Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Customer Journey

No description
by

Eva Joosten

on 29 June 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Customer Journey

Customer Journey
Parkeren
Parkeren voor patiënten en bezoekers
Het Maastricht UMC+ beschikt over 4 parkeerterreinen voor patiënten en bezoekers.

Algemene parkeergarage (P-1)
Parkeerterrein Oncologiecentrum (P-7)
Parkeerterrein Dialyse afdeling (P-8)
Parkeerterrein Spoed Eisende Hulp (P-9)
Voor het gebruik van de parkeergarage (P-1) dient u te betalen.


Patiëntenplaatje
Bij een bezoek aan het ziekenhuis heeft u een patiëntenplaatje nodig. Bent u niet eerder in het Maastricht UMC+ geweest voor onderzoek of behandeling, laat dan voordat u naar de polikliniek gaat een patiëntenplaatje maken bij de balie van het Bureau Patiëntenregistratie. De balie bevindt zich op niveau 1 (route 7) op het Poliplein en is op werkdagen geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 043-387 68 33.

Voor het aanmaken van uw patiëntenplaatje hebben we de gegevens van uw ziektekostenverzekering nodig (een verzekeringspasje of polisblad) en een geldig legitimatiebewijs. De medewerkers voeren uw persoonlijke gegevens in en u krijgt direct een patiëntenplaatje mee met daarop uw eigen patiëntnummer (dit is het SAP nummer).
Kniefoto Radioloog
De afdeling Radiologie, vroeger ook wel röntgenafdeling genoemd, vervult in het ziekenhuis een belangrijke rol bij het stellen van de diagnose. Dit gebeurt met behulp van zogenaamde beeldvormende technieken. Deze beeldvormende technieken maken gebruik van röntgenstralen (skeletfoto’s, doorlichten, mammografie, CT-scan), geluidsgolven (echografie) of magnetische velden (MRI).
Knie-Operatie
De operatie
Vandaag wordt u geopereerd. De verpleegkundigen brengen u naar de operatieafdeling, waar u de besproken verdoving krijgt en de operatie ondergaat. Voor meer informatie over de operatie kijkt u op
pagina XX
Na de operatie blijft u enige tijd op de Recovery (uitslaapkamer). Hier ontwaakt u uit de narcose, of werkt de plaatselijke verdoving uit. Als de controles goed zijn mag u terug naar de afdeling. Eenmaal weer terug op de verpleegafdeling Orthopedie worden uw bloeddruk, polsslag en temperatuur regelmatig gemeten en de wond gecontroleerd. U mag ook weer wat drinken na overleg met de verpleging.

Gesprek met Orthopeed
U wordt opgeroepen voor een eerste gesprek op de poli orthopedie. Dit gesprek kan gevoerd worden met een arts, maar kan ook met een co-assistent of arts in opleiding zijn. In de
bijlage XX
vindt u een overzicht van alle behandelaars die u tegen kunt komen. Het Maastricht UMC+ is een opleidingsziekenhuis. Tijdens dit gesprek zal op basis van de recente kniefoto en uw klachten vastgesteld worden of een operatie nodig en mogelijk is. Deze beslissing neemt de arts altijd in samenspraak met u.

Het is handig bij dit gesprek uw coach mee te nemen. De coach kan notities maken en u mentaal ondersteunen.
Kniefoto 2
Nu de beslissing is genomen om een knieoperatie te ondergaan, is het voor de behandeld arts van belang te weten hoe uw been opgebouwd is. Alleen door middel van deze tweede foto kan de juiste prothese geselecteerd worden, en kan uw been tijdens de operatie weer in de natuurlijke houding gesteld worden.
Opnamebureau
Het Opnamebureau plaatst u op de wachtlijst voor een onderzoek of operatie waarvoor u één of meer dagen in het ziekenhuis verblijft. De afdeling orthopedie plant uw onderzoek of operatie. Vervolgens roept het Opnamebureau u op. U krijgt, indien mogelijk, tijdig bericht over de opname datum, het tijdstip waarop en de plaats waar u zich moet melden. Dit gebeurt telefonisch of schriftelijk. Zorg dat uw actuele gegevens en telefoonnummer bij ons bekend zijn, zodat we u kunnen bereiken. Als u om welke reden dan ook verhinderd bent, geeft u dit dan direct door aan het Opnamebureau. Er kan dan iemand anders worden opgeroepen. Het Opnamebureau is op werkdagen bereikbaar van
8.30 tot 17.00
uur via telefoonnummer
043-387 73 30.
Dag van Opname

Met de auto
Als u met de auto vanuit de richting Eindhoven komt, neemt u op de A2 afslag 55 'academisch ziekenhuis Maastricht'. Komende vanaf Luik neemt u op de A2 richting Eindhoven eveneens afslag 55 'academisch ziekenhuis Maastricht'.
Met de trein
U neemt de trein naar station Maastricht Randwijck. Op het perron gaat u met de trap omhoog naar de uitgang. Uit het station komend, gaat u naar rechts. Na ongeveer vijf minuten lopen kunt u links via de glazen loopbrug (ingang Noord) naar het ziekenhuis. Er is bewegwijzering aanwezig. Voor informatie over de dienstregeling van de treinen zie www.ns.nl of www.veolia-transport.nl.
P. Debyelaan 25, 6229 HX Maastricht
Op weg naar het Ziekenhuis
'
Kiss & Ride-zone
'
Het Maastricht UMC+ heeft ook een zogenoemde 'Kiss & Ride-zone' voor medewerkers en bezoekers die carpoolen of die door hun partner worden afgezet of opgehaald. Deze zone bevindt zich direct naast de parkeergarage rechts en is gemarkeerd met een blauwe streep. Hier kunt u maximaal tien minuten gratis parkeren.
Afspraak maken
Anesthesioloog & Radioloog
Verwijs gegevens
meenemen
Bezoek Anesthesioloog
U ontvangt:
Vragenlijst
Anesthesioloog
Meenemen:
Ingevulde
Vragenlijst anesthesie
Contact met planning Orthopedie
&
Vaststellen datum operatie
Pre-assesment Gesprek Verpleegkundige

Wij maken van al onze patiënten die een polikliniek of een functie-afdeling bezoeken eenmalig een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de arts met wie u een afspraak heeft, meteen weet wie u bent, als hij/zij u ophaalt uit de wachtkamer. Verder is het in het kader van de patiëntveiligheid belangrijk dat de arts in één oogopslag ziet dat u de juiste persoon bent.
Voordat u een afspraak heeft bij de polikliniek orthopedie, zal er een kniefoto gemaakt worden. Deze afspraak wordt direct ingepland wanneer u de afspraak op de polikliniek maakt. Deze foto is nodig zodat de orthopeed direct zicht heeft op de situatie. Het kan zijn dat u al eerder een foto heeft laten maken bij een ander ziekenhuis/instelling; deze kunt u meenemen naar het gesprek met de arts. Voor zicht op de meest recente situatie moet u desondanks toch een nieuwe foto laten maken.
Als uw arts aangeeft dat u in aanmerking komt voor het AKM programma, kunt u verder lezen op pagina
XX
Tijdens het bezoek aan de anesthesioloog zal deze de vragenlijst met u doornemen en een kort lichamelijk onderzoek uitvoeren. Zoals het meten van de bloeddruk en het beluisteren van hart en longen. De anesthesioloog is de arts die de verdoving tijdens de operatie regelt.
Hij/zij zal met u bespreken welke vorm van verdoving voor u het beste is. Ook worden mogelijke bijwerkingen of complicaties aangegeven. U ontvangt de informatiebrochure ’Anesthesie’. Het kan zijn dat de anesthesioloog het nodig vindt dat er nog aanvullende onderzoeken moeten plaatsvinden voordat u geopereerd mag worden. Dit betekent dat de wachttijd langer kan worden. Als de anesthesioloog u goedgekeurd heeft kunnen wij u een operatiedatum geven.
Voordat u wordt opgenomen heeft u nog een gesprek met de verpleegkundige. In dit gesprek bespreekt u:
• Belangrijke verpleegkundige gegevens en uw medische voorgeschiedenis.
• Informatie over uw opname in het ziekenhuis.
• Informatie over de periode na ontslag uit het ziekenhuis.
• Informatie over de hulpmiddelen die u na de operatie in de thuissituatie nodig heeft.

Vooraf aan uw operatie wordt er al met u besproken of er hulp nodig is in de thuissituatie ná de operatie. Het is namelijk aan te bevelen om hier nu al over na te denken.
Wanneer de verpleegkundige tijdens het poliklinisch gesprek, vooraf aan
de operatie, de thuissituatie en de noodzakelijke zorg na operatie met u
bespreekt, is dit slechts bedoeld om een eerste inschatting te maken.
Tijdens de opname zelf wordt pas definitief bepaald, afhankelijk van het
herstel op dat moment, welke nazorg u nodig heeft. Zodoende wordt pas
tijdens uw opname in het ziekenhuis de benodigde nazorg aangevraagd. Dit
wordt, in overleg met u, geregeld door het Transferpunt Patiëntenzorg.

Voorbereiding Opname
Als voorbereiding op uw operatie is het belangrijk om een aantal dingen in huis te bekijken en eventueel aan te passen. Het is aan te bevelen de hulpmiddelen enige dagen voor opname in het ziekenhuis al in huis te halen en als dit mogelijk is uit te proberen. Zorg wel dat u dit veilig doet, liefst met hulp of toezicht van een tweede persoon. Zodra u de definitieve operatiedatum weet, kunt u al contact opnemen met uw fysiotherapeut bij u in de buurt om alvast een afspraak vast te leggen voor de eerste behandeling na uw ontslag uit het ziekenhuis.
Handig om te hebben:
• Een douchestoel, een antislipmat.
• Een postoel voor ’s nachts.
• Beugels aan toilet- of badkamermuur als hulp bij het opstaan of gaan zitten.
• Een ‘grijphand’, een lange schoenlepel, een lange badborstel, een sokaantrekker.
Belangrijk om te hebben:
• Een stoel met twee armleuningen en een goede rugsteun. Ga niet in een diepe, lage fauteuil zitten.
• Een toiletverhoger is nodig bij een laag toilet of als u langer bent dan 1.75 meter, maar kan ook in andere situaties handig zijn.
• Een bed hoger dan 50 centimeter (hoog eventueel uw bed op met klossen).
• U wordt verzocht om bij opname in het ziekenhuis een paar elleboogkrukken mee te nemen
Deze hulpmiddelen zijn te huur, te leen of te koop bij het GroeneKruis/Domicura of de firma’s voor medische hulpmiddelen.
U kunt altijd contact opnemen met de Verpleegkundig coördinator. U kunt bellen naar
043-387 65 43
en vragen naar
sein 7920

U wordt de dag vóór de operatie opgenomen op afdeling C4. Per brief krijgt u de datum en het tijdstip toegestuurd. U dient zich in de centrale hal bij de informatiebalie te melden. Uw opnamepapieren liggen klaar en u mag plaatsnemen op de blauwe banken. Een medewerker van de UVV (Unie Van Vrijwilligers) brengt u naar de afdeling.
Deze eerste dag komen, naast de zaalarts en de verpleegkundigen van de
afdeling, nog een aantal mensen bij u langs. Een medewerker van de apotheek
neemt uw medicatiegebruik met u door. De operateur en de anesthesioloog
spreken kort met u (het kan zijn dat uw operateur een andere arts is
dan de arts die u op de polikliniek heeft gezien. Dit geldt ook voor de
anesthesioloog). Daarnaast gaat u vandaag op een afgesproken tijdstip zelf, als dat kan, naar de prikdienst.
Let op:
Op de dag van opname mag u nog
gewoon eten en drinken, ná 22.00 uur
mag u niet meer eten. Drinken mag u
tot twee uur voor de operatie, maar
alleen heldere vloeistoffen en
koffie/thee zonder melk of suiker.
Medicatie
De avond voor de operatie start u met Fraxiparine® spuitjes (tegen trombose). Deze krijgt u dagelijks
gedurende zes weken. Als u Acenocoumarol (Sintrommitis®) gebruikt zult u sneller stoppen met de
Fraxiparine®. De trombosedienst zal dit met u overleggen.
Parkeertarief
Per 10 minuten € 0,20.
Per dag € 10,00.
Weekkaart € 15,00.
Maandkaart € 30,00.
Bezoek
Uw familie krijgt bij opname een
visitekaartje met telefoonnummers en
bezoektijden van de afdeling mee. De
bezoektijden op de afdeling zijn van
15:00 uur tot 19:45 uur
Praktische Informatie
Algemene tips voor opname
• Houd uw spierkracht en uw conditie zo goed mogelijk op peil.
• Stel vragen als er onduidelijkheden zijn.
• Informeer uw omgeving.
• Eet gezond, voorkom overgewicht, stop met roken.
• Voorkom infecties of zorg dat ze voor de operatie genezen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tandinfectie, een huidinfectie, een blaasinfectie, maar ook een verkoudheid of griep.
• Neem dit
document
mee naar het ziekenhuis wanneer u wordt opgenomen, zodat u de informatie nog eens kunt nalezen.
• Laat ook uw coach deze brochure lezen.
• Regel bijtijds hulp en hulpmiddelen. Probeer ze al eens uit voor de opname.

Algemene tips tijdens de opname
• Een actieve houding draagt bij aan een goede voorbereiding, maar bespoedigt zeker ook uw herstel na de ingreep.
• Draag tijdens uw opname zoveel mogelijk uw gewone kleren. Zo komt u makkelijker in uw dagelijkse ritme.
• Beweeg na de operatie zo snel mogelijk weer. Dit verbetert en versnelt uw herstel. Het is belangrijk dat u vaste schoenen draagt.
Coach
Als u naar het ziekenhuis komt voor een afspraak vraagt u iemand uit uw omgeving mee. Dit kan familie zijn, maar ook een kennis of buurtgenoot. U hoeft niet iedere keer dezelfde persoon mee te nemen als coach, maar dit is wel het makkelijkst.
Op verschillende plaatsen in de
informatiefolde
r geven we u tips wanneer u het meeste heeft aan de coach.

Coach
Het krijgen van een nieuwe knie is een ingrijpend traject. Naast dat het voor u misschien fysiek en mentaal zwaar is, zult u ook in het ziekenhuis verschillende afspraken hebben, een aantal zaken voor moeten bereiden en regelen. Maastricht UMC+ adviseert u in dit hele traject steun te vinden bij een coach.

Waarom is dit fijn voor u:
• De coach helpt en ondersteunt u op cruciale momenten;
• De coach helpt u alle informatie die u krijgt te noteren en verwerken;
• De coach ziet uw vorderingen en kan u helpen bij revalideren.

Hoe werkt dat nou, een coach:
Als u naar het ziekenhuis komt voor een afspraak vraagt u iemand uit uw omgeving mee. Dit kan familie zijn, maar ook een kennis of buurtgenoot. U hoeft niet iedere keer dezelfde persoon mee te nemen als coach, maar dit is wel het makkelijkst.
Op verschillende plaatsen in de informatiefolder geven we u tips wanneer u het meeste heeft aan de coach.

Wat verwachten we van de coach:
De coach is aanwezig tijdens belangrijke gesprekken, deze worden aangegeven in de informatiefolder. Tijdens deze gesprekken is het de taak van de coach goed te luisteren en notities te maken. Het is bijvoorbeeld handig als de coach noteert waar u na de afspraak heen moet, of welke afspraken u met de arts maakt. Daarnaast vinden veel mensen het fijn als ze op iemand kunnen steunen, en dit soort gesprekken niet alleen hoeven voeren.

Uw coach zal ook meekijken met de revalidatie, zodat hij of zij u straks na uw ontslag uit het ziekenhuis ook thuis kan aanmoedigen en ondersteunen.

De coach heeft verder dezelfde rechten en plichten als iedere andere bezoeker.


Neem uw coach mee naar dit gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u veel informatie over de behandeling en revalidatie.
Belangrijk om te weten voor de dag van de operatie:
• U kunt ’s morgens douchen
• U mag geen juwelen, piercings, nagellak of make-up dragen
• U mag uw kunstgebit niet inhouden
• U mag geen bril of lenzen dragen
• In overleg met de anesthesioloog mag u uw hoorapparaat inhouden

U heeft na de operatie:
• Een infuus in uw arm om vocht en medicijnen toe te dienen.
• 24 uur antibiotica om infecties te voorkomen
• Een drain (dun slangetje) uit de wond die het overtollig bloed afvoert naar een plastic zak (Bellovac). De rode bloedcellen worden via een filtersysteem aan u teruggegeven om bloodarmoede te voorkomen

Pijnbestrijding:
Er zijn verschillende manieren van pijnbestrijding mogelijk:
• Een slangetje in uw rug dat na de operatie gebruikt kan worden voor pijnbestrijding. De pijnpomp zorgt ervoor dat een plaatselijk verdovingsmiddel wordt toegediend.
• Een slangetje in de lies, naast de hoofdzenuw voor het been. Ook bij deze methode wordt plaatselijk verdovingsmiddel toegediend met de pijnpomp.
• Als bovenstaande mogelijkheden niet werken krijgt u pijnstillers via het infuus. Hiervoor wordt ook een pijnpomp gebruikt die u via een drukknop kan bedienen.

Uw familie:
• Mag drie tot vier uur na de start van de operatie bellen naar verpleegafdeling C4. De verpleegafdeling kan alleen vertellen of u op recovery bent.
• Wijst bij voorkeur één persoon aan die belt naar het ziekenhuis.
• Mag u op recovery uitsluitend bezoeken tussen 09.00 en 19.30
• Mag u binnen bezoekuren bezoeken, maar het is aan te bevelen de eerste dag na de operatie niet teveel bezoek te ontvangen. U heeft uw rust hard nodig!

Full transcript