Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Toyota case

No description
by

Marketing Management

on 10 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Toyota case

Titel 1 Tekst Toyota Toyota's succesfactoren Specifieke marketingstrategieën
Inspelen op consumentenbehoeften
Personalisatie modellen
'Lean manufacturing' en voortdurende innovatie
Globaal netwerk
Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid Specifieke marketingstrategieën Toyota gebruikte het personaliseren van haar aanbod veel als strategie. Zo paste zij ook haar marketing aan per land en per doelgroep. Een goed voorbeeld hiervan is ook de manier waarop showrooms speciaal voor jongeren werden ingericht. Denk hierbij aan minder zakelijke en meer comfortabele showrooms. Inspelen op consumentenbehoeften Personalisatie modellen 'Lean manufacturing' en voortdurende innovatie Globaal netwerk Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid Onjuiste keuze Te snelle groei Het advies geldt daarom als volgt.. Toekomstperspectief Na 1 jaar:
Toyota zal nu eerst het consumentenvertrouwen moeten terugverdienen, voordat het zich gaat richten op het uitbreiden van haar 'giant network' of het uitbrengen van vele nieuwe modellen. Ik raad zelfs aan te krimpen in het aantal modellen, zodat gefocust kan worden op de huidige modellen en er in ieder geval geen nieuwe schandalen zullen plaatsvinden. Toekomstperspectief Na 5 jaar:
Het is nu zeer belangrijk om te na te gaan of Toyota zich inmiddels op de goede weg bevindt: is de gekozen strategie de juiste en wat zijn de verbeterpunten?

Na 10 jaar:
Wederom is feedback van belang: zijn de consumenten inmiddels de schandalen van tien jaar geleden vergeten? De positieve ervaringen van mensen dienen gestimuleerd te blijven, want uit onderzoek blijkt dat mensen negatieve ervaringen sneller onthouden en verspreiden via mond-op-mond reclame. De negatieve ervaringen van, inmiddels tien jaar geleden, dienen sterk gereduceerd te zijn. Algemeen advies Door voor 'ieder wat wils' aan te bieden kon Toyota een zeer groot deel van de markt bereiken. Zo was er voor elk prijsniveau en voor elke doelgroep een apart model beschikbaar: van familie- en sportwagens tot bestelbusjes en vrachtwagens. In 2000 kwam Toyota zelfs als eerste met een hybride auto. Na een analyse van jongeren over vier jaar, trok Toyota de conclusie dat deze doelgroep gepersonaliseerde producten prefereerde. Dit hield in dat jongeren zelf keuzes konden maken en over meer dan 40 elementen van de auto zelf mochten beslissen hoe zij het wilden. Toyota maakt in haar fabrieken gebruik van het concept 'lean manufacturing'. Dit houdt in dat het productieproces louter bestaat uit waarde-toevoegende handelingen. Alles wat niet bijdraagt aan het toevoegen van waarde wordt dan ook als overbodig beschouwd.
Daarnaast innoveert Toyota voortdurend haar productieproces waardoor zo optimaal mogelijk geproduceerd kan worden. Toyota maakt gebruik van een zogenaamd 'giant network'. Dit houdt een netwerk van fabrieken over de gehele wereld in. Hierdoor kan zeer snel ingesprongen worden op veranderende behoeften. Zodra ergens een markt of marktsegment niet, of niet voldoende bediend wordt, kan daar op gereageerd worden. Toyota heeft in tests vaak zeer goed gescoord op de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar auto's. Dit was erg goed voor de 'customer satisfaction'. Ook al kwamen de auto's uit Japan, doorgaans werden westerse auto's veel betrouwbaarder ingeschat, toch bleken de auto's zeer veilig te zijn. Dit was ook een reden waarom Toyota zo ontzettend succesvol werd. Doordat Toyota zoveel verschillende auto’s aanbood, voor zoveel verschillende doelgroepen en prijsniveaus, zijn ze in staat geweest om één van de grootste autoproducenten ter wereld te worden. Hierdoor is de focus echter meer komen te liggen op kwantiteit dan op kwaliteit. In 2009 en 2010 kwamen namelijk enkele ernstige technische mankementen aan het licht bij Toyota, waardoor ook slachtoffers zijn gevallen. Achteraf gezien kan men dus stellen dat Toyota niet het juiste heeft gedaan door zoveel verschillende auto’s te maken omdat uiteindelijk de veiligheid in het geding is gekomen. Toyota is dus inderdaad te snel gegroeid: ze wilden te graag veel auto's verkopen, waardoor het oog op ontwikkeling werd verloren: ze konden de veiligheid van de auto's niet meer waarborgen. Een advies in het algemeen voor groeiende bedrijven, om de kwaliteit te blijven waarborgen, geldt als volgt. Het is belangrijk dat bedrijven blijven evalueren en controleren: ze moeten naar zichzelf blijven kijken en terugkoppelen of ze zich wel op het goede pad bevinden. Frequente feedback is dus voor deze bedrijven significant. Ook is het belangrijk dat groeiende bedrijven hun huidige klanten behouden en niet alleen maar op zoek blijven naar nieuwe klanten. De ‘customer satisfaction’ van deze huidige groep klanten blijft dus erg belangrijk. Dit gebeurt door de kwaliteit te waarborgen, niet door kwantiteit te leveren.
Full transcript