Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

spreekbeurt Brussel

No description
by

coen broers

on 7 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of spreekbeurt Brussel

opkomst van de Barokstijl.

De Barokstijl is ontstaan in de 17e eeuw. Barokstijl is een stijl met drukke versieringen op de gevels met oud Griekse kenmerken bijvoorbeeld: de pilaren en de schuine daken dat werd met velen soorten materialen gedaan daarbij zaten ook veel beelden op de gebouwen.
ik hou mijn spreekbeurt over Brussel
want we gaan er binnenkort heen met
school en het lijkt mij een leuk onderwerp. onderwerpen

-wanneer Brussel is ontstaan
-opkomst laken handel
-de opkomst van de Barokstijl
-Brussel tijdens de eerste wereld oorlog
-Brussel tijdens de tweede wereld oorlog
-standbeelden
-Brussel nu wanneer Brussel is ontstaan.

Brussel is in 979 ontstaan rond een nederzetting op een eiland in de Zenne (dat is een rivier die door België loopt). Brussel was meteen al een grote handels stad omdat het tussen twee grote steden lag, Brugge en Keulen dat waren in die tijd ook al grote steden die veel met elkaar handelden. opkomst laken handel.

Brussel begon rond de 13e eeuw met lakens maken want in Brugge en Keulen was er een tekort aan lakens en omdat Brussel tussen die twee lag spraken ze af om die in Brussel te maken. Het volk was daar heel blij mee omdat daardoor meer werk was. Ook werd het gebruikt voor schepen. Brussel tijdens de eerste wereld oorlog.

op 20 augustus 1914 kregen de De Duitser Brussel in handen. Brussel had het zwaar tijdens de eerste wereld oorlog 4 jaar lang leden de mensen honger in Brussel, veel mensen die uit Brussel kwamen vluchtte naar de landen die onafhankelijk waren vooral Nederland. Heel België werd bevrijd in 1918. Brussel tijdens de tweede wereld oorlog.

België probeerde neutraal te blijven tijdens de tweede wereld oorlog maar op 10 mei 1940 vielen de Duitser België binnen, na korte tijd was heel België veroverd. Brussel had het ook zwaar in deze oorlog eten en drinken was er haast niet, ook in Brussel werkte ze met voedselbonnen net als in Amsterdam. Op 1 oktober 1944 was heel België bevrijd. Standbeelden.

Brussel heeft heel veel standbeelden toch zijn er maar een paar die echt populair zijn bijvoorbeeld: manneke pis.
Het oudste beeld in Brussel is manneke pis hij is in 1619 gemaakt door Hiëronymus Duquesnoy hij was een Vlaamse beeldhouwer. In totaal staan er 33 beelden in Brussel. Brussel nu.

Brussel is nu de hoofdstad van Europa omdat het Europese Parlement zich daar heeft gevestigd. Alle Europese zaken en beslissingen vinden daar plaats die zaken en beslissingen worden genomen door 754 leden en die bestaan uit 27 lidstaten (dat zijn de landen die bij de EU horen). Door het Europees Parlement is de inwoners aantal in Brussel enorm gestegen van 116047 naar ongeveer 170000 daardoor is de stad ook gegroeid.
Full transcript