Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Reisverslag

No description
by

Menso Schalkwijk

on 6 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Reisverslag

Reis verslag Dag 9 Door Sinan en Menso Reisverslag Geschiedenis Ons reisverslag gaat over de Kapitein Othello en Zeeman Doran. In dit verslag zie je een stukje van hun logboek.

Veel plezier!!!!! Waarover gaat het? Dag 1 Dag 3 Vandaag zijn we aangemeerd in Syracuse. We hadden een voorspoedige reis, we hebben slaven, goud en olijven mee. We hopen dat we hier een lading koper kunnen kopen en misschien nog wel een idee van Acrchimedes.

De reis was heel voorspoedig.
Ik mis je erg Agape

liefs Othello We zijn net aangekomen in Cyprus, hier moeten we koper kunnen kopen want, het eiland is vernoemd naar koper.
Slaven zijn hier denk ik niet genoeg dus die kunnen we hier goed verhandelen. De koper is hier vast goedkoper want hier wordt koper gevonden , dit is de koperbron van Hellas.
Er was flinke tegenwind dus we hebben er 6 dagen over gedaan inplaats van 4.

ik mis je heel erg Erato

Doran We zijn net vertrokken uit de haven van Athene. Met een lading goud, slaven en olijven , we hebben net gebeden tot Poseidon. Ik hoop op een voorspoedige reis, we gaan naar Syracuse in de hoop op veel winst.
Misschien kunnen we een idee van Archimedes overkopen, zodat we nog beter kunnen verdedigen tegen aanvallen van zee. Ik mis mijn vrouw Agape nu al heel erg.

Othello Kaart van het oude griekenland In zo een schip reizen we De plattegrond van Syracuse Dag 14 We zij vandaag aangekomen in Thebe hier bloeit
de Cultuur echt, maar nog niet zo erg als in Athene.
De hangende tuinen, echt dat maakt indruk op me.
Ik denk dat we wel wat planten en bomen kunnen kopen. De wind stond redenlijk dus we hebben er
3 dagen over gedaan. Ze hebben hier echt veel goud, veel meer dan in andere poleis. Dag 23 De reis verliep slecht we hebben er 6 dagen over gedaan!!!! Tot overmaat van ramp hebben we schade opgelopen bij de kliffen.
Ik heb me wel vermaakt in Thebe, een kleine troost. Mijn bemannig en ik zijn aangekomen in Alexandrië. Het is een best droge stad, water is hier schaars, we zijn bijna aan het eind van onze reis dus we kunnen wat water verkopen met veel winst. Othello Othello Dag 26 We zijn gisteren uit Alexandrië vertrokken.
Er wordt gefluisterd over muiterij maar ik doe daar niet aan mee, ik doe daar niet aan mee ik blijf trouw aan kapitein Othello het zijn hier barre omstandigheden. Dorian Dag 28 Ik heb gehoord dat er plannen zijn voor muiterij, maar ik weet wie het zijn dus ik ga hier in Rhodos die mannen vervangen zo zie je maar: Muiterij werkt niet. Dag 31 Wij zijn weer aangekomen in Athene Oh wat ben ik blij dat ik mijn vrouw en kinderen weer kan zien. Ik zie ze al staan, oh wat heb ik ze gemist.
We hebben zoveel winst gemaakt dat ik nooit meer hoef te werken. Othello Dag 31 We zijn in Athene.
Ik popel om mijn vrouw weer te zien.
Ik moet nog 3 reizen maken en dan heb ik meer dan genoeg verdiend. Einde! Doran
Full transcript