Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Anne Frank

Eureka nienke en eline
by

Nienke Licumahua

on 7 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Anne Frank

Nienke en Eline Anne Frank De familie bestaat uit vier personen:Otto de vader, Edith de moeder,zus Margot en Anne. Familie Frank Anne Frank is een Joods meisje en werd geboren in 1929.
Haar droom schrijfster worden. Vriendin Hanneli. Overleefde het niet en overleed in een concentratie kamp in 1945. Werd 15 jaar oud. Biografie Anne Frank De tweede wereld oorlog 1939 tot 1945. Werden 6 miljoen joden vermoord. Leider Adolf Hitler. Hij haten Joden en gaf ze overal de schuld van. De 2e Wereldoorlog Verraad De plaats waar Anne Frank is overleden samen met haar moeder en zus. Haar vader en de beste vriendin van Anne, Hanneli bleven in leven. Volgens Anne is Kamp Westerbork de verschrikkelijkste plek op aarde. Dat heeft ze in haar dagboek geschreven. Kamp westerbork Waarom is dit dagboek van Anne Frank zo'n belangrijk historisch document? Daar hebben wij eens goed over na gedacht:

Het is zo'n belangrijk historisch document omdat Anne er veel over de tweede wereld oorlog in beschreef en nu weten wij meer over hoe het er uit zag , hoe het was daar en wat Anne beleefde in de tweede wereld oorlog. Het komt ook door de vader, hij heeft het dagboek van zijn dochter uitgegeven samen met Miep Gies. Dit is onze onderzoeksvraag: Familie Frank Ze werden gearresteerd door Karl Silberbauer. Ze werden weggevoerd naar een concentratiekamp genaamd Westerbork dat lag in Drenthe. Maar helaas weten we nog niet 100% zeker of Karl Silberbauer de dader is. Sommigen zeggen dat Tony Alhers de dader is en dat hij zogenaamd een vriend is geweest van Otto de vader..... Biografie Anne Frank De tweede wereld oorlog Verraad Kamp Westerbork Onze onderzoeksvraag Onderduiken In de 2e wereldoorlog moest Anne onderduiken.
Ze dook onder in 1942. 2 jaar met familie en vier andere mensen ondergedoken in achterhuis Amsterdam. Achter een boekenkast zat een kamer waar Anne met de rest zat. Na 2 jaar werden ze verraden. Door wie..........? Filmpje!!! Het dagboek Het dagboek van Anne is bekend. Ze (het dagboek) heette Kitty. Ze schreef alles wat ze meemaakten en wat ze zag. Anne Frank begon er in te schrijven op 12 juni 1942, haar 13e verjaardag. Ze schreef:
Lieve Kitty
''Ik zal hoop ik aan jou alles kunnen toevertrouwen, zoals ik het nog nooit aan iemand gekund heb, en ik hoop dat je een grote steun voor me zult zijn.''Gelukkig heeft het dagboek de oorlog overleeft. Eindwoord 1 2 1 2 1 2 1 1&2 Wat zou jij doen als je opeens moet onderduiken?
Full transcript