Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Trupat Gjeometrikë

No description
by

annamorea nixha

on 17 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Trupat Gjeometrikë

Trupat Gjeometrikë
Përmbajtja
1. KUBOIDI
2. KUBI
3. PRIZMI
4. PIRAMIDA
Kuboidi
Brinjët e kuboidit janë dy nga dy të barabarta.

V=abc
S=2ab+2bc+2ac
Kubi
Kur dimensionet e kuboidit janë:
a=b=c
atëherë quhet KUB.

V=a3
S=6a2
Prizmi
Prizmi është trup gjeometrik që përbëhet nga baza dhe mbështjellësi
Mund të ketë prizëm 3 faqësor, 4faqësor etj.

V=BxH
S=2B+M
Piramida
Piramida është bashkësia e të gjitha pikave të hapsirës të kufizuar me sipërfaqe të mbyllura.

V=BxH
S=B+M
Detyrë
V=abc
V=12cm x 7cm x 5cm?
Gjeni vëllimin e kuboidit
FALEMIDERIT
Punoi:Enea Abazi
7/2
Full transcript