Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Wij hebben Engeland(Verenigd Koninkrijk)als spreekbeurt

No description
by

Verena Pizzichillo

on 22 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Wij hebben Engeland(Verenigd Koninkrijk)als spreekbeurt

Wij hebben Engeland(Verenigd Koninkrijk)als spreekbeurt
Een van de beroemdste gebouwen in Engeland
The Big Ben
The Londen Eye
Big Ben is genoemd naar de politicus Benjamin Hall (1802-1867) die aanzet gaf tot de bouw van de toren en vanwege zijn rijzige gestalte Big Ben werd genoemd. De grote klok werd geïnstalleerd in 1858. Op 31 mei 1859 begon het uurwerk te tikken, om pas in 1956 voor het eerst te worden stilgezet voor onderhoud. De slagklokken klonken voor het eerst op 11 juli 1859.

Big Ben zelf slaat alleen de volle uren. De kwartieren worden geluid door een wekkering van vier kleinere klokken die eromheen hangen. Zowel de toren als het geluid van de klokken (Westminsterslag) hebben wereldwijde bekendheid verworven.

Als luidklok doet Big Ben alleen dienst in bijzondere situaties, zoals de uitvaart van een monarch, wanneer de klok het aantal levensjaren van de overledene slaat. Dit gebeurde voor het laatst in 1952, toen Big Ben 56 slagen liet horen voor koning George VI. Sindsdien heeft Big Ben alleen geluid op 27 juli 2012, ter inleiding van de Olympische Zomerspelen die dat jaar in Londen gehouden werden. Na de veertig slagen van Big Ben vielen de Londense kerkklokken in om tien minuten lang te luiden.
Even wat info over The Big Ben....
Dan ook nog wat info over de London Eye....
Het London Eye is een reuzenrad in Londen, Engeland. Het rad is 135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules.

Het London Eye werd gebouwd in 1999 en was bij de opening het grootste reuzenrad ter wereld. Inmiddels hebben enkele andere reuzenraden het London Eye al overtroffen in hoogte. Op dit moment is de Singapore Flyer met een hoogte van 165 meter de recordhouder.

Het rad staat in Londen op de zuidelijke oever van de Theems, tegenover het Palace of Westminster. Het London Eye is gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000 en wordt daarom ook wel het Millennium Wheel genoemd. Het rad was, door technische problemen, pas later in dat jaar toegankelijk. Een ritje in het reuzenrad duurt 30 minuten (gemiddelde snelheid: 0.26 m/s) en biedt een ruim uitzicht op Londen en het landschap daaromheen. Het rad draait zo langzaam dat het voor in- en uitstappen van de passagiers niet stilgezet hoeft te worden. Bovenin kan men bij helder weer 7 graafschappen, 3 luchthavens, 13 voetbalstadions en 36 bruggen over de Theems zien. Voor het instappen kan men de London Eye 4D Experience bekijken. Dit is een 3D-film die enkele luchtfoto's en films van Londen op een speelse manier weergeeft.

Het London Eye is het op drie na hoogste bouwwerk van Londen waarvan de top bereikbaar is en draait per jaar ongeveer 6000 keer rond.
Ik ga het hebben over de bezienswaardigheden in het Verenigd-Koninkrijk
Eigenlijk valt er hier niets over te zeggen want het zijn gewoon dubbeldekker bussen ;-)
Maar in Engeland zijn het echt wel rode dubbeldekkers
het leek me gewoon interessant :-)

Dank jullie om te luisteren naar mij,dit was mijn stuk dus hopelijk hebben jullie iets bijgeleerd :-)
Full transcript