så ska man vika ihop paketet (platta till det).
I källsortering så ska man lägga det i "Pappersförpackningar" ev. "Kartong". (se film) Exempel på tryck: Källor: Tetra Pak:s kundtjänst www.tetrapak.se Google (bilder) Frågor: 1. Varför använder ekologiska mjölkpaket inte plastkork? 2. Vad händer när man mixar paketet på återvinningen? Slut Återvinning
Full transcript