Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Ana Montes

on 30 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

La festa navidenya que avui celebram, és en realitat un invent europeu amb origen en el segle XIX. El ja tradicional arbre de nadal prove del territori alemany.
La primera tarjeta navidenya es va imprimir en l'any 1846 en la ciutat de Londres, Inglaterra. Molts anys més tard apareix la mítica figura de Santa Claus, amb el seu trineu dut per rens i cargat amb enormes sacs amb joguines, que obsequiaría als nins bons. Aquest personatje navideny es un invent dels Estats Units, malgrat, la llegenda que parla del Pare Noel es molt més antiga i no es estadounidens. La representació moderna de Pare Noël com un home (o gnom) gros i alegre, vestint una jaqueta i calces vermelles, amb punys i coll blancs; i cinturó i botes negres, es va fer popular als Estats Units el segle XIX . Una llegenda associada a Santa Claus diu que ell viu en el pol nord, en una terra de neus eternes. La versió del Father Christmas britànic resideix a Lapònia. Altres detalls inclouen: que és casat i viu amb la Sra. Claus; que fa una llista dels xiquets i xiquetes de tot el món, classificant-les d'acord amb el seu comportament; que regala presents en una única nit, incloses joguines i dolços, per a tots els nens que s'han portat bé arreu del món, i, de vegades, trossos de carbó i pals per a aquells nens i nenes entremaliats; i que realitza aquesta tasca amb l'ajuda de follets, que fan les joguines, i de vuit rens voladors (Blitzen = «Llamp», Comet = «Cometa», Cupid = «Cupido», Dancer = «Ballarí», Dasher = «Elegant», Donner = «Tro», Prancer = «Cabrioles» i Vixen = «Presumida») que arrosseguen el seu trineu pels aires. Histoire de Nöel: La costum fou recebuda amb entusiasme per el reste dels països europeus i posteriorment, va desembarcar en el continent americà. Altre factor típicament navideny son les nadales, que ja existien abans de la moderna festa navidenya. Els càntics originals es varen composar majorment en el segle XIX. Després el seu auge va dur al naixement de tants altres. Père Noël Els Reis de l'Orient, Reis d'Orient o simplement els Reis (sovint anomenats en bona part del català occidental els Reixos), són, segons el Nou Testament, uns mags (o savis, segons la traducció) que van portar regals a Jesús, guiats per una estrella. Aquests regals van ser or, encens i mirra.
La Nit de Reis se celebra a la península Ibèrica, a Itàlia, a Baviera i a d'altres països d'Europa i Amèrica del 5 al 6 de gener de cada any. Durant els dies previs, els nens i nenes innocents escriuen la carta als Reis Melcior, Gaspar i Baltasar tot demanant allò que desitgen, es comporten una mica millor que els dies anteriors (per por que els Reis no satisfacin els seus desitjos) i es preparen emocionalment per l'arribada dels Reis. Les trois rois mages
El seu nom té probablement el seu origen en què es tracta de composicions de naturalesa popular, cantades pels vilans o habitants de les viles, generalment camperols o altres habitants del medi rural. Eren cantats en festes populars, originàriament sense temàtica específicament religiosa, i els principals temes eren els esdeveniments recents del poble o la regió. El gènere es va ampliar posteriorment fins a incloure temes de divers tipus. Posteriorment van començar a cantar a les esglésies ia associar específicament amb el Nadal. Campana sobre campana We wish you a merry christmas Chants de Noël plus glorieux Els campanillers. A Argentina podrem degustar el Vitel Tone, d'origen italià, és un plat de carn de vedella (Vitello en Italià) la salsa porta maionesa i tonyina esmicolada ... (també porro i ceba ...).

A Austràlia el típic és el 'Billy can púding', un pastís de te i canyella, amb 'Christmas damper' el pa dels aborígens, i 'Drover s Plum Pudding', croquetes d'arròs amb fruits secs.

A Polònia s'esforça molt per tenir unes molt bones Nadal, de molt bona tinta ​​que als països de l'Est d'Europa les taules de Nadal semblen veritables banquets amb els plats més típics i representatius de la cultura gastronòmica nacional. Segons un reportatge el més tradicional són les hòsties amb mel i una sopa a base de farina i aigua anomenada Zurek. Zurek Vitel tone Aliments typiques de Noël
El Nadal als Estats Units és una celebració que ja ve emmarcada dins de l'anomenada "temporada de festes" que comença el 4 dijous de novembre al Dia d'Acció de Gràcies i acaba el 6 de gener. Amb el començament de la temporada de festes, en algunes ciutats grans com New York s'organitza una gran desfilada amb la figura de Santa Claus: és l'indici que època de compres nadalenques es dóna per començada. Noël en Amérique Una característica del país del nord és que la decoració nadalenca està a l'ordre del dia no només a les cases sinó en els llocs públics. Arbres nadalencs, garlandes i decorats legòrics inunden els carrers, places i comerços durant tot desembre. Décorations de Noël en Amérique Un altre detall del Nadal als Estats Units és que totes les cases acostumen decorar el seu exterior amb elaborats decorats de llums de colors i que conformen esplèndids dissenys d'il · luminació formant figures com arbres i Santes.
Una tradició familiar és sortir a recórrer el barri amb els nens per admirar els decorats de llums de les cases veïnes lumières de Noël El 24 de desembre no és firat a Estats Units - sinó el 25, quan les famílies s'ajunten a celebrar-però en la majoria dels llocs de treball se celebren festes nadalenques, i els comerços estan oberts fins a última hora per oferir compres nadalenques. 25 décembre en Amérique El sopar clàssic de Nadal sol incloure gall dindi, puré de papes amb salsa i pastissos salats. Una beguda tradicional de Nadal és el licor o ponx d'ou, fet de llet, crema, sucre, ous batuts i brandi o ró. Cuisine classique en Amérique Tradition en Espagne A Espanya la gastronomia nadalenca tradicional sol ser de plats humils i frugals amb abundants dolços. En l'actualitat aquests costums han canviat i solen ser menjades familiars abundants. Existeixen tres menjars en la celebració culinària espanyola del nadal, i són: les celebrades en el dia nit bona (sopar), la de Cap d'Any (sopar) i la de Reis (berenar). Es caracteritza per les tradicions cristianes. Cal destacar els torrons (principalment els tradicionals, torró tou o de Xixona i torró dur o de Alacant), els polvorons, dàtils, massapans (en les seves múltiples varietats com figuretes, pastís de Glòria, pa de Cadis), confits (famoses les elaborades a la població valenciana de Casinos, on també és tradicional l'elaboració de torró artesanal), alfajores, o sopa d'ametlla (Madrid), entre d'altres dolços. També és habitual menjar plats típics de les dates, com ara el garrí, pularda, gall dindi, capó, xai, besuc, escudella, carn d'olla (Catalunya) o llagostins, (a més d'altres mariscs). A Galícia és típic també el bacallà amb coliflor en el sopar de Nadal. El 31 de desembre (any nou) és tradició menjar dotze raïms al ritme de les dotze campanades, un cop que s'entra l'any nou se sol brindar amb cava. A la matinada o matí del dia 1 de gener es sol prendre xocolata amb xurros, bé sigui a casa amb els familiars o en una xurreria, xocolateria, cafeteria, bar, etc. El dia 6 de gener (dia de Reis) sol menjar-se el tradicional Tortell de Reis Nougat Soupe d'amande Les gambas Champagne et raisins Chocolat et churros Galette des rois les trois fantômes de scrooge Novel·la de 1843 Conte de Nadal de Charles Dickens.
La història de Conte de Nadal comença la nit de Nadal amb Scrooge en el seu lloc de treball juntament amb la seva falta de caritat i el tracte despòtic cap al seu empleat Bob Cratchit semblen ser els seus principals defectes. Scrooge sent una total repugnància cap als pobres, sobre els quals pensa que seria millor que estiguessin morts per "rebaixar la població" que sobra i lloa els asils per a pobres de l'època victoriana. Sent un particular disgust per les festes de Nadal, i rebutja la invitació del seu nebot Fred de celebrar el Nadal amb ell i la seva família, i el seu únic acte d'amabilitat cap al seu empleat en aquestes dates és donar-li el dia lliure per Nadal, encara que sembla que ho fa per obligació social més que per autèntica amabilitat. Per a ell no és més que un dia de diners perdido. visitat pel fantasma del seu difunt soci, Jacob Marley, i li anuncia que serà visitat per tres esperits: Passat, Present i Futur. desperta i descobreix que és encara el matí de Nadal, de manera que encara està a temps de canviar el seu destí. Scrooge passa a partir d'aquest moment a convertir-se en un model de generositat i amabilitat. La tradició de Cap d'Any i Any Nou és gairebé tan antiga com la humanitat, però canvia de dates i manera de celebrar d'acord als diferents temps i cultures. Traditions du Nouvel An Algunes càbales de Cap d'Any

La nit que ens trasllada al nou any és plena de càbales i supersticions que tenen a veure amb bons auguris per a l'any que comença.

La majoria de les supersticions que realitzen la nit del 31 de desembre van ser introduïdes pels colonitzadors espanyols i es van arrelar amb més força en les ciutats que en els sectors rurals. Les conjectures qui sont analysées: - La tradició de les 12 raïms: al lloc que ocupa cada comensal es col · loca prèviament una petita copa amb 12 raïms i, d'acord amb el ritual, s'ha de menjar un raïm per cadascuna de les 12 campanades del rellotge. Idealment sis verds i sis morades. D'aquesta manera, els anhels i aspiracions es fan realitat ... almenys això diuen. - Seure i tornar-se a aturar amb cadascuna de les dotze campanades: porta matrimoni. - Rebre l'Any Nou amb diners dins les sabates: porta prosperitat econòmica. - Per tenir molta roba nova: la nit del 31 has d'usar la roba interior al revés. Posar un anell d'or a la copa de champany per asegurar els doblers a l'any nou. Quan surtis al carrer, la primera persona que has de veure ha de ser el mes jove possible, per asegurarte'n felicitat l'any vinent. Cremar el pep vell: per desprendre'ns de les coses dolentes del any que finalitza. Es necesari fer un pep amb roba vella. Noël au Pays basque Hi ha alguna cosa específic del fenomen nadalenc al País Basc és l'arribada de l'Olentzero. Aquest personatge pertany a la tradició popular basca i és un home de mitjana estatura i amplada normal. Olentzero és un carboner que habita al bosc i es passa tot l'any fabricant carbó a partir de la fusta Vigila el comportament dels nens ia més els dóna consells d'ètica, obediència i urbanitat. La nit del 24 de Desembre surt del seu habitatge habitual i va per totes les cases repartint els seus regals. A Navarra, per exemple, l'Olentzero és un home de carbó que ve baixant de les muntanyes per repartir castanyes i vi, i per descomptat, presents per als petits. Hator hator Alaken o "bisel" Chants basques Webgraphie http://www.google.es/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDQQFjAA&url=http%3A%2F%2Ftranslate.google.com%2F%3Fhl%3Des&ei=j3TQUMmxGcXXswbon4FY&usg=AFQjCNFEol-rxknk_A9OAUAz3kXGdlDdQg&sig2=8YIqUsuoskXMv3gz2TkWmQ&bvm=bv.1355534169,d.Yms
http://villancicos.eu/idiomas/vasco/
http://www.buber.net/Basque/Folklore/christ_s.html
http://www.euskomedia.org/PDFAnlt/jgl/63191194.pdf
http://www.esp.andalucia.com/sociedad/articulos/tradiciones-navidenas.htm
https://www.google.es/search?q=anillo+de+oro+en+copa&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:es-ES:official&client=firefox-a&channel=fflb&um=1&ie=UTF-8&hl=ca&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=v5jJUOXoAtGChQf89oDYAQ&biw=1440&bih=737&sei=xpjJUKjsLqqR0AWEnYDACQ#um=1&hl=ca&safe=off&client=firefox-a&tbo=d&rls=org.mozilla:es-ES%3Aofficial&channel=fflb&tbm=isch&sa=1&q=mu%C3%B1eca+con+fuego&oq=mu%C3%B1eca+con+fuego&gs_l=img.3...36449.38313.10.39582.11.10.0.0.0.1.476.900.4-2.2.0...0.0...1c.1.APX41SLL8Qw&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=b02dce264d7ef6f6&bpcl=39942515&biw=1440&bih=737 https://www.google.es/search?q=anillo+de+oro+en+copa&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:es-ES:official&client=firefox-a&channel=fflb&um=1&ie=UTF-8&hl=ca&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=v5jJUOXoAtGChQf89oDYAQ&biw=1440&bih=737&sei=xpjJUKjsLqqR0AWEnYDACQ#um=1&hl=ca&safe=off&client=firefox-a&tbo=d&rls=org.mozilla:es-ES%3Aofficial&channel=fflb&tbm=isch&sa=1&q=bebe+en+la+calle&oq=bebe+en+la+calle&gs_l=img.3...87.6736.3.6887.17.13.0.0.0.0.484.2400.2-4j3j1.8.0...0.0...1c.1.2r5z0RKHXIQ&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=b02dce264d7ef6f6&bpcl=39942515&biw=1440&bih=737
http://www.nocheviejamadrid.com/nochevieja-madrid-tradiciones.aspx
http://1.bp.blogspot.com/_hbgIoOXJrqc/TRn1TCOtzQI/AAAAAAAA80Q/IJfNSpeS_6k/s1600/calzones-amarillos.JPG
http://angelalarcon.com/wp-content/uploads/2012/06/zapato-dinero.jpg
http://www.ilcastagno.net/immagini/matrimoni/matrimoni-alta.jpg
http://www.tarotida.com/wp-content/imagenes/c%C3%A1balas-de-fin-de-a%C3%B1o.JPG http://www.tarotida.com/videncia/las-12-uvas/
http://sitiosturisticos.com/puerta-del-sol/
http://www.tripadvisor.es/ShowUserReviews-g187514-d266529-r122598076-Hotel_Europa-Madrid.html
http://blog-es.hostelbookers.com/ciudades-destacadas/barcelona/nochevieja-barcelona/
http://pinkcarpetmagazine.files.wordpress.com/2009/11/los-fantasmas-de-scrooge-1.jpg?w=740
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTJbG9kJXqOkqjX0Ddm3vN5QyEGnVIwOWO8ey8lvEBHRM3YDBqbHP5fBsOt7g
http://es.wikipedia.org/wiki/Ebenezer_Scrooge
http://www.recetin.com/wp-content/uploads/2010/01/roscon.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_Nda88QLmWf0/SVyoMWzkF2I/AAAAAAAAJKA/vmHkffWdvjg/s400/choco+con+churros.jpg
http://2.fimagenes.com/i/3/4/c3/412_79224_2379157_981349.jpg
http://tusrecetas.abcdesevilla.es/images/stories/jreviews/tn/tn_2277_langostinos_1290422852.jpg
http://www.recetin.com/wp-content/uploads/2011/04/recipe-nuts-almond-soup-half.jpg http://www.turronesydulces.com/imagenes/bodegon.jpg
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=2fc3eefb87&view=att&th=13b2295349e0710d&attid=0.1&disp=safe&realattid=f_h9sbwy510&zw&saduie=AG9B_P9D3dVDc_hVnS2x7R2xZ5VK&sadet=1354179884524&sads=ga3vsHF2smJAdFj5HFcNmO6X6uk&sadssc=1
http://ca.wikipedia.org/wiki/Nadales
http://ca.wikipedia.org/wiki/Villancicos
http://ca.wikipedia.org/wiki/Reis_Mags_d%27Orient#Nit_de_Reis
http://www.mesebre.cat/img/noticies/principals/not_297-los-reyes-majos.jpg
http://ca.wikipedia.org/wiki/Reis_Mags_d%27Orient
http://www.navidadmania.com/Postales/Papa-Noel/papa-noel(4).jpg
http://www.perucd.com/images/ROSSI/ROSSI-005l.jpg
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=2fc3eefb87&view=att&th=13b2295349e0710d&attid=0.1&disp=safe&realattid=f_h9sbwy510&zw&saduie=AG9B_P9D3dVDc_hVnS2x7R2xZ5VK&sadet=1354022261703&sads=LgCIPsELjm9xe5rucPBcYReYTww&sadssc=
http://1.bp.blogspot.com/-JTFZnuJy2cM/Ttudb46fi7I/AAAAAAAAFU0/dDeIftjo5w0/s1600/navidad.jpg FIN INDEX 1. Histoire de noël
2. Père Noël
3. Les trois rois mages
4. Chants de noël plus glorieux
5. Aliments typiques de Noël
6. Noël en Amérique
7. Decoration de Noël en Amérique
8. Lumières de Noël
9. 25 décembre en Amérique
10. Cuisine classique en Amérique
11. Traditions du Nouvel An
12. Les conjectures qui sont analysés
13. Tradition en Espagne
14. Les trois fantômes de scrooge
15. Noël au Pays basque
16. Chants basques
17.Flamande de noël
18.Sucreries typiques
19. Webgraphie És freqüent trobar-se en els principals carrers de la ciutat grups de nens i adults cantant nadales.
Les Simbombes no eren més que reunions d'amics, veïns i familiars que es donaven cita cada any, el dia abans de la nit de Nadal, en els patis i corrals de cases de veïns.
S'hi formava una rotllana al voltant d'una foguera, on es cantaven i ballaven nadales, d'una manera espontània i durant un període de temps indeterminat, mentre es repartia vi, anís i dolços nadalencs. L'instrument fonamental és la simbomba, d'aquí el nom de la festa. Nöel flamand zambombas En les Simbombes tothom participa cantant o tocant algun instrument.
Encara que són Sevilla i Jerez on més arrelament hi ha d'aquesta tradició, Andalusia sencera ha cantat al Nadal. Des les nadales per verdiales a Màlaga, als Campanilleros de Pozoblanco. Sucreries typiques Les mantegades i els pestinyos andalusos http://www.google.es/imgres?q=mantecadas&hl=es&newwindow=1&tbo=d&tbm=isch&tbnid=TkbjSIa7ZUxP-M:&imgrefurl=http://comococinar.es/mantecadas-de-astorga/&docid=VEZwssAbWAy94M&imgurl=http://comococinar.es/wp-content/uploads/2012/09/4.jpg&w=400&h=300&ei=0uvRUNHyDJG1hAeXhYHABQ&zoom=1&iact=hc&vpx=1237&vpy=127&dur=2241&hovh=195&hovw=260&tx=185&ty=122&sig=106887526149779089212&page=1&tbnh=140&tbnw=188&start=0&ndsp=32&ved=1t:429,r:7,s:0,i:109&biw=1536&bih=735
http://www.google.es/search?hl=es&newwindow=1&tbo=d&biw=1536&bih=735&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=mantecadas&oq=mantecadas&gs_l=img.3..0l10.12769.15417.0.17163.4.3.0.1.1.0.179.514.0j3.3.0...0.0...1c.1.z0YErAHO97Q
http://www.google.es/search?um=1&hl=es&newwindow=1&tbo=d&biw=1536&bih=776&tbm=isch&sa=1&q=pesti%C3%B1os+con+pepitas+de+colores&oq=pesti%C3%B1os+con+pepitas+de+colores&gs_l=img.3...3513.14090.0.14282.26.22.3.1.1.0.195.2338.9j13.22.0...0.0...1c.1.TJ4oGzUzSgM http://www.google.es/search?hl=es&newwindow=1&tbo=d&biw=1536&bih=776&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=zambombas+jerezanas&oq=zambombas+&gs_l=img.1.0.0l8.172552.172552.0.175483.1.1.0.0.0.0.193.193.0j1.1.0...0.0...1c.1.UfYyJXVrd3I
http://www.andalucia.org/navidad-en-andalucia/musica-en-navidad/
https://www.google.es/search?hl=es&newwindow=1&tbo=d&biw=1536&bih=712&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=cena+navide%C3%B1a+en+estados+unidos&oq=cena+navide%C3%B1a+en+es&gs_l=img.3.0.0i24.1064807.1069121.0.1070287.19.12.0.7.7.0.262.1371.4j7j1.12.0...0.0...1c.1.h8ojWAVSX8U
http://www.nuestrorumbo.com/3710/como-se-celebra-la-navidad-en-estados-unidos
http://www.google.es/imgres?hl=es&newwindow=1&tbo=d&tbm=isch&tbnid=LAHoHK6qGklx_M:&imgrefurl=http://www.nuestrorumbo.com/3710/como-se-celebra-la-navidad-en-estados-unidos&docid=kbNiOqZS73a7rM&imgurl=http://www.nuestrorumbo.com/sites/www.nuestrorumbo.com/files/imagecache/completa/C%2525C3%2525B3mo%252520se%252520celebra%252520la%252520Navidad%252520en%252520Estados%252520Unidos%2525204.jpg&w=630&h=473&ei=lk22UP65OdGXhQfJjYHABA&zoom=1&iact=hc&vpx=116&vpy=158&dur=900&hovh=195&hovw=260&tx=128&ty=118&sig=106887526149779089212&page=1&tbnh=151&tbnw=188&start=0&ndsp=33&ved=1t:429,r:1,s:0,i:88&biw=1536&bih=712
https://www.google.es/search?hl=es&newwindow=1&tbo=d&biw=1536&bih=712&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=vitel+tone&oq=vitel+tone&gs_l=img.3..0l4j0i24l6.29785.31256.0.31986.10.9.0.0.0.0.529.1869.3j2j2j0j1j1.9.0...0.0...1c.1.vDW8cO5A87Y
https://www.google.es/search?hl=es&newwindow=1&tbo=d&biw=1536&bih=753&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=zurek&oq=zurek&gs_l=img.3..0l10.2232972.2239735.0.2240002.5.5.0.0.0.0.472.931.1j1j1j0j1.4.0...0.0...1c.1.4_RotyF2jPo
http://ca.wikipedia.org/wiki/Nadala chants Realitzat per :
-Ana Del Rocio Montes Romero.
-Pablo Gallego Gómez
Full transcript