Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Mihaela Linte

on 30 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Aceasta teorie a dualismului cartezian are la baza ideea ca mintea si creierul sunt alcatuite din doua substante diferite. Filosoful Descartes sustine ca mintea este non-fizica si non-intinsa, pe cand corpul laolalta cu restul lumii fizice este alcatuit dintr-o substanta fizica intinsa. Intrebarea care survine imediat dupa aceasta teorie dualista este urmatoarea: Cum interactioneaza cele doua?
Tot filosoful Descartes a mers mai departe in dezvoltarea acestei idei, sustinand ca ee ar interactiona in mic aglanda pineala din creier, insca aceasta nu face decat sa amane oarecum problema. Glanda pineala este o structura fizica iar dualismul cartezian nu ofera nicio explicatie de ce tocmai ea, dintre toate, este cea care poate avea legatura cu planul mantal. Aceasta problema a interactiunii distruge orice incercare de elaborare a unei teorii dualiste in favoarea unei forme de monism(conceptie conform careia in Univers exista o singura substanta, temei pentru tot ceea ce exista) sau a alteia.
Pe langa monism si dualism exista si o a treia optiune, si anume materialismul, care este ce mai populara in randul oamenilor de stiinta din ziua de azi. Materialistii considera ca materia este fundamentala. Filosoful David Chalmers a vrut sa distinga aceasta problema serioasa si insurmontabila a constiintei de ceea ce a numit "probleme usoare". Potrivit filosofului, problemele usoare sunt cele pe care in principiu stim sa le rezolvam, chiar daca inca nu am facut-o. RENE DESCARTES DAVID CHALMERS Ce este constiinta?
Ce face ea?
Cum am fi putut evolua fara ea? Ce intelegem prin "qualia inefabile"? René Descartes (1596-1650)
~ Teoria Dualismului Cartezian ~ Cum interactioneaza mintea si creierul? David Chalmers (n.1966)
~ "Problema grea" a constiintei ~ David Chalmers si-a imaginat un experiment inspirat de filmul “The Matrix”, in care dualismul substantial ar putea fi adevarat.
Luati in considerare o simulare a unei lumi virtuale in care corpurile creaturilor sa fie controlate de mintile lor, iar mintile sa fie externe simularii. Creaturile pot sa experimenteze si sa avanseze in tehnologie la infinit, dar nu vor reusi niciodata sa afle “sursa” mintii lor, pentru simplul fapt ca nu e localizata in universul observat de ei. Acest caz difera de o simulare in care mintile sunt integrate in simulare. In acest caz, monismul substantei ar fi adevarat. EXPERIMENT MENTAL
Full transcript