Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Sant Andreu del Palomar :) :$

No description
by

Hector Casado

on 29 May 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Sant Andreu del Palomar :) :$

La història de Sant Andreu
Aday Bonifacio, Héctor Casado, Ona Cervero,Aitor Suárez,
Introducció
Fabra i Coats
La maquinista
Fàbriques
Start
Sant Andreu de poble a barri de la ciutat

Transport públic
i trens
Sant Andreu de Palomar és un barri
i el nucli més antic del districte de Sant Andreu de Barcelona. Antic municipi independent amb més de 1.000 anys d'història documentada.

Abans Sant Andreu era un poble no molt gran i ple de masies, molta vegetació i entorns rurals. Estava a la vora del Rec Comtal, la població de Sant Andreu va anar creixent, llavors la reina d'Espanya va signar el decret d'Agregació que va annexionar varis pobles del pla de Barcelona a la ciutat de Barcelona. A Sant Andreu s'han trobat 159 masies, això demostra que tenia entorns rurals, i que la gent treballava de la agricultura fins que es va començar a industrialitzar. El que més hi havia
eren masies , després cases, i el que
menys fàbriques que hi havien cinc o
sis. Al 1877 hi vivien 14.606 habitants a Sant Andreu.
sgggggggggggggggggggggggg
El 14 de març de 1968 la linea 1 de metro de Barcelona es prolonga de Fabra i Puig a Sant Andreu i Torres i Bages. L'estació de Sant Andreu de Comptal es va construir al 1856 i va ser I el tren que hi havia transportava persones i mercaderies.
La Maquinista, la Fabra i Coats i la Hispano Suiza éren les tres principals fàbriques de Sant Andreu. La maquinista feia trens, ferrocarrils, vaixells, maquines de vapor terrestres i marítimes. La Hispano Suiza va ser la primera fàbrica de cotxes a Espanya.
I la Fabra i Coats era una empresa tèxtil que feia fils.També hi havia la Mercedes que era una fabrica de cotxes i la Pegaso que era una fàbrica d'automobils, camions, autubusos i motors.


A l’any 1839 Ferran puig i Gibert, un industrial potent crea “vapor de fil” una fabrica de filatures ubicada a Sant Andreu de Palomar. Va casar a la seva filla, Dolors Puig Cerdà amb un bon client Camil Fabra i Fontanills i des de 1860 l’empresa passarà a dir-se “Fernando Puig e hijo(Puig i Fabra). A l’any 1884 l’empresa va rebre el nom de “filatures Fabra al fusionar-se amb “Manuel Portabella e hijo”. Després de la mort de Ferran Puig i Camil Fabra pasa a ser dirigida pels germans Ferran i Romà Fabra i Puig. L’any 1903 es fusiona amb la casa escocesa “J&P Coats” i en surt l’empresa “Companyia anònima de filatures Fabra i Coats” (Fabra i Coats). Al 1915 hi treballaven 1.500 treballadors aproximadament.
Districte de Sant Andreu
Galeria d'imatges
Es va transformar en un centre comercial perquè després de tancar, la van vendre a una empresa de centres comercials.
Sant Andreu limita amb els carrers: avinguda
meridiana, la ronda de Dalt, C/ de Ferran Junoy i el Passeig de Fabra i Puig. Ara el barri es una mica més gran que abans.

Els limits del barri Sant Andreu de Palomar
Les escoles i el futbol
La primera escola religiosa en arribar a Sant Andreu va ser les monges de Jesús Maria. Després van arribar les Dominiques, los Padres, i una escola forta la de Ateneu Veges de Sant Andreu del Palomar. Si hi devien haver escoles de futbol, la més coneguda, UE Sant Andreu Club de futbol de Sant Andreu de Palomar fundat l'any 1909, que tindra aproximadament més de 100 anys.

Entrevista Pau Vinyes
Ara veurem una entrevista què vam fer a un historiador de Sant Andreu, es diu Pau Viñes
i ens ha respós les preguntes que creiem que us agradadaria que us expliquès un expert.
Nou llibre Pau Vinyes

Aqui tenim un nou llibre d'en Pau Vinyes,
es sobre les masies de Sant Andreu i ens l'ha volgut dedicar i regalar per a l'escola.
Can Fabra i la font

La font cibernetica de Can fabra va ser inagurada al 29 d'abril de 1995 és un projecte de l’arquitecte Ramon Llopart; està instal·lada davant de l’edifici industrial de Can Fabra, a Sant Andreu.
Al la biblioteca de Can Fabra hi havia mercats també era part de la fabrica de sant andreu (Fabra i Coats) que produia fil.


Nom dels carrers
Significat del nom Ramon Batlle: Es diu així per un senyor que es deia Ramon Batlle i Ribas (Barcelona, 1837 - 1906). Tècnic tèxtil. Fundà la primera escola per a l'ensenyament del teixit mecànic.

Motiu del nom de Carrer Gran:Per l'església consagrada a sant Andreu, fundada en temps remots al peu de la via romana que unia Barcelona al Vallès. Comprèn el carrer major i la seva antiga prolongació, anomenada carrer de les Cases Noves.

Motiu del nom de Plaça Orfila: Mateu Josep Orfila i Rotger (Maó, 1787 - París, 1853). Metge i químic. Professor de medicina a París. Els seus treballs de vulgarització són
de gran importància i justifiquen la reputació de què gaudia.


General Prim
Sant Andreu
Rec Comptal
Esglesia
Full transcript