Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

el pla economico-financer

No description
by

Rosa Domingo

on 11 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of el pla economico-financer

costos, ingressos, beneficis.... com es pot calcular tot això? el pla economico-financer I.Costos i pressupostos. Quan s’inicia un negoci, normalment es necessita una inversió important. L’empresa encara no funciona, tenim despeses però no hem començata tenir beneficis.

Per tant, en primer lloc s’ha de fer una estimació de quan necessitarem invertir i quantes seran les despeses periòdiques a les que haurem de fer front. despeses versus inversions Quina és la diferència entre despeses i inversions?

Les despeses són quantitats que es paguen periòdicament i que són necessàries per l'activitat de l'empresa: salaris, llum, materials, lloguer, aigua, gas...

Les inversions són quantitats importants de diners que es paguen per adquirir béns necessaris per l'activitat de l'empresa i que utilitzarem durant molt de temps, per exemple: compra de maquinària, mobles, local, ordinadors, normalment aquesta compra es realitza al principi de l'activitat i només es torna a fer quan aquests béns s'han fet vells o s'han espatllat.
fes una llista de totes les inversions i despeses i pensa de on poden sortir els diners que necessites II.Estimació dels ingressos. Els ingressos han de cobrir tots els costos i deixar un marge de beneficis.
Ja has dedicit quin preu carregaràs als teus productes. Ara has de calcular quantes setmanes treballaras a l’any (recorda que necessites fer vacances, probablement 4 settmanes a l’any), i quantes hores treballaràs cada setmana.
Tenint en compte el que trigues a fer una unitat de producte o a donar un servei complet, fes una estimació dels guanys diaris, setmanals i mensuals. Quants diners necessites guanyar per pagar totes les despeses i tenir suficient per viure-hi?
Pensa en tot el que es gasta mensualment i fes una llista com aquesta COST DELS MATERIALS: Fes una llista dels materials que necessites per el teu negoci. Quant et costarà i quant penseu produir mensualment?
En la utitat 3 heu trobat la quantitat materials necessaris per produir una unitat del vostre producte o servei, així com quant podeu produir mensualment. Ara es tracta de que calculeu quin serà el cost d’aquests materials. III. Càlcul del Benefici Finalment ja pots calcular si tindràs beneficis o pèrdues . Aquesta és la fòrmula per calcular els resultats:

Benefici o pèrdua = Ingrés Total–Cost Total dels Materials-Despeses Totals--% Inversió Inicial

Calcula el total anual.

Nota: el percentatge de la inversió inicial és igual a la vida útil de la maquinària o equipaments adquirits.

Per exemple, si la vida útil estimada d’una fotocopiadora és de 5 anys, el percentatge serà 100/5 = 20%
Full transcript